NGC Prod.
Ideas
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1994
Származás:
Magyarország
Tatabánya
Aktuális felállás:
Kun Anita
ének
Zelizi László
gitár
Preil Tibor
gitár
Torma Mihály
basszus
Takács Tamás
dob
Gallay Lajos
billentyű
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Ideas
Rögzítette:
thomas lord
2004. szeptember 1., szerda
Utolsó módosítás:
thomas lord
2017. október 31., kedd, 20:47
Szerkesztés:
szerkesztes
Ideas
Az Ideas zenekar 1994. októberében alakult Tatabányán. A kezdetben négy tagot számláló zenekar (Zelizi László-gitár, Gabo-gitár/ének, Torma Mihály-basszusgitár, ifj. Békési László-dob) '95-ben lépett először a nyilvánosság elé. Ebben az évben két demofelvétel készült: az “Enthralled”, illetve “Az emlékező”.

1996-ban bővült a felállás, intenzív koncertidőszak vette kezdetét, melynek lezárásaként napvilágot látott a “Like A Forced Withering” címet viselő, első hivatalos demo.

1998-ban az együttes elkészítette debütáló “Maze (The Portrait Of Our Race)” című lemezét, mely nagy underground visszhangot keltett világszerte, és elkészült a zenekar első videóklippje a „Shining” című számra.

A folytatás 2000-ben következett a Nephilim Records gondozásában megjelent „Journey Around A Soul” c. második lemez képében. Ezzel az albummal több nagyobb koncertre és fesztiválra (pl. Gothica, Sziget, Metal Millennium stb.) eljutott a zenekar, és külföldi terjesztést is kapott a kiadó részéről.

A harmadik “New Dreams' Cradle” c. lemezt a Hammer/Nail Records 2003. nyarán jelentette meg olyan számokkal, mint a “Pure Flying”, “...And Some Thoughts”, amelyek több válogatáson is szerepeltek (pl. TAZ, Gothica stb.)

2003. végére a zenekar belső gondok miatt feloszlott, ekkor úgy tűnt nem lesz folytatás.

2004. új tagok keresésével, és zeneírással telik, majd lassan kezd kibontakozni egy ’új Ideas’. Ennek köszönhetően hamar körvonalazódott a következő album (Demo of the next album '04 - '05).

2005. márciusában több énekes meghallgatása után, a zenekar megtalálja a megfelelő hangot Kun Anita énekesnő személyében.

2006. májusában a Hammer/Nail Records-nál megjelenik a negyedik Ideas album Kalapács József és Andy B.Franck vendégénekesek közreműködésével, “Ébredés/Revival” címmel, magyar és angol nyelven.
Még ebben az évben Békési László dobos úgy dönt búcsút vesz a zenekartól. Helyére egy régi közös ismerős, Takács Tamás kerül.

2007. áprilisában elkészül a zenekar új videóklippje az “Angyal” című dalra.
Szeptemberben 4 év után, újra a csapat tagja Preil Tibor gitáros, majd az új anyag már csaknem befejezése előtt elhagyja a zenekart Hamburger Ferenc billentyűs.

2008. januárjában csatlakozik a zenekarhoz Gallay Lajos billentyűs, így ismét teljes a felállás.

Jelenleg a zenekar egy-két fellépéstől eltekintve dolgozik a következő album dalain, mely stílusában hasonlít elődjéhez, de pörgősebbnek ígérkezik.
Ideas - Főnix/Phoenix (2008)
Kritika, Skinner's Cage @ 2009. január 9., péntek, 15:07
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'se41k60eumf7v6n0tldvpss5v0','','szoveg|s:7:\"OCRRJNA\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:17:\"fragiledreams.php\";lyricsrow|i:1;','44.201.95.84','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1