NGC Prod.
Omega Diatribe
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2008
Származás:
Magyarország
Budapest
Szövegvilág:
elvont, absztrakt, élet, univerzum
Aktuális felállás:
Komáromi Gergely
ének
Hájer Gergő
gitár
Császár Attila
gitár
Szathmáry Ákos
basszusgitár
Kis Tamás
dob
Aktuális kiadó:
Independent Ear Records
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Omega Diatribe
Omega Diatribe
Omega Diatribe
Omega Diatribe
Omega Diatribe
Omega Diatribe
Omega Diatribe
Rögzítette:
higher
2014. november 9., vasárnap, 14:57
Utolsó módosítás:
thomas lord
2015. augusztus 18., kedd, 06:58
Szerkesztés:
szerkesztes
Omega Diatribe
A zenekart Hájer Gergő (gitár) és Szathmáry Ákos (basszusgitár) alapította 2008-ban. A csapat komolyabb beindulását a 2010-ben történt dobos csere hozta, amikor Metzger Dávid ült a dobok mögé. A felállás tovább bővült Császár Attilával, aki a második gitár posztját töltötte be. 2011-re záródott be a kör, amikor társult a megfelelő torok a bandához, Komáromi Gergely személyében. Az első publikáció 2012 végén történt, amikor napvilágot látotott a Forty Minutes c. szám, demo formájában. Ezután még 2 szám lett publikálva az albumról, szintén demo formájában. A 2013-as év aktív koncertezéssel és a lemez felvételeivel telt el, amit a csapat teljes egészében a saját stúdiójukban végzett. Október 21.-én pedig megjelent a zenekar debütáló nagylemeze, 'IAPETUS' címmel. A végső keverés és master az alapító gitáros, Hájer Gergő érdeme, míg a lemezborító és a design teljes egészében Metzger Dávidnak, a zenekar dobosának köszönhető. Számos koncertek után 2014-ben Metzger Dávid kilépett a zenekarból, mivel nem tudott lépést tartani az egyre sűrűsödő koncertekkel/turnékkal. Az incidenst követően a zenekarnak mondhatni rögtön lehetősége nyílt kooperálni egy világhírű amerikai dobossal, Kevin Talleyvel.
2014 Júliusában meg is jelent a 'Hydrozoan Periods' c. single, amin Talley dobjátéka hallható. A dal hatására még többen felkapták a fejüket külföldön az Omega Diatribe-ra.
2015 elején a zenekar kapott egy lemezszerződést az amerikai Independent Ear Records kiadónál, akinek a gondozásában jelenik meg az új hangzóanyag, 'Abstract Ritual' néven.
Rajongók
higher
higher
  
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'sg48vrnmuq2l20kfgj7jrc90a0','','szoveg|s:7:\"QFSNVYC\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.228.219','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1