Tetszik ez zeneileg, mint a Joyless - Without Support. De egy egész lemezen női énekhang? Ez nekem olyan mint másnak a "kutyaugatás" death metal lemezen "nem tetszik". Inkább első három Deep Purple lemez. Azt bármikor szívesen hallgatom.
Már az előző se volt piskóta. Ajánlottam is csak kimaradt. De ez valami fergetegesen jó. Az énekhang is nagyon tetszik. Így kell death metalt játszani. Elismerésem.
Nem rossz ez, de Angel Dust vagy akár bármilyen '80-as éveken thrash metalon nevelkedett egyéneken nem fog ez különösebben katarzist kiváltani.
Decomposed - Hope Finally Died. Ennyi.Ahhoz képest ennyire semmi.
Mondom meghallgatok egy death metal lemezt, itt van a Grave, ez egy faxa együttes de majd holnap hallgatom. Ez így megy már X éve. Kivéve a You"ll Never See. Az néha előkerül. Szóval nagyon jó de idővel mégse hallgatom. Ez van.
Akinek annak idején a Prong - Rude Awakening lemeze megfeküdte a gyomrát az mit vár ettől? Én semmit. Rohadjunk meg együtt, de nekem ez szart se ér.
Ez biztos jó annak aki szereti. Nálam ez ingerküszöb alatti zene. Ráadásul ebben is ez a tiszta női ének az agyamra ment annyira tutyimutyi. Jobban szeretem pl. a Dracena-s női énekhangot.
Itt sincs semmi innovatív, egyszerűen csak beszarás hangulat. Primitív pusztulat örökké.
Kérem szépen ez avas zeneileg. Itt semmi "innovatív" nincs. Se a témák, se a hangzás nem mai. Fel vagyok háborodva, ráadásul 2015-öt írunk. Ilyennel előrukkolni már bocsánat, ez bűn. Viccet félretéve ez egy fantasztikus lemez. Eleve ez a svédes hangzás szívügyem, de ha még hangulatos elemekkel is "díszítik" mi más lehetne a pontszám. Köszi az ajánlónak mert a borító miatt elsiklottam mellette.
Gyerekek ennyire semmitmondó szar zenét rég hallottam. Monnyuk a hazai pop élettől mindenképp jobb. Szóval van följebb, csak akarni kell.
Ez egy túlművészkedett dark rock ami nyomokban némi doomot is tartalmaz.
Meg lehet szokni a vokált de azért az első számnál elbizonytalanodtam, hogy végig bírom -e hallgatni. Zeneileg nagyon jó.
Valószínűleg nem fogom később elővenni, de helyenként kifejezetten szórakoztató volt. A Piano volt a kedvencem vegytiszta jazz. Amúgy le a kalappal a hangszeres tudásuk előtt.
Korrekt iparosmunka számomra semmi több.
Vannak jó részei de alapvetően monoton, nem hallok benne semmi egyedit ami miatt lelkesedni tudnék érte
Nem tudok semmi okosat mondani butát se. Ennyi.
Nekem ez az alig értékelhető kategória. Ahol nem ment az agyamra ott többnyire untatott. Talán az Opalescent húzott felfelé valamennyit.
Monoton egysíkú, de háttérzenének elment.
Kellemes csalódás. A név alapján valami grindre számítottam a borító alapján sem vártam valami sokat de jó volt. Változatos, jó hangzás igy szeretem.
Olyan mint egy csúszda. Magasról indul de a végére valóban mélyre ér. Blackened musical.
Nem az én világom.
Nem vagyok meggyőzve.
??????????
Nekem nagy kedvencem a banda, viszont nem gondolom különösebbnek ezt az albumot mint a korábbiakat.
Nem lehet megunni, bár volt már jobb albumuk.
Zajos és beteg, ami akár jól is elsülhetett volna...VOLNA.
Langyos hú....
10 pontos hangulat.
Szívesen hallgattam, de ennyi.
Hát ez.. .inkább nem írom le mit gondolok.
emp már leírta, ami bennem is megfogalmazódott. Csak esetemben elmaradt a varázs. Nem kívánkozik a lejátszóba.
Az ének jellege is pontosan hozzá tartozik az Old-School életérzéshez. Ez így kerek. Nosztalgikus, régi időket idéző szép hangok ezek, de nekem több kell. A modern, mondhatni kortárs dolgokért, kísérletezésért jobban tudok rajongani, mint a múltba révedésért. A teljesítmény viszont elvitathatatlan!
Ahogy haladtam a lemez meghallgatásával egy dolog fogalmazódott meg bennem: ez egyre szarabb! Szörnyen primkó, és ez nem az annyira szar, hogy már jó kategória.
Én is azt mondom, hogy tisztességes iparos meló.
Nem érintett meg különösebben. Ebben a körben a Mörbid erősebb számomra. A lassabb morzsolásokat jobban kultiváltam, mint a tika-tika részeket.
Csak a már mások által is említett töltelékek miatt ennyi. Kegyetlen rideg hangulata van. Nagyon szerethető.
Számomra teljesen komfortos ahogy a "hiszti" és a dallamok között lavíroznak. Nekem a hiszti őszinte düh, a dallamok pedig éteriek. Erősen skizofrén cucc. Borítékolhatóan 5-ös átlag alatt végez. Rétegzene.
Ez egy időkapszula. Minden 1000 éves. Ha retrot akarok, akkor benyomom a királyi M3-at. Az legalább vicces és hiteles. Ez nem.
Hagyományőrző egyesület, aminek fő célja, hogy a klasszikus svéd halál soha ne menjen ki a divatból. Minden porcikájukkal ügyelnek a sablonok szigorú betartására, de mivel szép hagyományt őriznek elég mívesen, így nagy hiba nincs a produkcióban.
Már az intro alatt éreztem, hogy ezzel a sárkányos metállal sem leszünk barátok. Nem folyt a fülemből vér, mint a VHÖL esetében, de hogy nem kerül elő többé az is biztos.
A váltásokat még most is túl merevnek, hirtelennek tartom, főleg a második dal esetében, de jobban tetszik, mint az elődje.
Teljesen rendben van, de nem túl maradandó.
Elég fura egy szerzet és az erős kezdés után tényleg egyre laposabb.
A banda változatlan minőséget képvisel, túlzott megerőltetés nélkül.
Én odapörkölöm a tízest, mert ugyan nem lesz alapmű, de legyalulta az alsó felemet és ez volt a célja...
Hangulat van, figyelemre méltó dolgok kevésbé, tehát 50%.
Kellett már egy ilyen jó kör, kicsit kezdett zsibbadni az agyam. Ez a zene pont jó az agysejtek újratöltéséhez.
Elég nagy csalódás. Az a fajta újdonságélmény meg már rég elmúlt bennem, amit az okozott, ha meghallottam egy súlyosabb zenét totál más közegből érkező énekkel.
Ha death metál, és Dark Decent Records, akkor az ritkán szokott rosszul elsülni. Most sincs nagy gond, de nem is tettem le annyira a hajam.
Van az egésznek egy ilyen poénos, görbe tükrös vetülete, mégis brutál jó...nem kérdés nálam a pont.
Unalmas...de ez mindig is jellemző volt a Hooded Menace zenéjére.
Mindenképp pályafutásuk egyik legerősebb albuma. Itt sem volt kérdés a tizes.
A régisulis death mindig jöhet, de a finn csapat esetében nem éreztem sem hozzáadott értéket, sem fílinget, sem ízes témákat.
Na pont ez az a fajta zene amit magamtól életben nem hallgatnék.
Meglepődtem a lemezen. Nagyon merészet húzott a csapat. Egyáltalán nem biztonsági játék irányba mentek el. Egy brutálisan komplex, hosszú dalokkal megpakolt pszichedelikus utazás ez, ahol a melankólia dominál. Én itt sem a doom szinteret, sem a metalt nem találom. Sokkal inkább a 60-as, 70-es évek prog.-rock nagyjainak (Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple) szellemiségét vélem felfedezni a dalokban, a zenei megoldásokban és a hangulatban is. Sokáig porondon lesz.
Engem ez a retródesszmetál már akkor sem érdekelt amikor még nem volt retró. A stílus szerelmeseinek biztos jó. Ez a náthás rekedtdisznó énekhang elég szar.
Én jól szórakoztam ezen, de azért a helyén érdemes kezelni! Néha kimondottan mókás és vicces az egész. Azért egy dolgot nem értek. Mi a ráknak ehhez a hangzáshoz külön "Engineer", "Producer", "Assistant Engineer", és még külön record és mastering stúdió??? Ezt a retrotróger hangzást ma már a kisszobában össze lehet barkácsolni...
Drága kenyér... Nem feltétlenül az a bajom, hogy doom/death, bár az is, hanem az amikor meghallom ezeket a gyökkettő tempón elnyomott "vuuuiiiii-dümmm.....dzsumm.....dzsumm" gitártémákat, akkor egyszerűen lefő a kávé az agyamban. Ez számomra a zenei semmitmondás, széllapátolás, vasúti kerékpumpálás netovábbja
Különösebb perspektíva nélküli stíluslemez. Nem élek a múltban.
Hallgatás közben mentem fel a hírportálokra és olvasom az éjszaka eseményeit. :(( Nem hiszem, hogy ennél nagyobb sokkhatást ki lehet váltani zenével. Tibi! Örülünk, hogy sikerült!
Meglepően izgalmas, végig lekötötte a figyelmemet. Hangulatban, zenei megoldásokban igen széles skálán mozog, mégsem esik szét. Végre valami más, mint az elmúlt 20 év monoton és ötlettelen stílus-recirkulációi. Sokszor beugrott a Blutmond és a Todtgelichter is. Megjegyezném, hogy a vokál szinte ugyan olyan (hangszínre, összhangzásra), mint a Nachtmystiumban, nem értem a "hisztit". Jah, hogy ott blekkmetál megy alatta... ez már izlés kérdése. Nekem mindegyik jöhet.
Nem olyan rossz ez. Vannak benne tök jó hangulatok. Ez a vokál nekem sosem volt szívügyem és igazából a vége felé már el is untam az egészet...
Ó édes anyám, még egy sehova sem jutó retro szarság. Ez a kör borzalmas. Nem az a baj, hogy fosásig van death metallal, hanem az, hogy mindegyik csak a múltba réved üveges tekintettel, sokan meg verik a majmot, hogy hú de izgi a nosztalgia. Botrányos a szememben ez a "Gálvölgyi Show".
Botrányos gépdob hangzás, egyszerűen nem hiszem el, hogy a környezetükben senki nem volt képes megcsinálni tisztességesre. A Gitár is kályhacsövön keresztül szól. A 2 perces intróért alapból jár mínusz 1 pont, de amikor az operás női ének rázendített a "dominus, sanctus, carpus, spiritus" szavak kántálására, akkor ez kettőre hízott. Összességében hallgatható, erős 18 év alatti korhatárral.
A megtévesztő első néhány hallgatás okozta csalódás még a debütóriás árnyékában felcseperedő új albummal szemben jelentkezett. Kilenc-tíz hallgatás kellett ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy minden egyes dalban benne van az a bizonyos plusz, ami lenyűgöz. Amikor még csak három dalba kapaszkodva hallgatom, és egyszer csak felfedezem mindegyiket... az a legjobb fázisa egy lemez meghallgatásának. Emellett megvan benne az az infantilis báj, ami sokunkban felébreszti a külvilágtól féltve óvott naiv álmodozást. Na, itt szabadjára lehet engedni.
Az év csalódása számomra a Morbus Chron feloszlása volt. Emellett viszont nagy öröm, hogy vannak csapatok, akik valamilyen szinten tovább viszik ezt a szellemiséget (még ha a Morbus Chront jobbnak is tartom a Horrendous-nál). A Horrendous számomra nagy meglepetés, idén ismerkedtem meg velük hírezéskor, és rettentő szimpatikusan űzik a death (?) metalt. Persze, jóval több ez, mint death metal. De csak óvatosan, mert nem hat azonnal!
Mike Scheidt nem csak a YOB-ban brillírozik, itt is bámulatos, amit csinál, bár teljesen más műfajon belül teszi ezt. És a zene! Az őrületben gyökerező színtiszta energia! Másnak méreg, nekem orvosság! \m/ \m/
Korrekt lemez. Lehet ezt szeretni, én mégis tartok egy lépés távolságot (egyelőre). Nagy vizeket nem kavar fel.
Izmos anyag született a Grave-től. Engem élőben is meggyőztek pár évvel ezelőtt. Bár lelkesedésem valamelyest visszafogottabb, jó anyagnak tartom az újat. Érdemes hallgatni.
Emlékszem mennyire nem értettem a Last City Zero-t, amikor először hallottam, aztán egyszer csak hatalmába kerített. Az a lemez az egyik legnyomasztóbb zenét tartalmazza, amit valaha hallottam. Hatalmas! Az új nem akarja azt hangulatilag túlszárnyalni, inkább visszalépett egyet ilyen téren, de így is zseniális, amit ebbe a korongba gyúrtak a fiúk. Képes voltam, és kimentem egy gyártelepekben, rozsdás csőrendszerekben, betonmonstrumokban bővelkedő külvárosi negyedbe, ahol igazán át tudtam érezni az album hangulatát. Nem mintha a lemez nem vetítené ki amúgy is az említett képet lelki szemeim elé...
Az ilyen jellegű összevisszaságokat nem tudom értékelni. Igaza van Pistikének, hogy lennének itt érdemlegesebb részletek is, de amilyen köntösben itt tálalva van, az nem alkot kerek egészet. Arról nem is beszélve, hogy az ember idegeire megy a lemez nagyrésze. Illetve... embere válogatja.
Tényleg nincs nagy baj ezzel. Akik a kilencvenes évek első felében fogant black anyagok ortodox hozzáállására vágynak, ezzel mindenképpen tegyenek egy próbát. Nem fércmunkáról van szó. Engem viszont nem tud különösebben meghatni egy ilyen anyag, de nem is vagyok az a "black metalt minden áron" típus.
Hogy lehet egy ilyen összeszedett, remek svéd ízű death metalt Morbid Vomitra keresztelni? Erről csak ilyen Gutalax-féle ecsetvonások jutnak eszembe. A rusnya borító meg aztán végképp rejtély, ellenben a zenével, ami viszont nagyon is hallgattatja magát.
Néhány riffet és váltást leszámítva, nem sok élvezhetőt találtam benne. A Krakenfyr-tól kezdve már idegesített is a dolog. Ennek számomra nincs mélysége. Pedig biztos hatalmas harcosok a fiúk...
A debüt nálam 10 pontos lett, ez eléggé más, és sokkal többet kell még hallgatnom, ha közel annyira meg akarom kedvelni. Nagyon elüt a címadó az album többi részétől és nem is igazán jön be, legalábbis eddig.
Nálam is az év legjobbjai között lesznek. Igen jó érzés bevésni rá a megérdemelt, kövér tízest.
Emp-el annyiban nem értek egyet, hogy nekem ez nem "néha" volt mókás, vicces, hanem elejétől a végéig, de a szórakoztatóan vicces fajtából. Mintha úgy próbáltak volna paródíát kreálni a thrash/punk/heavy/HC/stb. stílusokból, hogy a végeredmény azért élvezhető dalokat adjon. Nehéz leírni, de ilyen kellemesen groteszk bája van az egész albumnak.
Vannak jó témák a dalokban, és van, ahol percekig unalomba fullad. Összességében nem nyertek meg.
Ebben a stílusban nekem nagy kedvenceim. Klassz album.
Van egy érzés, amit tökéletesen lefest: amikor nyáron, egy tökéletes ebéd után az ember kiül a kertbe egy jéghideg sörrel, hátradőlne, pihenne, lazulna, majd jön a szomszéd a sikítóval... Na azt, amit érezne a kedves szomszéd, ahogy fejjel előre bevágom az ágaprítóba, az pont az, amit én itt érzek mikor hallgatom.
Sem a matek, sem a post-szarságok nem tartoznak a kedvenceim közé, épp emiatt érdekes, hogy ők viszont nagyon ügyesen lavíroznak ezekkel és az egyéb hatásokkal, zenei elemekkel, és így nekem összességében mégis bejön. A női ének ill a space rockos és HC-s dalok a leginkább nyerőek, és valószínűleg ha azt kérném, próbáljanak meg némileg egyszerűsíteni, akkor a végeredmény már nem ez, nem ez a hangulat lenne. Kifejezetten érdekes, a kismilliónyi tucat post és black szarokhoz képest üdítő....
Mindig bedőlök az efféle albumoknak. Az elején tudom, hogyha 1-2 percet meghallgatnék belőle, olyan lenne, mintha az egészet végighallgatnám, aztán mégis azt mondom, végig kell hallgatnom, merthát HP és úgy illik. A pont mutatja, mennyire tetszik, több szót nem érdemel (bár ez a "bendzsóba-oltott-balalajka" gitározás egyre inkább idegesítő, még 1-2 ilyen, és lejjebb megy a pont.) Remélem nem sértem meg azokat, akiknek tetszik, ha így lenne, üzenem, kurvára nem mérvadó, hogy én mit gondolok egy zenéről, hallgassák, élvezzék, azért készítették, és nekik.
BlackZone jól leírta....
Ilyet hozzatok, küldjetek még HP-re, de olyat, amin jó dalok vannak.
Nem az én világom ez a zene, de a háttérben elhallgatható
Szoros a verseny nálam az év death lemeze címért
Engem kifejezetten idegesített...
Nem unalmas ez sőt, bár tény hogy található arra is példa a death/doom vonalon
Elhallgatom, de semmi extra
Zajkupac
Nekem ez csak egy újabb idegesítő coreság
Nem ismertem eddig, ezer köszönet az ajánlónak...szenzációs témák és black pusztulat Darkthrone-osan
Nincs ebben sem semmi újítás ahogy a Grave-ben sem de hangzás meg a hangulat is sokkal jobban elkapott...hallgatni fogom még
Nem olyan rossz ez csak túlságosan erőltetik hogy ők bizony szimfónikus metalt játszanak
Ez legyen tíz. A Stillborn Gods milyen Carcass már.
Whoa! Teljesen másra számítottam. Egyrészt a Profound Lore nem ilyen jellegű kiadványokat nyomat, másrészt meg BlackZone beírása után sem számítottam sok jóra. De itt látszik, hogy mindannyian mások vagyunk, nekem az elejétől fogva tetszik és a lemez előrehaladtával egyre jobban. Mondjuk főként felturbózott klasszik heavy metálról van itt szó, attól meg valamiért sokan alapból sikítófrászt kapnak, szóval hát ez egy hallgatás után ennyi.
Érdekes lett az új lemez, eddig nem voltak ennyire belassulva.
Csúcsformában, mint mindig.
Végül is mindegy, mi a célja, mert a végeredményt nem bírom elviselni.
Szerintem ez se régen, se most nem szar :) Jó kis témák, remek hangulat, hideg és halál, mi kell még?
Hypocrisy, Bloodbath, ezek jutottak eszembe...
Nem olyan rossz ez. De lehetne jobb is, viszont ha már szóba került, hogy sárkányos metál, ez nem az. VISZONT: a bandcampen a csávó badnáinak lemezei trilógiaként vannak feltüntetve. Az első, az egy trackes Daemonium album '94-ből, az kamaszkorom egyik kedvenc zenéje. A lengyel kiadású Moonspell féle Under The Moonspell B oldalán volt rajta.
Az előző nekem nem vált kedvencemmé, ez viszont egyszerűen szuper, pszichedelikus progresszív rock felsőfokon, doom hatásokkal és egy nagyon jó énekesnővel, remek orgonafutamokkal, egyszóval mindennel, ami szem-szájnak ingere.
Nem nyűgözött le túlságosan. Évekkel ezelőtt biztosan többet kapott volna.
Vannak kifejezetten jó részei, de azt nem mondhatnám, hogy teljes egészében tetszik. Vegyes az összkép.
Biztos lesz, aki leunalmasozza, nekem viszont bejövős. :-) Kitűnő doom/death metal.
Mint a Horrendous és a Mörbid Vomit, csak még annyira sem. :-)
Súlyosan beteg indusztriális szörnyeteg; értékelem, de nem hiszem, hogy sokat tudnám hallgatni. Megjegyzés: igaza van Empnek, a világ híreinek olvasása közben/után sokkal hatásosabb... kap is egy plusz pontot...
Az Opalescent-féle dalok, témák, a lassabb, tiszta énekes részek tetszenek, a mathcore-os kapkodástól és üvöltözéstől viszont rövid úton sikítófrászt tudok kapni. :-). Ezért az összképet nem tudom jobbra értékelni.
Ez az ortodox megközelítés mostanában nálam ritkábban működik, előnyben részesítem a "hatásfokozókkal" fertőzött, modernebb black metált, ezek a hagyományőrző anyagok csak akkor jönnek be, ha valóban kiemelkedőek. Ezt nem találom annak.
Amit a Horrendousnál írtam, az itt is érvényes.
Nagy okosságokat nem tudok mondani erről, szólt aztán egyszer csak vége lett és ennyi volt a kapcsolatunk. Semmi emlékezetes.
Van itt a bluestól a filmzenéig minden. Megmondom őszintén, mást vártam.....
Az a fajta lemez, amit elsőre jó hallgatni, aztán később már csak nagyon ritkán kerül elő. Sem a dalok, sem a megszólalás nem emeli ki a nagy tömegből. Ha death metál , nem ők jutnak eszembe azonnal....
Sem a hangszeres dolgokkal sem a hangzással nincs bajom, sőt tetszik, viszont a vokális teljesítmény idegesítő. Egy másik torokkal még egy - két pontot adnék.
Pazar hangzással felvértezett lemez, igencsak jó témákkal. Korábban nem voltak a szívem csücskei, de most nagyot léptek afelé. Még egy kis önmérséklet kéne...és nem menni 8 perc fölé....
Nem várok már egy újabb klasszikust tőlük sem, de amit most alkottak, az teljesen rendben van. Messziről felismerhetően Grave!
Egyszeri élmény, inkább a hifi- gyilkos sound tetszett...
5,8,11-es trackek még tetszettek is. Szerencsés lenne a post rock/metál felé elmozdulni, a lehetőség bennük van.
Nagyon jó. Mindenre fel voltam készülve, de hogy ebből ekkora pont lesz...A echte nyomorúságos hangzás kitűnően illik ide.
Skandináv hagyományokat ápoló finn népi együttes. Az ilyet meg szeretem. Elég sok korrekt anyag jött ki mostanság (Under the Church, Bastard Grave pl.) de ez tetszik a legjobban.
Én valami power metálra számítottam, de ez azért más. Kiütésem van a szimfonikus hatásoktól, beleértve ezeket a nagyívűnek, monumentálisnak gondolt kórusokat is. Cinkelni nem akarom, mert hallhatóan sok munka van benne.
A csajos doom metal eddig sem tetszett, ezután sem fog. Az első szám végére érve majdnem fel is adtam, a későbbiek között akadtak azért tűrhetőek. Egy gyenge közepesnél nem értékelném jobbra, akármelyik Gyertyamise-tag adta is hozzá a nevét.
Távolról sem csak egy szokványos old-school album. Barátkoznom kell még vele, hátha idővel jobban beérik. Egyelőre ennyi.
Jaj ne... nekem ez fájt. Mintha valami elcseszett, korai Voivod-ivadék lenne.
A vokál tetszik, a zene valahogy nem üt nagyot. A dalok is lehetnének rövidebbek. Felejtős.
Ez már inkább hasonlít arra, amivel azonosulni tudok. Örülnék, ha az első helyen végezné, szóval megkapja a tízest.
A Last City Zero nem taglózott le, de ezzel most megvettek kilóra. Kőkemény ipari nyomasztás megy itten, mellébeszélés nélkül, de hát ilyen elborult arcoktól nem is várhatunk mást. Csak azért nem kap tízest, mert egy-két dalnak erős töltelékjellege van (pl. Hopeless Moronic, The Hall Of Cost), ezek nélkül szerintem kerekebb, egészebb lett volna az album. U.I.: A harmadik szám címe amúgy is ijesztően aktuális.
Annál jobban semmi sem idegesít, mint amikor valaki különlegesnek próbál látszani, de közben csak a tucatcikk definícióját nyomatja. Kísérletezős matek-metalcore, egy kis női vokállal megspékelve?! Na neee...
A kíméletesen rövid játékidő és a tetszős borító miatt megkapja a nyolcast. A hangzás is pont olyan zörgős és csiszolatlan, mint amilyennek szeretem.
Erős Cannibal Corpse fanatizmust érzek én itt, de ők legalább nem árulnak zsákbamacskát. Pontosan azt kaptam, amire számítottam.
Fantáziátlan fantasy-metal, a szokásos stíluselemekel nyakonöntve, úgy mint sárkányok, feketemágia és szimfónikus töltelék. A borító viszont tetszik, még azzal a borzalmas nadrágszíjjal együtt is :)
Az összes metal műfaj közül talán a death metal áll tőlem a legtávolabb, ennek viszont megérintett a hangzása, a lényegre törése, és az alkotók zenei megközelítése. A dob hangzása világbajnok. Ilyent már csak a nyolcvanas évekbeli lemezeken hallani.
Thrash és punk keveréke. Ilyen jó hangzást ritkán hallani. Elhiszem, hogy van olyan, aki ezt primkónak hallja, de ez esetben pár lépcsőfokkal föntebbről kellene a zenéhez közeledni.
Az ilyen nyilvánvalóan a végletekre gyúró megoldások nélkül is lehet sokkolni. A post rockos részek eléggé hatékonyak, a többi számomra üres hiszti... Még hallgatnom kell.
Szerintem sincs ezzel gond. Jó kis szuggesztív rottyant blekk a Darkthrone vonalán.
Vannak benne érdekes részek, de hosszú távon eléggé unalmas...
Manapság egyre népszerű a retró hangulat, de ez 15-20 évvel ezelőtt is szarnak minősült volna...Mesterien keverik az egysíkúságot, ötlettelenséget a zenei bénázással. Ettől nem depressziós leszek, csak ideges és türelmetlen...

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 298. 299. 300. 301. 302. 303. 304. 305. ... 503. Full screen Vertikális nézet
2015. november 14.
arallu72 banya07 Belial BlackZone boymester Critical_Message emp farrrkas kopi Kriss mike666 Pistike66 viribusunitis ∑:
1. kopi
Grave
Out of Respect for the Dead
7 7 9 7 10 10 6 8 9 6 9 5 9 8
2. Kriss
Horrendous
Anareta
10 8 6 8 8 7 5 8.5 10 10 10 6 8 8
3. viribusunitis
Mörbid Vomit
Doctrine of Violence
10 9 7 8 9 5 5 8 7.5 10 8.5 6 9.5 7.9
4. arallu72
Kältetod
Zwang
10 5 10 4 5 8 6 7 3 10 9 6 8.5 7.1
5. mike666
Hooded Menace
Darkness Drips Forth
4 8 8 7.5 8 5 4 7 5.5 8 8.5 9 9 7
6. boymester
Avatarium
The Girl with the Raven Mask
5 5 3 7 9 5 10 10 7.5 5 7.5 10 7 6.9
7. farrrkas
Vhöl
Deeper Than Sky
5 7 3 2 6 10 7 10 7.5 4 8 6.5 6.5 6.2
8. ZeroVoid
Corrections House
Know How To Carry A Whip
2 6 4 9 6 3 9.5 9 4 3 3 8 7 5.9
9. banya07
SANGDRAGON
Requiem For Apocalypse
2 7 2 5.5 4 3 3 5 5.5 5 6 5 6 4.6
10. BlackZone
Rolo Tomassi
Grievances
2 3 2 9 4 3 9 4 6.5 2 2 4 5 4.3
∑:
5.7 6.5 5.4 6.7 6.9 5.9 6.5 7.7 6.6 6.3 7.2 6.6 7.6 6.6
arallu72 2015. november 13., péntek, 13:14
arallu72
Csatlakozott:
2012. február 27.
Hozzászólások: 524
Válasz mike666 üzenetére:Te, ez nagyon rossz (w00t)

Csak viccnek szántam. De azért el kell ismerni, hogy gitárral ilyen libagágogást ritkán hallani. |-D
mike666 2015. november 13., péntek, 12:00
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Ha Emp meghallgatja a Hooded Menace-t, végképp elszakad majd a cérna (hrhr)
mike666 2015. november 13., péntek, 11:59
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Válasz arallu72 üzenetére:

Én ezt szerettem volna beajánlani. m/
https://gatewayofthesun.bandcamp.com/album/my-folk-is-my-faith-2


Te, ez nagyon rossz (w00t)
arallu72 2015. november 10., kedd, 22:17
arallu72
Csatlakozott:
2012. február 27.
Hozzászólások: 524
arallu72 2015. november 10., kedd, 22:14
arallu72
Csatlakozott:
2012. február 27.
Hozzászólások: 524
Válasz Nagaarum üzenetére:

Szimfonikus metalban nálam ez a banda a csúcs:Ez szerintem szar, már csak a dobhangzás is tucat. De azért örülj neki mint én is sok lemeznek ami sok ember szemébe szart se ér.
Nagaarum 2015. november 9., hétfő, 15:52
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Szimfonikus metalban nálam ez a banda a csúcs:


--
Nagaarum YouTube Csatorna
Pistike66 2015. november 5., csütörtök, 19:53
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
nascence 2015. november 4., szerda, 18:00
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz Critical_Message üzenetére:Szerintem a zenék kortalanok. Faszság is ez a retrózás.Nyilván korlátlanok, de azért már nehogy rásüssük a Kältetod-ra a progresszív jelzőt...ez igen akkor is régi módi black..., attól persze még lehetne jó, de nekem nem jön be.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.061 seconds to render