Demó (2011)
"Postumus (latin) - apa halála után született gyermek.„
/Tudományos és Köznyelvi Szavak Magyar Értelmező Szótára/
Tommy Metallik neve azoknak csenghet ismerősen, akik jobban belemerültek a hazai dallamos undergroundba, hiszen olyan bandákhoz kapcsolható, mint az M.W.S., Alcatraz, TerraLuna és még számtalan ismertebb-ismeretlenebb név. A Postumus saját projektje, melyhez eredetileg zenésztársakat is toborzott volna, sikertelenül és 2007-re tehetőek a kezdetek, majd mosolyszünet és idén tavasszal talált zenésztársakat úgy, hogy élőben is meg tudják valósítani a Postumus valóságát, ugyanis a demó nótáit elméletileg Tommy játszotta fel egyedül és gépdobbal adta meg az alapokat – aztán lehet tévedek – csak mert bookletben is az állandósult tagok nevei szerepelnek, és gyakran érzem úgy, hogy ez nem egy ember munkája – nekem a bemutatkozásból nem derült ki a helyzet ezzel kapcsolatban egyértelműen, szóval lehet utólag korrigálni, de most lássuk milyen is ez a demó!







 

Előjáróban annyit, hogy a hangzás korrekt és a külsőségekre se lehet semmi rosszat mondani, a zenei koncepció a tradicionális hazai heavy metal néhol thrash lüktetésekkel. Olyan hatásokat tudnék megemlíteni, mint a Pokolgép, Ossian, Omen, Moby Dick. A zenei tálalás igényes, a szövegek pedig jók – komolyan, megszokhattuk, hogy ebben a stílusban baromi rossz mondandók születnek; vagy az ilyen rocker vagyok és bőrdzseki vagy igyunk, hogy legyen hugyunk vagy pedig hol vagy szerelmem, áll a faszom... Ezzel ellentétben a Postumus textuális koncepciója elgondolkodtató, értelmes és a Replika Másik világ kapujában (Csató Péter) szövegeire emlékeztet, mellesleg ez a legjobban sikerült korong szerintem a debreceni bandától. Visszatérve a Postumus-ra; a négy nóta mellé felkerült egy R.E.M. feldolgozás, ami kicsit erősebb lett, mint kellett volna, de így is jól felismerhető az egykori nagy sláger - csak a demóra került rá. Billentyűtémák csak pár helyen érezhetőek, ahol éppen igazán színessé és többrétegűvé tehették a demót, amúgy egy klasszikus és tradicionális hazai heavy masszával állunk szembe, amely mint már írtam néhány ríffben thrashes jelleget ölt. Igényes és jól sikerült munka... bár tegyük hozzá, nem érzem úgy, hogy én lennék a legméltóbb és vehemensebb képviselője a műfajnak, rálátásom is csak úgy van, ahogy; így a pontszám és a véleményem sem mérvadó attól függetlenül is, hogy hozzá nem értő ember is könnyedén megállapíthatja az igényes produkció létét ez esetben.
Postumus_Demo_2011
Kiadó:
Stílus:
Tradicionális heavy metal...
Értékelés:
 
Pont
: 8.3 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Halálra ítélve (4:55)
2.Élve eltemetve (3:43)
3.Igazság (5:19)
4.Postumus (4:25)
5.Losing my religion [R.E.M. feldolgozás] (4:01)
Írta:
haragSICK
2011. május 26., csütörtök, 18:22
Facebook:
metallik 2014. december 2., kedd, 10:11
metallik
Csatlakozott:
2006. június 16.
Hozzászólások: 55
Új zenekari honlap:

http://www.postumus.hu
metallik 2011. augusztus 24., szerda, 10:09
metallik
Csatlakozott:
2006. június 16.
Hozzászólások: 55
Bővül a zenekar elérhetőségi köre, már mi is fent vagyunk a népszerű közösségi oldalon is
http://www.facebook.com/postumusmusic valamint a szintén népszerű követő oldalon is, a Twitteren, jelöljetek, kövessetek!
http://twitter.com/postumusmusic Felkerültünk továbbá a hazai zenei portálokra is, úgy mit a Rockerek.hu:
http://postumus.rockerek.hu a Mymusic oldalon is megtalálhatóan vagyunk:
http://www.mymusic.hu/postumus továbbá a zajlik kult turmixon is fennt vagyunk:
http://postumus.zajlik.hu tessék klikkelni, jelölni, követni, rajongózni!

\m/
haragSICK 2011. május 27., péntek, 15:58
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Kiegészítés Tommy Metalliktól:
"...lehet, hogy a kísérőlevélben nem egészen egyértelmű, de a demó technikailag valóban
csak az én kezem munkája, kivéve maguk a gitárszólók az 'Élve eltemetve', 'Postumus' és az 'Igazság' c dalban, amelyiket már a mostani szólógitáros, Krisztián Tomi játszott fel.
"
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
metallik 2011. május 27., péntek, 09:44
metallik
Csatlakozott:
2006. június 16.
Hozzászólások: 55
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.049 seconds to render