Mankind Carries The Seeds of Hell (2010)
A hazai Gutted számtalan tagcserén ment át, mire elértek idáig, megjelent a harmadik nagylemezük, melyet az orosz SFC Records dobott piacra. Maga a kiadvány minősége, mint booklet, borító, nyomdai munkák (Havancsák Gyula egyik legszebbre sikeredett egérmunkája) a nemzetközi szintet ütik meg, a zene is, csak a hangzás csúszott némileg félre. Regéket írhatnék, hogy mennyi ideje volt már ígérgetve ez a harmadik nagylemez, s hogy végre megfelelő terjesztést kap, mivel a Human Race Deserves To Die nehezen, míg a debüt Defiled egyszerűen lehetetlen megvásárolni – talán éppen ezért érhetőek el ingyenesen digitális verzióban a Gutted oldaláról. Arról is sokat írhatnék, hogy az egykori Septicmen-es és Tesstimony-ban azóta is aktív Drótos Gábor élete hogy is alakult, míg végül révbe ért a székesfehérvári Gutted halmazában. Aztán arról is természetesen csámcsoghatnék, hogy három Gutted is van, és mind death metal, hiszen egy Cannibal Corpse dal címe, s mellesleg eredetileg a dolog 1996-ban kezdődött Genocide néven, amely megint csak egy olyan szó, amely már jelentéséből kifolyólag is tucatnyi halálos és gyilkos banda neve és alapkoncepciója, így tehát, aki azt gondolja, hogy a Gutted nagyon egyedi, az téved. De ha ugyanez a személy azt állítja, hogy agyas, komplex és technikás muzsika a szóban forgó hazai horda, akkor bizony mohon bólogatok, mint némelyek hátsó ülése mögött az a bizonyos szocreál kutya…


Mint már említettem komplex és kellően tekerős death metalt kapunk, amiben a grind és brutál vonal is néhol kiérződik, sajnos a hangzás miatt több helyen is összefolyik, s így erejét veszíti. Sem a dobok, sem pedig a gitárok hangzásával nem vagyok megelégedve, olyan hatást keltenek, mintha egy csövön keresztül szólnának, ami azért stúdiós mulasztás, hiszen úgy egyébként korrekten szól, nem halk és nem is aránytalan a dolog. Hatások terén nem tudom érdemes-e emlegetni neveket; hiszen egy nagy részük azt gondolom evidens. De a gyengébbek kedvéért azért egy minimális listát felállítok: Morbid Angel, Nile, Immolation, Suffocation, Hate Eternal, Decapitated és még sokan mások, abból a halmazból, melyben a belezés és a vérhányás, csontőrlemény és koponyalékelés mindennapi rutin. Hazai szinten mindenképpen kiemelkedő a Mankind Carries The Seeds of Hell, amely simán megállja a helyét a nemzetközi vizeken is. Az egyetlen negatívum számomra a sebesség, én a helyükbe több lassú témát csempésztem volna bele, éppen ezért fogott meg leginkább a záró nóta, hiszen a The Fountain is tartalmaz csépelést, de mégis az alaptéma lassú és vonagló. Kovács Zsolt kíméletlen pergői és duplázói, Hajnali Sándor durva orgánuma és Drótos Gábor négy illetve hat húros témái, no meg kiegészítő vokálja mind olyan elemekben gazdag, amiktől súlyos és agresszív lehet egy temetői zúzda, nem is beszélve a meglepően értelmes szövegekről.


Természetesen súlyosabb és élesebb hangzással még inkább letépné az emberek fejét a harmadik Gutted produkció, s egy kicsit sajnálom is emiatt a végeredményt, hiszen sokkal erősebb anyag is lehetett volna, ám ettől még sem nekünk, sem a csapatnak nincs miért szégyenkeznie!


Gutted_Mankind_Carries_The_Seeds_of_Hell_2010
Kiadó:
Stílus:
Hazai áru, abból is a halálosabb…
Értékelés:
 
Pont
: 8.9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.As the Sun Paints Everything Black (5:59)
2.Memory Devourer (5:30)
3.Lurking in the Shadow (4:59)
4.When the Gods are Not Creating (6:10)
5.World of Mine (4:34)
6.Souls of the Raped Children (5:19)
7.Take Them to Hell's Fire (4:59)
8.The Fountain (4:33)
Írta:
haragSICK
2011. február 8., kedd, 11:21
Facebook:
M.Trollnoczai 2012. január 22., vasárnap, 18:56
M.Trollnoczai
Csatlakozott:
2011. szeptember 19.
Hozzászólások: 9

--
http://www.facebook.com/ReanimatedHU myspace.com.com/ReanimatedHU
cannibanile grinder 2011. február 10., csütörtök, 18:20
cannibanile grinder
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 386
Utos album lett,megvannak a regebbi teteleik is,orulok hogy mukodik a zenekar,eloben is volt szerencsem latni oket anno a kultiplexbe a suffocation elozenekarakent. \m/
guttedsanyi 2011. február 10., csütörtök, 09:53
guttedsanyi
Csatlakozott:
2009. december 9.
Hozzászólások: 10
A GOREZONE rádióműsor (Tilos Rádió, FM 90.3, Budapest) neve hosszú évek óta szorosan összefonódik a hazai underground és extrém metal színtér – mini fesztiválnak is beillő – GOREZONE Party néven futó seregszemléjével. Az idén április 9-én (szombat) tartandó újabb buli speciális módon az előző esti Slayer / Megadeth koncert afterparty-ja lesz. Aki tehát azon a pénteken nem tud betelni a horzsoló riffekkel és a nyaktörő tempókkal, az másnap indulhat a Dürer Kert kistermébe!..

...Sőt, ott kapja csak az igazán nagy adag brutalitást az arcába! Öt hazai zenekar játszik, mindegyik a különböző „föld alatti” irányzatok képviselői közül kerül ki, ugyanakkor mindegyik más és más. Négy jó nevű formáció (egyikük-másikuk neve határainkon túl is jól cseng!) és egy fiatalabb, feltörekvő csapat. Hazánk vezető death metal bandájának, a székesfehérvári Gutted-nek a reunion show-ja nyitja az estét – közel öt esztendő után jár ismét Budapesten a banda! Fellépésük apropóját „Mankind Carries The Seeds of Hell” című harmadik albumuk tavaly év végi megjelenése jelenti. Utánuk a d-beat / crust / grind honi élcsapata, a Human Error adja ki magából a stílusra jellemző nyers, kontrollálatlan erőt és agressziót, majd a technikás thrash metalt modern alapokra helyező Megazetor és a menetelős-headbangelős old school death metalban erős Age Of Agony következik. Ez utóbbi alakulat két év elteltével zúzza meg újra a fővárost, ráadásul a harmadik nagylemezük is itt van már a kanyarban! Ha pedig fehérvári együttessel és komplex death metallal indítottunk, zárjuk is ugyanígy a sort: ötödikként a műfaj komoly ígérete, az Eradication veszi birtokba a színpadot (ők azelőtt Stigmaként nyomultak, a mostani nevet 2008-ban vették fel, idén pedig új hanganyag megjelentetésére készülnek).

Szóval az alkalom a két amerikai thrash titán pesti koncertje miatt különleges, ám minden más a régi jó GOREZONE hagyományok szerint zajlik: a show az este 20:00 órás kezdéstől óramű-pontossággal pörög majd (kapunyitás 19:00 órakor), a belépés pedig ingyenes. Tessék alaposan rákészülni, húzós-zúzós hétvége lesz!


Ja igen, a party mottója sem változott:

DRINKING, FUCKING, HEADBANGING!
haragSICK 2011. február 10., csütörtök, 09:23
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz Maszvidál üzenetére:

A dob olyan hülyén van kipanorámázva a két szélre ahol a gitárnak kéne lennie hogy az röhej, nemtom ki keverte, de szégyen reá. De amúgy szerintem maga a megszólalása a hangszerek kibaszott brutális és király. Csak a hallhatósággal van baj:(


Nekem elsősorban a gitárok hangzásával volt a bajom, de kétségtelen hogy a dobok is lehettek volna korrektebbek. Ettől függetlenül nagyon jó anyag, s koncerten nagy valószínűséggel durvábban és élvezhetőbben szólalnak meg, s mellesleg élőben úgy tűnik a segítséggel lépnek majd fel, legalább is ezt írta Sanyi:

"Elvileg lesz koncert, egy gitárral, basszusgitáron meg a volt gitárosunk Horváth András segít majd ki minket."
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
Maszvidál 2011. február 9., szerda, 21:43
Maszvidál
Csatlakozott:
2006. július 23.
Hozzászólások: 184
A dob olyan hülyén van kipanorámázva a két szélre ahol a gitárnak kéne lennie hogy az röhej, nemtom ki keverte, de szégyen reá. De amúgy szerintem maga a megszólalása a hangszerek kibaszott brutális és király. Csak a hallhatósággal van baj:(
--
vérszarosfasz
zemial 2011. február 8., kedd, 21:05
zemial
Csatlakozott:
2006. március 26.
Hozzászólások: 123
látatlanul is kell :-)
--
Only DEATH is real
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.056 seconds to render