NGC Prod.
L.A. Guns
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1983
Származás:
U.S.A.
Los Angeles
Aktuális felállás:
Scotty Griffin
basszus
Stacey Blades
gitár
Phil Lewis
ének
Steve Riley
dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
L.A. Guns
L.A. Guns
L.A. Guns
L.A. Guns
Rögzítette:
Caayn
2004. december 18., szombat, 10:46
Utolsó módosítás:
Dina Ivory
2016. december 4., vasárnap, 19:53
Szerkesztés:
szerkesztes
L.A. Guns
Los Angeles, 1983.

Tracii Guns gitáros megalapítja az LA Guns-t; társai Axl Rose énekes, Ole Beich nagybőgős és Rob Gardner dobos. Axl nem sokáig bírja a gyűrődést (a 2 duda általában nem rossz :-) - de ha 2 dudásról van szó, ott valamelyiknek engednie kell - kiszállt, hogy saját bandát alakítson Hollywood Rose néven.
Helyére Michael Jagosz érkezett. 1984-ben, a banda demozó korszakában Tracii és Rob mégis inkább Rózsival képzelték el a rock'n roll-t, kiszálltak - ezzel az LA Guns feloszlott... egy időre.
Viszont útjára indult egy legenda... a Guns 'N Roses. Tracii nem tűrte, hogy saját bandájában kompromisszumokat kell kötnie a zenét illetően, akár Axl Rose-nak hívták a tagot, akár nem így hát újra elindította az LA Guns-t.
Az új társak a Faster Pussycat-ből érkeztek: Paul Black énekes és Mick Cripps, aki basszusra váltott szólógitárról. A felállás Nickey Alexander dobossal valamint a Dogs D'Amour gitárosával, Robert Stoddard-dal egészült ki. Az ismét demózásra vállalkozó banda bejárta a klubbokat; ez a felállás sem volt hosszú életű - Paul drogproblémák miatt távozott, helyét Phil Lewis vette át az angol Girl zenekarból (ahol együtt nyomult Phil Collen-nel), Robert helyére pedig Kelly Nickels jött a Faster Pussycat-ből (a banda neve már lehetett volna akár Guns 'n Pussycats is).

Ez az öt csóka már eljutott odáig, hogy demó helyett lemezt készítsen: a Vertigo gondozásában 1988-ban jelent meg az első LA Guns korong, LA Guns címmel. Majd jött a szokásos turné, ahol a bőröket már a WASP-ot is megjárt Steve Riley püfölte. Csoda vagy sem, de ez a felállás egészen 1992-ig bírta együtt. :-) 1989-ben megjelentették második lemezüket, a Cocked And Loaded-t. Olyan ma is repertoáron lévő dalok szerepltek ezen, mint a "Rip And Tear" vagy a "Never Enough".
A banda karrierje felfelé ívelt, a harmadik lemezzel - ami állítólag sorsdöntő minden zenekar életében - igyekeztek még feljebb jutni. Annak ellenére, hogy a Hollywood Vampires nagyon jól sikerült - a Crystal Eyes balladának vezetnie kellett volna a listákat hónapokig - mégsem durrant akkorát mint elődje. Talán köszönhetően annak, hogy Tracii nem igazán koncentrált csapatára.
Több projectben is szerepet vállalt, többek között a sok nagy nevet soraiban tudó Contraband-ben.
A tanácstalanságot tükröző Cuts EP csak időhúzásnak tűnt. A zenei közeg megváltozása sejtette, hogy az LA Guns nem fogja már sokáig húzni. 1994-ben a Polygram még megjelentette az elég halovány Vicious Circle lemezt, de a turnét követően dobta a bandát.

A CMC International-nál találtak menedéket, az első kiadványuk az American
Hardcore volt. A korai glam/hard rock image-től a punk irányba induló Tracii zenei világát tükrözte ez a lemez. A korongon éneklő Chris van Dahl is ezt a vonulatot képviselte - irokéz frizura RULEZ. :-)
Az egyenbúra azonban nem biztosított Chris-nek hosszú Guns-tagságot. Tracii kirúgta annak reményében, hogy Phil Lewis-t vissza tudja csalogatni. Ő azonban hallani sem akart a visszatérésről. Ha nincs ló, jó a szamár is... ez esetben Ralph Saez-nek hívták a szürke nagyfülűt megszemélyesítő énekest, akit az Atomic Punks nevű Van Halen feldolgi-csapatból igazolták le. Mennyire vált be... nem lehet tudni... 1998-ban szűk másfél év után ismét üres volt a mikroállvány mögötti hely. A két esélyes Joe Leste (ex-Bang Tango) ill. Jizzy Pearl (ex-Love/Hate) közül utóbbi került ki győztesen. Vele készült el a Shrinking Violet album, ami egy kemény kötésű hard rock lemez lett. Tökös, király dalokkal. Sajnos Jizzy csak ezen a lemez hallatta karcos orágnumát, ugyanis Tracii a klasszikus felállás összerántásán kezdett dolgozni.
1999. szeptember 1-től az LA Guns-t ismét a Lewis/Cripps/Guns/Riley/Nickels ötös alkotta. A reunion turnét a Night On The Strip album örökítette meg.
2000 nyaráig tartott a nagy egymásra találás - Mick és Kelly ki, Brent Muscat (ex-Faster Pussycat) gitáros és Muddy be. Ebben az évben jelent meg újra a Cocked And Loaded lemez frissen felvett formában. A nagy jövés menésben Mick papíron újra a banda tagja lett Brent helyén. A Man In The Moon albumon Cripps billentyűsként szerepel, de a turnéra már nem kísérte el a társakat. A koncert körúton újabb tagcsere: Muddy ki, Adam Hamilton be. A társaság Keff Ratcliff-fel egészült ki, s így hozták össze a Waking The Dead albumot.

Na persze hogy sokáig nem maradt ez az összeállítás: Tracii otthagyta saját csapatát, hogy Nikki Sixx-szel összeröffentse a Brides Of Destruction-t. Keff sem maradt sokáig a fegyverek között. Helyükre egy Stacey Blades nevű mókus érkezett; hajlakk ügyekben jártasak talán tudják is melyik bandából... (gy.k. Roxx Gang)
Mennyire lesz maradandó ez a felállás? Nem tudni, hiszen most ismét valamilyen váltásnak kell bekövetkeznie, hiszen ez a line-up már megjelentetett egy hanghordozót, Rips The Covers Off címmel. :-)
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.052 seconds to render