NGC Prod.
Dorothy
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2011
Származás:
Magyarország
Gyöngyös
Aktuális felállás:
Gere Dorottya 'Dodo'
Ének; Basszusgitár
Blahó Brigitta 'Brigi'
Gitár
Kovács Klaudia 'Klo'
Dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Dorothy
Rögzítette:
The 7th Evil
2017. június 25., vasárnap, 15:12
Utolsó módosítás:
The 7th Evil
2017. június 25., vasárnap, 19:04
Szerkesztés:
szerkesztes
Dorothy
A Dorothy a 2011-es év végén alakult heves megyei csajtrió.
A lányok egy városban jártak ugyanabba a hangszerboltba, ahol később megismerkedtek, majd pedig elkezdtek közösen dolgozni.
A pörgős, néha kemény, könnyen emészthető, dallamos punk-rockot toló bandát már a megalakulást követő másfél évben láthattátok számos fesztiválon, klub bulikon.

Az első közös koncertélmények mellett Dodo (ének/basszusgitár), Brigi (gitár) és Klo (dob) 2012 nyarán a törökbálinti SuperSize Recording Stúdióban rögzítettek négy dalt, melyek közül a Csajok, Pasik, R&R (slideshow), majd a Fejjel lefelé – a banda első hivatalos videoklipje – látott napvilágot.

Év végén elkészült a trió második hivatalos klipje is, melyet a Szívparancsolat c. dalra forgattak.

A lányok 2013 első felében a Road zenekar vendégeként járták az országot, ez volt számukra az első igazi turné, melyet egy szintén mozgalmas, koncertekkel teli nyár követett.

2013 őszén a Tankcsapda előzenekaraként újabb helyszínekre és városokba jutottak el.

A turné komáromi állomásán folyamatosan forgott a kamera, a végeredmény pedig az EPU (Egy pofon után) klip lett, ami betekintést enged a Dorothy színfalai mögé is.
2013 októberében a Hangszerarzenál meghívására a zenekar bemutatkozhatott a budapesti Hangfoglaláson is, a Syma Csarnokban rendezett fény- és hangtechnikai kiállításon.

A korábban rögzített négy dal mellé 2013 végén hat újat játszottak fel szintén Törökbálinton, Varga Zoltán keze alatt.

Az első lemezre, mely 2014 márciusában jelent meg összesen 10 dal került fel, köztük egy igazi mocskos duett RoadMátéval, valamint az Ezt egy élten át kell játszani c. dal izgalmas feldolgozása.

Az első album hivatalos megjelenése előtt még egy klipet forgattak a lányok, méghozzá egy tökös pankrátor csajjal, Audrey Bride-dal, aki tökéletesen mutatja be a Miért legyek c. dal lényegét.

A Fejjel lefelé c. album a megjelenés hetében a MAHASZ lista harmadik helyén nyitott.

A zenekar első lemezének debütálása után sorra következtek a tavaszi, nyári lemezbemutató koncertek. Országszerte mind fesztiválokon, klubokban mutatták meg a csajok, milyen fejjel lefelé lenni.

Az útközben készült házi videofelvételekből 2015 február végén a csajok közé tettek egy Brigi által összevágott néhány perces videót, mely a koncertpillanatok mellett betekintést enged a Dorothy színfalai mögé is.
2015 március végén pedig közös turnéra indulnak a Phoenix Rt-vel.

A lányok tavasztól a koncertezés mellett folyamatosan dolgoztak a következő albumuk anyagán, mely 2015 október 14-én jelenik meg, JOBB, HA HOZZÁSZOKSZ! címmel. Az albumon ismét Varga Zolival dolgoztak és egy 10 dalos + intro anyagot tettek össze, köztük egy izgalmas duettel!
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.047 seconds to render