NGC Prod.
Bullet For My Valentine
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2002
Származás:
Egyesült Királyság
Bridgend
Aktuális felállás:
Matt Tuck
ének/gitár
Michael "Padge" Paget
gitár/vokál
Jason "Jay" James
basszusgitár
Michael "Moose" Thomas
dobok
Aktuális kiadó:
Sony BMG
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Bullet For My Valentine
Bullet For My Valentine
Bullet For My Valentine
Bullet For My Valentine
Rögzítette:
Zombee
2008. július 30., szerda, 09:44
Utolsó módosítás:
Caayn
2014. május 23., péntek, 09:55
Szerkesztés:
szerkesztes
Bullet For My Valentine
A Bullet For My Valentine a még épp divatos metalcore hullám egyik legsikeresebb zenekara, mely zenéjét kezdettől fogva okosan úgy építette fel, hogy túlélhessék a metalcore lecsengését is. Fülbemászó dallamok, falszaggató groove-ok, és némi heavy/thrash hatás a 80-as évekből.
A zenekar elődjének számító Jeff Killed John-t Matthew Tuck (ének, gitár), Michael Paget (gitár, vokál), Nick Crandle (basszusgitár) és Michael Thomas (dob) alakította 1997-ben. Kezdetben Nirvana és Metallica feldolgozásokat játszottak, az első saját dalokat tartalmazó anyag a kétszámos You / Play with Me demó volt 2002-ben.
Eredetileg még a Korn/Limp Bizkit nevével fémjelzett numetal-ba akartak beszállni, de mire komolyabban beindult a zenekar, már késő volt. Crandle kiszállt, utóda Jason James, akivel teljes lett a felállás. Ekkoriban változtatták nevüket BFMV-re, a név a néhol gonoszabb, néhol érzelmesebb szövegvilágra akart utalni. Stílusváltás is ekkoriban következett be.
Egyik londoni koncertjük után felkérést kaptak a Roadrunner Records-tól, de végül a Sony BMG-nél kötöttek ki, egy 5 lemezre szóló szerződéssel.
2004 novemberében megjelent az első, cím nélküli EP, majd 2005 augusztusában a Hand of Blood EP.
2005 októberében kijött az első nagylemez, a The Poison, ami maradéktalanul beváltotta a hozzá fűzött reményeket, csak az USA-ban 340ezer fogyott belőle. Ez az anyag még jobban a metalcore felé hajlott, bár a kezdeti időkben játszott Metallica feldolgozások emléke nem múlt el nyomtalanul.
A lemez kellő promóciót kapott, a legnagyobb fesztiválokon játszhattak (Download, Vans Warped Tour), és felléptek a londoni Brixton Akadémián is, ahol elkészült az első koncert DVD is.
Játszottak többek közt a Guns N' Roses és Rob Zombie társaságában is, utóbbi turnéról azonban kirakták őket 17 állomás után.
2006 júniusában a Metallica Sick of the Studio '07 elnevezésű turnéján 3 alkalommal is előzenekarként léphettek fel.
2007-ben nekiálltak megírni a második album anyagát, amiről az első klip az ősszel debütált is. 2008 január 29-én jelenik meg a Scream Aim Fire, ami elődjénél jóval hagyományosabb metal muzsika, erős régi Metallica hatásokkal, a metalcore-t szinte teljesen háttérbe szorítva.
Rajongók
Feeliing Mindenholottlevo Sandygirl Lord Nerevar r_anna95 NEVERGREENFAN P.-MOBIL FAN
hellgirl evil666 FesztKoncertBLOG Sempi The Nightmare Child Ryah vbalazs
fallencross rDAVE seriakiller Gaben13 Sasa45.999 Dajtok CreatureOfHell
Geryberi Carrion holdav93 dunga vicsori2 Zombee 
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'r9l7eqr88hpi8i478u96ism2j7','','szoveg|s:7:\"ONBTHAZ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','34.239.177.24','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1