A borítóba azonnal beleszerettem, aztán a zenébe is. Aztán egy kicsit kiszerettem belőle pont az általam egyébként általában pozitívumként értékelt tisztaénekes résznél, mert nemár, hogy ilyen kölyökhangon. A sikoltozás is olyan, hogy egy-egy jól időzített sikollyal beírhatja magát az ember a rocktörténelembe, mint Paksi Endre az Acélszívben, de ha a zene diszítőeleme, hogy valaki vehemensen felsikongat néha, az legalábbis fura. De minden ellenére hatalmas.
Bram Stoker örököseinek majdnem sikerült kiradíroznia a filmtörténelemből az avataromat is ilyen jogdíjas pereskedős úton, úgyhogy remélem ez a zenekar egyeztetett velük a név felvétele előtt, mert ezzel az ötletes, de alapvetően elég erőtlen produkcióval nem fognak annyit keresni, hogy kifizessék az esetleges büntit.
Ez tényleg elég gyenge alkotás.
Vannak emlékezetes meg jól eltalált dallamok benne, és úgy nagyjából ennyi szól mellette, de egyébként egy annyira kliséknek megfelelő alkotás, hogy az már zavaró, kicsit beletehettek volna saját magukból is.
Valahogy nálam sorra buknak bele a női énekeses sludge zenekarok abba, hogy a sötét és mély zenével a törékeny, tiszta női ének keverése tetszik, csakhogy hörögni, üvölteni meg sikoltozni is kell, ami meg számomra visszataszító. Itt is. A gitártémák szintén elég laposak, a basszus meg furán magas. Kevesebbet akartam adni, de a Waiting for the blabla mindig meggyőz, hogy ígéretes ez, ha még hosszú dalból is tudnak jót írni.
Volna még min javítaniuk, talán kevesebb is elég lenne, de örülök, hogy rátaláltam.
Az előző is 8-as volt, ez is, és tényleg tartanak számomra valami állandó színvonalat, mindig szép amit csinálnak. Az IV-V mondjuk 10-es nálam, máshol viszont kiegyenlítődik az átlag, mert nemcsak megnyugtat, de el is altat. A karácsonyi körbe igen kedves ajánlás :)
Nem éppen egyenletes színvonalú alkotás, de mikor jó, akkor nagyon. Olyan, mint valami pszichedelikus utazás, amin az embert az énekes fickó hangja vezeti végig, úgyhogy ha az valakinek nem tetszik, gondolom megy is a kukába az egész, az Anathemára pont emiatt szerintem nem hasonlít. Szerintem nem sok keresnivalója van itt, de én haszonélvezője vagyok, hogy mégis bekerült.
Kicsit talán jobban tetszik mint egy átlag funeral doom lemez, de męg így sem elég izgalmas ahhoz hogy barátságot tudjunk kötni. A szólógitáros teljesítményét tudnám kiemelni, meg a jó hangulatot.
A zene még csak-csak, dehát ez a sikoltozás kiborító. Miért? Kérdem, miért? Ez ki szerint jó? Áááá....hagyjuk....
Hát ez a zene nagyon nem érdekel engem. Egyedül talán a New Adventure tetszett valamennyire. Egyébként pedig totálisan érdektelen progresszív rockolás folyt itten, amolyan Yes és kortársai stílusban (már amennyire be tudtam én azonosítani). Nem vetem fel, hogy ez mit keresett itt, hiszen volt benne gitár és nagyobb élvezettel hallgattam, mint egy újabb black/death/postblack/funeral/drone csodát, de meglepett, hogy ilyen muzsikát vetett erre a szél. UPDATE: Nem is tudom miért adtam legelőször 7-est. Ez bizony 6.
Egy fokkal talán érdekesebb mint a Death tyrant de a 6 ponthoz ez is kevés. Itt még kiemelkedő hangszeres teljesítmény sincs sajna.
Dögunalom a köbön. Pedig lehetne ebből izgalmasabb muzsika is, ha nem ragaszkodnának ennyire a szabványmegoldásokhoz. Így csak egy-két dalig tudott érdekes lenni. Viszont a szólógitár itt is egész pofás.
Ez még a nu metal korszakban is paraszt zene lett volna. Mert a hosszú dalok, és a lassú felépítések nem zavarnak össze, valójában három hangos riffek szólnak végig. Az ilyenfajta női ének pedig már az Otepnél és a Crisinél sem tetszett. A negatívumok ellenére azért kellemes hallgatnivaló, de szerintem lehetett volna többet dolgozni rajta, mivel nagyon-nagyon híján van az emlékezetes pillanatoknak.
Nagyon nem tudta lekötni a figyelmemet. Voltak jó részek egyébként, de szerintem ez nem egy jól sikerült darab összességében. A fő gondom, hogy a zaj több esetben dominánsabb mint a zeneiség, amit én annyira nem tudok értékelni. Persze a zaj is lehet része a zenének, de nem ilyen arányban.
Minden egyes hallgatásnál egyre jobban tetszik. Mastodon progmetállal és némi grunge-dzsal, helyenként stoner-rel keverve, kiváló dalokba öntve. Elképesztő, hogyha végigvesszük, mennyi hatás érződik ezen a lemezen (az előbb említetteken túl még említést érdemel Muse, QOTSA), mégis egységes. Persze általában gyanús, hogyha ennyi helyről merít egy banda, de itt valahogy annyira összeáll a zene, hogy meg lehet bocsátani. Remekmű!
Se füle se farka, de élmény hallgatni. A hangszerelés nagyon jó lett. Kár hogy kevés az ötlet hogy megtöltse a lemezt tartalommal. Így a minőség sem egyenletes.
Én szeretem az ilyenfajta muzsikát, de ez uncsi. Kb. annyira izgalmas mint a Compact Disco. Persze sokak csak azt látják hogy húha ez a Tesseractos csávó, nyilván ezért a dícsérő szavak az egyébként metallal foglalkozó portalokon, de ez minden csak nem jó. Egy-egy számra egyébként OK.
Sokszor emlékeztetett a Monolith IV-re csak nem olyan "változatos". Nekem is egysíkú egy kicsit a vokál
Túl sok minden van benne.
Van egy kis karácsonyi hangulat benne. Az instrumentális részek jóval erősebbek szerencsére ebből van több. A lemez közepén kicsit leül, de a végére újra összeszedi magát.
Kifejezetten jól esett egy kis melodeath az utóbbi idők post, prog dömpingje után. Nincs túlbonyolítva, de stílusában szerintem egy korrekt lemez. Ennél sokkal gyengébb produkciókért is elkérnek egy kalap pénzt, úgyhogy gratulálok a nagyvonalúságukhoz.
A végére monoton lett.
Nem teszik
Jó kis posztapokaliptikus merengés csak egy kicsit hosszú. A lemezborító telitalálat, nagyon jól kifejezi mire számíthatunk.
Nekifutottam vagy háromszor elég volt
Kb annyira illik ide mint a Bram Stoker
Hallgassátok meg az Esoteric utóbbi két albumát, Ahab bármelyikét és utána adjatok rá ennél többet.
A zenében semmi új nincs és még unalmas is. Erre még csak legyintene is az ember, de az "ének"?? Ez az, amire nincs mentség, nincs magyarázat. Sikíts még te állat SIKÍTS!
Ezzel miért kellett a drága szabadságunkba belerottyantani?
Hallottam már jobbat is, meg rosszabbat is. Itthoni szüttyögéshez háttérzajnak jó, de kb ennyiben ki is merül. A végére azért még így is lefárasztott
Lerágott csonthalom, ötlettelen pusztaság... (és még a borító is beáll a fenti sorba)
Néha már annyira egyszerű, hogy valóban az ember kívánna még pár plusz hangot, de zömmel mégis működik a cucc. Amit itt sokan nem szeretnek az a női vokál. Én mondjuk az inkriminált Karyn Crisis-t is nagyra tartom, így ezzel se volt gondom. Összességében szerintem hangulatos anyag, még ha nem is kiemelkedő.
Időnként egész pöppec kis ötleteket villantanak és megragadják a hangulatot, ami a valóban mesteri artworknek is megvan. De hogy ez a mostani kör ilyen vokális teljesítményeket hozzon... Vagy monoton hörögnek, vagy gagyin nyekeregnek, visítanak (lásd itt is), esetleg herélten nyünnyögnek.
Annyira azért nem ragadtatom el magam, mint bandeeraz, de szerintem is egy igencsak jól sikerült album ez. Megy már jó pár napja és nem untam még meg.
Kellemes, simogat.
A zenével semmi bajom. Nem kell mindennek széttrancsíroznia fülön keresztül az agyat és a lelket, de az énekbe egy kis karcosság nem ártott volna. Nekem ez túl angyali, túl ártatlan. Nah jó, mondjuk ki: kasztrált.
Nem mozdult sokkal előrébb a debütálásnál, de még mindig nagyon jó és nem kellett rá sokat várni sem...
Nagyon hangulatos, de irgalmatlanul hosszú és nagyon monotonná válik egy idő után.
Remélem erényei ellenére a süllyesztőben végzi a lemez, mert még hajlamosak lesznek a fiatalabbak ezzel azonosítani a jó prog rockot. A Yes, Genesis és Floyd nyúlások első osztályúak, az ének és az összkép viszont harmatos.
A gyönyörű borító az egyetlen esélye a társulatnak, hogy emlékezzek rá.
Gratulálok a fiataloknak! Nagyon ügyes fénymásoló lett belőlük...
Rég nem hallottam ilyen zenét, szerencsére.
Ugyanaz vonatkozik rá, mint a Wite Moth... lemezére.
No még egy ötös produkció! Nehézkes és unalmas, néha a gitár tudja csak felrázni. Alter/grunge nyafogás kontra lélektelen szaggatás, nagyon fincsi.
A kezdetektől követem a zenekar érdekes zenei tevékenységét és mint bármelyik lemezük, ez is egy erős 8-as számomra.
Néha kellemes, mindemellett rettenetesen untam.
Lehet, hogy készült már ennél jobb doom death lemez, de attól még ez tíz.
Karácsonyi postblackgézdepresszívfuneralrockshoe csoda
Hogy műfaján belül mennyire jó, azt nem tudom megítélni, a pontom azt tükrözi, hogy milyen érzés volt meghallgatni.
Tipikusan alsó-közép kategória ez most. Hallottam már korábbi anyagukat, jobbra emlékeztem (talán mert jobb is volt). Cizellált hangzás, nulla hangulat. A COF leggyengébb lemeze is köröket ver rá. Én nem vagyok az a hú de komolyan kell venni magunkat arc, de azért van egy határ. Egy valamire való black metal zenekar ne áruljon már logós bögrét (14 euró) meg tangát. Teljesen béna. Az összes anyaguk tölthető az oldalon, a régebbiekbe érdemes belenézni.
Hát igen, valóban nincs itt világmegváltás, de kifejezetten szerettem. A Lord Belial jutott róla eszembe, az sem egy nagy szám, de valamiért sokszor szeretem hallgatni.
Na ezzel gondban vagyok. Elsőre nagyon tetszett a hangulata, de ezt többször kell meghallgatni, amire most nincs időm. Most ennyi, de lehet, hogy később már mehetne rá több is.
Örülök, hogy végül ez is bekerült. A kör harmadik lemeze, amelyik rendszeres látogatója az életemnek.
Szegény lemeznek nálam esélye sem sok volt, semleges ötről indult az első két dal után, de a végét már alig vártam később. Biztos sok szeretni való van benne, de nem nekem.
De miért ilyen rövid??
Tényleg erős hangulata van. Először úgy voltam vele, hogy jajnemár, nem akarom, hörögjenek már, de aztán bent mararadt és a végére már kifejezetten tetszett. Nagy problémám vele, hogy az énekes hangszíne sokszor zavar. Most ennyi.
Lehet lenne ez 10 pontos is..de így karácsony táján nehezen emésztem a sírásáshoz való zenéket... hagyom még rothadni/érlelődni... Bár szerintem a Morgion és Mourning Beloveth zenekarok óta senki nem alkotott újat ebben a műfajban...
-1 a túlzásba vitt sikitozás miatt, -1 mert elfáradtam a végére, túl hosszú, pedig van benne valami új..és +0.5 mert egyre jobban tetszik...a borító pedig gyönyörű..
Néhol olyan...mintha felkérték volna a Depeche Modot, Mike Oldfield-et és az R.E.M-et hogy írjanak zenét a Super Mariohoz...Nahjó, azért vannak itt hallgatható számok is..de akkor is egy nagy katyvasz a lemez. Ezt jól elposztprogresszívkedték...
Kellett nekem borító alapján elsőre ítélni! sablon fekete-zaj, ma ennél már többet kellene....kb olyan mint a Vidám Vasárnap az ATV-n...beszél a Németh Sanyi...fossa a szavakat (jelen esetben a zene fosódik) egyik fülemen be...a másikon ki...és eszem tovább a rántotthúst...
Már majdnem örültem (az első 20 másodpercben), hogy valami Summoninghez hasonlót hallok, de mégsem...olyan mint a vajaskenyér kakaóval, nem rossz, de a vajaskenyérnél többre vágyom...
nincs túlbonyolítva és ez így jó...lehet, hogy még megy felfelé a pont
A zajokkal ügyesen bánnak, előtérben van a zene, ami kifejezetten jó...de az "ének": mintha egy viszkető lábujjú ork vinnyogna három szobával odébb...tönkre teszi az élményt! A borító zseniális!
olyan érzésem támadt az album hallgatása közben, mintha a(z) (újkori) magamutogató Dream Theater és a Katatonia közös gyermekének egy ananász szorult volna a seggébe...nehéz szülés... vannak benne jó részek kb 20 másodperc hosszú szakaszokban...na de egyberakva őket...néhol még egy kis Meshuggaht is kihallani a grunge mellett...nagy itt az identitás zavar...
Először azt hittem, hogy a Tenhit hallom. Nem ők szarták a spanyolviaszt, de jól nyomják az orosz srácok...
Ez a zene igenis ide való! Lehet, hogy nem zúznak és nem morognak, de atmoszférájával jogot formál az idetartozásra. Ha nem ide, akkor hova való? Jobb volna ehelyett Paksi Endrét pontozni? Kell egy rezervátum az ilyen alkotásoknak! Majdnem kiváló, az ének néhol furcsán hat...
Hangulatos,bár hosszútávon fárasztó.
Az éneken kívűl egész élvezhető.
Remélem most hallotam róla utoljára.
Az tényleg tiszteletre méltó,hogy albumaik legálisan letölthetőek honlapjukról. Kár,hogy hallgatás után még ingyen se kéne.
A próbléma,hogy nem tanultak az elődjeiktől hanem konkrétan lemásolják őket. Ettől függetlenül élvezhető s megvannak a jó pillanatai csak,hogy ebből mennyi volt a saját ötletük az kérdéses.
Egy jobb énekessel még élvezhető is lehetne.
A W.M.B.B.-al ellentétben itt néha nem csak az ének idegesitett.
Nem adott semmi maradandó emléket.
Egy jó film háttérzenéjeként csodákra lenne képes.
Nem nyűgözött le,sőt az ének kifejezetten idegesítő volt.
Elég egyhangú, dehát az többé-kevésbé együtt jár a műfajjal. Egyébként kellemes.
Ehhez vokálstílushoz vagy hozzá tud szokni az ember, vagy nem, mindenesetre 70 perc kétségtelenül túl sok belőle. Zeneileg nagyon jó.
Én mindig szerettem az ilyen"ósdi" prog. rockot. Teljesen rendben van ez.
Ez nagyon nem sikerült emlékezetesre. A terjesztés módjáért mindenképpen dícséretet érdemelnek, de ezért nem jár plusz pont.
Kellően morcos, a pont még képlékeny... változott is, lefelé, viszonyítás miatt.
Benne volt ebben egy jó anyag lehetősége, de nem igazán lett az mégsem. Egyhangú, emlékezetes momentumok nélküli, fárasztó. És a csajokat sem nagyon szeretem ilyen szerepben. :-)
Jó ez, bár többször igencsak próbára teszi az ember türelmét. Ehhez is hangulat kell.
Vannak jó pillanatai, de vannak iszonyúan fárasztóak is...
Mit is mondhatnék, nagyon jól összerakott zene, nagyon tetszik.
Nem az én világom, de nem is zavart, háttérzenének elmegy.
Ugyanaz róla a véleményem, mint az előzőről. Nem zavar, de nem is tetszik igazán.
Közepes post-black, nem igazán tetszett.
Voltak jobban eltalált pillanatai, de összességében nem dobtam el tőle magam. Ennél sokkal-sokkal jobb prog. rok lemezek vannak.
Zeneileg jobbnak éreztem a Death Tyrant-nél, összhatásban mégis gyengébbnek ítéltem meg, mert egyes pontokon kifejezetten esetlen volt.
Semmi nem maradt meg ebből az albumból, pedig nem éreztem, hogy annyira rossz lenne. Inkább arról lehet szó, hogy az ilyesfajta zenék nem nekem szólnak.
Nem minden pillanata volt örömteli, de összességében inkább tetszett, csak hát ez is egy kicsit hosszabb lett, mint amennyi nekem elég volna, így a végére már egy kicsit rá is untam.
Nem rossz, de egy kicsit eseménytelen.
Minden elemében profi, de ezúttal is azt érzem, hogy hiányzik mögüle a hangulat és a lélek. Az utolsó dal miatt adok még rá egy fél pontot, mert az tényleg kiváló lett.
Kicsit hullámzó a minőség, de ebben az is benne lehet, hogy alapjába véve nem tetszettek benne a metálos részek. Azokat leszámítva egy nagyon kellemes album lett belőle, sok remek pillanattal. A IV. tételt pedig muszáj még megemlítenem, az nagyon tetszett.
Nyár óta várok már erre az albumra és nem is kellett csalódnom. Remek atmoszférája van viszont, igazi hangulatzene, szóval elsőre nem biztos, hogy hatni fog, de megéri vele próbálkozni. Számomra legalábbis minden hibája ellenére, kellemes kis hallgatnivaló. Kell az ilyen is, na. Kicsit talán olyan, mint az elmúlt 2 Anathema lemez, egyes elemeiben legalábbis biztos, csak itt még sokkal, sokkal kevesebb rockos rész van, ha van egyáltalán. A véleményeket pedig előre várom.
Tulajdonképpen semmi változás nincs az előző lemezhez képest, maradt ugyanaz a minőségi funeral doom. Se több, se kevesebb! 2 említésre való dolog van: a hörgésben lehetett volna fejlődni, konkrétan ugyanabban a hangfekvésben hörgi végig a srác. Mondjuk engem egyáltalán nem zavart, meg ezzel sok bandát meg lehetne vádolni, de nem lehet mellette szó nélkül elmenni. A másik viszont pozitív: a szólógitár, sőt sok helyen szólók (Ennui vége), semmi virtuózra nem kell gondolni, de felkaptam a fejem rá párszor.
Bizony okozott meglepetést ez a lemez a II. tétellel: kicsit visszakanyarodtak a korai időszakukhoz az extrém énekkel. Nekem már nem hiányzott amúgy Tőlük, de egyáltalán nem is bántam. Összességében a Pirut egy kellemes, könnyed utazást ígér kiszakítva a hétköznapok világából, érzelemgazdag, varázslatos, mint az összes Kauan album (a Kuu picivel jobban rám talált anno, az arra adott pontszámot mai napig fenntartom...)

Ez a regi oldal. Itt ne pontozzatok, el fog veszni!

mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 248. 249. 250. 251. 252. 253. 254. 255. ... 502. Full screen Vertikális nézet
2013. december 28.
baathory bandeeraz banya07 BlackZone boymester mike666 nascence Pewoon Pistike66 Redrum Perszepeta ∑:
1. Pistike66
Kauan
Pirut
8 7.5 7 8 8 9 9 9 9 7.5 9 8.2
2. boymester
Ennui
The Last Way
7 7 9 7 9.5 10 8.5 8 8 6 9 8
3. mike666
Germ
Grief
9 6 8 4 7 10 8.5 6 7.5 5.5   7.2
4. BlackZone
Obscure Sphinx
Void Mother
7 6.5 7 8 5 8 9 5 6 7   6.9
5. baathory
Locrian
Return To Annihilation
8.5 4.5 8 7 5 9 8 4.5 7 6.5   6.8
6. Redrum
White Moth Black But...
One Thousand Wings
8 6 6 7 5 7 9.5 5 6 8   6.8
7. Pewoon
Death Tyrant
Opus De Tyranis
5.5 5.5 6 5 5 8 6.5 7 6 5   6
8. bandeeraz
East Of The Wall
Redaction Artifacts
6 9.5 5 8 5 4 3 5 6 6.5   5.8
9. banya07
Bram Stoker
Cold Reading
6 6 9 3 6 4 4 3.5 8 6   5.6
10. nascence
Netherbird
The Ferocious Tides Of Fate
5 5.5 8 6 4 5 5 4 5 4.5   5.2
∑:
7 6.4 7.3 6.3 6 7.4 7.1 5.7 6.9 6.3 9 6.6
Redrum 2013. december 28., szombat, 12:38
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Pewoon hozzászólása a Netherbird albumához nálam kb. az év kommentje :-D
Pistike66 2013. december 20., péntek, 15:04
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Perszepeta üzenetére:


Jó akkor nézd meg az előző lemezükre írt kommentedet :-)

Megnéztem. :-) Majd meghallgatom újra, mennyi a jelenlegi igazságtartalma annak a kommentnek számomra, ez most jól esett. :-)
Perszepeta 2013. december 20., péntek, 14:24
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz Pistike66 üzenetére:


Nekem ez nem háttérzene, remekül működik odakoncentrálva, mert elég változatos hozzá. :-)

Jó akkor nézd meg az előző lemezükre írt kommentedet :-)
Pistike66 2013. december 20., péntek, 11:37
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Perszepeta üzenetére:

Megtöröm a csendet. :-)
Pistike, ahogy múltkor észrevetted Insomnium-nál, most én nem tudom szó nélkül hagyni a Kauan kommentedet: azért változol Te is! Hogy vagy mostanság a háttérzenékkel? :-D

Nekem ez nem háttérzene, remekül működik odakoncentrálva, mert elég változatos hozzá. :-)
Perszepeta 2013. december 20., péntek, 01:49
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Megtöröm a csendet. :-)
Pistike, ahogy múltkor észrevetted Insomnium-nál, most én nem tudom szó nélkül hagyni a Kauan kommentedet: azért változol Te is! Hogy vagy mostanság a háttérzenékkel? :-D
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.057 seconds to render