NGC Prod.
Dreamgrave
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2007
Származás:
Magyarország
Szeged
Szövegvilág:
melankólia, személyes érzések
Aktuális felállás:
Farkas Ildikó
ének
Gyimesi Dömtör
gitár/ének
Tamási Zoltán
billentyűk
Antunovics Balázs
basszus
Katkó György
dob
Aktuális kiadó:
- -
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
Rögzítette:
dreamgrave
2009. augusztus 25., kedd, 17:33
Utolsó módosítás:
9000Sanyi
2014. november 25., kedd, 13:16
Szerkesztés:
szerkesztes
Dreamgrave
A Dreamgrave kezdetben egy Paradise Lost tribute együttes kezdeményezésként indult, ami Gyimesi Dömötör örökös vágya volt. Miután otthagyta haldokló hardcore zenekarát egy kezdeti felállással elkezdődtek a próbák. A formáció eleinte az ‘I Despair’ majd később az ‘Another Desire’ névvel futott, ezzel is tisztelegve az ősök előtt.

Az első próbákon (2006. november) már érezhető volt az igény valami új és őszinte iránt. Tamási Zoltán ekkor került a bandába, nevet és egy teljesen új dallamvilágot hozott magával. Nem telt el sok idő és Zoli a zenekar középpontjában találta magát, mint a banda lelke és zeneszerzője. Basszusgitáros nélkül, de folytak a próbák hódolva a kedvenceknek (Paradise Lost, Anathema, Árnyak, Therion). Az elsődleges cél a mihamarabbi koncertképessé válás volt ami azonban Katkó György önhibáján kívül meghiúsult, el kellett hagynia a zenekart.

Hosszú, keserves dobos keresés után sem sikerült olyan személyt találni, aki akár technikailag akár emberileg beleillett volna az elképzelésbe, így a nyár csendben, komolyabb eredmény nélkül telt el. A kétszemélyesre fogyatkozott zenekar új célja egy bemutatkozó anyag elkészítése lett aktív tagkeresés mellett.

A kitartó keresésnek köszönhetően állandóak voltak a meghallgatások dobos és basszusgitáros poszton, újra volt remény, hogy a zene nem kerül álomsírba. Ekkor már körvonalazódni látszott a demo anyaga, így volt is mit gyakorolni, a próbák egyre sűrűsödtek. A törés természetesen már-már idekívánkozik, tekintve a zenekar dolgai alakulásának állandó hullámgörbéjét, ez a felállás sem volt hosszú életű.

2008 márciusában csatlakozott a zenekar két vokalistája, Farkas Ildikó és Sütő Blanka, akik belépésével új korszak kezdődött. Sajnos a gyenge ritmusszekció állandó dobos hiánnyal küszködött és a basszusgitáros poszt még mindig betöltetlen volt. Az elkeseredettség már-már úgy tűnt teljesen eluralkodik a zenekaron, ezért Zoli úgy döntött, átveszi a dobokat, a billentyűk pedig egy sampler lélektelenségébe kerülnek száműzetésül.

2008 augusztusa volt az az időpont amire titkon mindenki várt: Gyurinak sikerült visszakerülnie Szegedre, így a már jól összeszokott - szinte eredeti - felállásban koncertek és egy hat számos demo rögzítése következett. Antunovics Balázs is ekkor csatlakozott nagyszerű basszusával, a Dreamgrave teljessé vált!

Az első koncertek után szoros barátság alakult ki a Sentio Ergo Sum szegedi doom metal zenekarral és tagjaival, számos közös koncert és további együttműködés áll a két zenekar előtt.

Visszhang: interjú @ rockerek.hu, kritika @ kronosmortus,
kritika @ musicdemo
Dreamgrave - Presentiment (2014)
Kritika, oldboy @ 2014. december 6., szombat, 15:24
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.049 seconds to render