NGC Prod.
Team Rock Band
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1982
Származás:
Magyarország
Eger
Szövegvilág:
hardrock
Aktuális felállás:
Czufor "Cufi" András
Ének, Gitár
Bajzát Ferenc
Gitár, Zenekarvezető
Bajzát Zsolt
Billentyűs hangszerek
Erdélyi Csaba
Basszusgitár
Fülep Lajos
dobok
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
Rögzítette:
l.sziksz
2008. november 22., szombat, 14:45
Utolsó módosítás:
The 7th Evil
2019. június 13., csütörtök, 07:09
Szerkesztés:
szerkesztes
Team Rock Band
Az együttes története 1982-ig nyúlik vissza, ekkor alapította Egerben négy középiskolás diák. 1983-tól a zenekar már Team néven lépett föl különböző iskolai és ifjúsági rendezvényeken. A repertoárt ekkor főleg instrumentális szerzemények (Shadows, Ventures) alkották. 1985-ben énekes, majd `86-ban billentyűs csatlakozott a bandához. Ez a felállás adott lehetőséget a váltáshoz: tradícionális hardrock-ot kezdtek játszani, mely irányzat mellett a mai napig is makacsul kitartanak. A zenélést elsősorban hobbinak tekintik, bár ennyi idő után - munka és család mellett is - már jóval több annál. Rock-klubokban, motoros találkozókon (pl. Sirok, Kunhegyes), különböző fesztiválokon való részvételre kapnak meghívást, melynek szíves-örömest tesznek eleget.
Műsoruk elsősorban a nagy klasszikusok, mint Deep Purple, Santana, Uriah Heep és más hasonló zenekarok szerzeményeiből áll össze, de természetesen helyet kapnak az ismert magyar, és nem utolsó sorban - a saját nóták is. Az említett formációk neve, számaik interpretációja, nem kis feladatot ró a zenészekre; ugyanis a nóták hiteles, minőségi színvonalon való megszólaltatása, ugyancsak embert próbáló feladat. Kósa Zsolt énekhangja a magasabb régiókat komoly sikerrel ostromolja, de egy-két oktávval lejjebb is magabiztosan intonál. A Bajzát testvérek közül Ferenc a szólógitárt kezeli, fekete Les Paul Gibsonja segítségével igencsak dörgedelmes riffekre és szólókra képes. Zsolt hangszere az orgona, melynek - túlzás nélkül állítható- hogy szerelmese. Nagyobb bulik alkalmával előkerül az M-3-as Hammond (természetesen a hozzátartozó 760-as Leslie-vel), hogy szuggesztív játékával örvendeztesse meg a rock közönségének szívét. Erdélyi Csaba bőgős tekintélyt parancsoló, emberes alkatával szobor mereven áll a színpadon, öthúros Fender Rosco Beck-jével, precíz, pontos alapokat biztosít. A dobok mögött a zenekarhoz nemrég csatlakozott Nagy Hunor Attila ül. A tagok között - az elhivatottságon túl -kitűnően működik a csapatszellem (a név kötelez!!) Kell ennél több egy igazi hard-rock csapat fantasztikus megszólalásához?
Válaszul álljon itt néhány fontosabb esemény a zenekar történetéből:
- 1998-ban az Omega - Korg verseny miskolci fordulójában a zsűri különdíja.
- 1999-ben Salgótarjánban a Hangár-fesztiválon második helyezés;
- a jászberényi VII. Jászsági Rockfesztiválon harmadik helyezés, melynek eredménye képen a Magyar Rádió 8-as stúdiójában, egy demó anyag rögzítetésére nyílt lehetőség.
- 2000-ben a jászberényi VIII. Jászsági Rockfesztiválon az első díjat a Team nyerte.
A lelkesedés, a lendület azóta is töretlen. A dobos posztján történt többszöri helycsere után, kialakult a mai felállás, mellyel Team Rock Band néven az ország több városában is nagysikerű fellépéseket tudhatnak maguk mögött. Közülük is kiemelkedő jelentőségű a 2005.október 22-i Radics Béla -Taurus Emlékkoncert.
Az együttes célja minél több koncertezés, valamint egy saját album megjelentetése.

Hegedűs István
Rajongók
l.sziksz
l.sziksz
  
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render