NGC Prod.
Lovreck
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2010
Származás:
Magyarország
Budapest
Szövegvilág:
Intellektuális
Aktuális felállás:
Lovrek Krisztián
Ének/Gitár
Kárpáti Zoltán Zalán
Gitár/Vokál
Farkas István
Bass
Károlyi Zoltán
Dob
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Lovreck
Lovreck
Lovreck
Lovreck
Rögzítette:
zzlovegun
2010. augusztus 18., szerda, 09:51
Utolsó módosítás:
zzlovegun
2012. január 23., hétfő, 11:45
Szerkesztés:
szerkesztes
Lovreck
A LOVRECK hivatalosan 2010 tavaszán alakult, miután Lovrek Krisztián legjobb barátja, Kárpáti Zoltán Zalán segítségével elkészítette három saját nótájának házi demófelvételeit, azonban a történet ennél sokkal régebbre nyúlik vissza.

A 90-es évek végén a Metallica hatására gitárt fogó Krisztián helyi kedvenc bandája az a komlói „Hearty Laugh” (1990-1998), amelynek alapító gitáros/dalszerzője Kárpáti Zoli volt. A vidék-szerte ismert és elismert csapat sikerei csúcsán a fővárosba költözött – ahol sajnos rövid idő múlva megszűnt – így a “nagy találkozás” ekkor még jócskán váratott magára.

Krisztián 19 évesen Komlón megalapítja az „Illusion” (2002) nevű formációt, ahol énekes/szólógitárosként debütál. Ekkor kezdi el megírni azokat a dalokat és szövegeket, amelyek az első „LOVRECK” lemezanyag jó részét képezik. Egy évvel az „Illusion” megszületését követően az együttes két részre szakad, Krisztián próbál új társakat találni, kevés sikerrel. Ekkor költözik Pécsre, de megfelelő zenésztársak hiányában inkább gitárjátékának fejlesztésére koncentrál. Az „Illusion” dobosát ebben az időszakban hívja el Zoli az akkor alakuló új zenekarába Budapestre, és gyakorlatilag a két komlói gitáros ennek kapcsán ismerkedik meg személyesen. Szintén ekkor indul el Krisztián YouTube “hódító” útján, amely – a számos remek gitárverseny helyezése mellett – ismertségének és elismertségének máig egyik fontos alappillére, a maga – mára már – több mint 1,7 milliós nézettségével.

A legendás gitáros Daczi Zsolt (Isten nyugosztalja) biztatására 2006-ban Krisztián is Budapestre költözik, majd 2009-ben egy Mentes Norbival közös zenei munka után úgy dönt, mások szekerének tologatása helyett inkább folytatja – amit 19 évesen elkezdett – saját csapatának, az „Illusion”-nek sikerre vitelét! Ebben lesznek társai előbb Kárpáti Zoltán (ZZ – gitár/vokál), majd Horváth Gábor (basszusgitár), végül Veress Márton (dob).

A zenekar neve kezdetben tehát „Illusion”, amit a zenésztársak hamarosan leszavaznak, helyette a „LOVRECK” nevet javasolják, melynek angol szlengbeli jelentése igen találó a zenekar szövegvilága ismeretének tükrében.

2010 őszétől ZZ és Krisztián elkezdi rögzíteni az első LOVRECK album anyagát, amely “Lélek-Gyilkos” címmel jelent meg 2011. december 8-án, a Nail Records gondozásában, a december-januári HammerWorld Magazin extra mellékleteként.

2011 elején a teljes ritmusszekció lecserélődik, a Pokolgépbe távozó Marci és a saját projektjeire koncentráló Sexy helyére Károlyi Zoltán (dob) és Farkas István (basszusgitár) érkezik, a kvartett velük végre remek emberi és szakmai közösséggé formálódik, ahol abszolút azonosak a zenei gyökerek és célok is!

2011 nyarán a banda leforgatja első hivatalos videóklipjét a Rock Tv stábjával, az “Ugye érzed?!” c. dalra, amely már látható a csatorna műsorán, és a YouTube-on egyaránt.

A 2011-es évben tehát teljes gőzerővel beindul a LOVRECK, a videóklip és nagylemez, valamint Krisztián “Marshall Arca Gitárverseny” győzelme – melynek során ő lesz 2012-ben az 50. születésnapját ünneplő gyáróriás hazai arca – a teljes nyomtatott és online zenei szaksajtó figyelmét felkelti, így a számtalan netes megjelenés mellett a legnevesebb hazai lapok év végi dupla számaiban is kivétel nélkül megtalálható a csapat. (Metal HammerWorld Magazin, Hangfoglalás Magazin, RockinforM, Gitár-Zenész Magazin).

A zenekar célja, hogy intellektuális metálként aposztrofált muzsikáját minél több emberhez eljuttatva kemény, kitartó munkával a lehető legnagyobb elismerésre tegyen szert a közönség soraiban és szakmai berkeken belül egyaránt, miközben rendkívül igényes magyar szövegeivel, és zenéjével igyekszik betölteni a Tankcsapda mögött kialakult évtizedes űrt is a hazai zenei életben.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render