NGC Prod.
Obstruction
Státusz:
-
Alakulás:
1995
Származás:
Magyarország
Budapest
Aktuális felállás:
Fábián Sándor
gitár
Paróczi Gergely
gitár
Izbéki Bálint
ének
Knausz Péter
dob
Paróczi Tamás
basszusgitár
Aktuális kiadó:
Hammer Records
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Obstruction
Obstruction
Obstruction
Obstruction
Obstruction
Rögzítette:
vicsori2
2008. július 24., csütörtök, 16:01
Utolsó módosítás:
thomas lord
2016. szeptember 27., kedd, 10:10
Szerkesztés:
szerkesztes
Obstruction
Az Obstruction zenekart 1995-ben Győrben alapította 4 metal rajongó. (Oross Kornél - ének; Fábián Sándor - gitár; Paróczi Gergely - gitár; Paróczi Tamás - basszusgitár). Az első zenei hatásaik a Pokolgép, Ossian, Iron Maiden voltak. A bandának ekkor még nem volt állandó dobosa, de '97-től Világi Zoli (-Demonlord) dobolt a koncerteken, próbákon, stúdiómunkálatokkor. Ebben az évben 2 demo-t is felvettek ('Háborúk századában', 'Utolsó ítélet' címmel). Év végére meglelték végre saját dobosukat Knausz Péter személyében. A '98-as év tele volt próbákkal, gyakorlással, kisebb koncertekkel az új fix felállásnak köszönhetően.

Első albumukat 'Új vér' címmel 2000-ben vették fel, másodikat 2003-ban, 'Horizont' címmel. Ez az első albumhoz képest - ami még inkább klasszikus, az Ossian és Pokolgép nyomdokain haladó heavy metal zenét rejtett, olyan Obstruction klasszikusokkal, mint a Fémvihar, Útmenti hajnalok, Vámpírok éjszakája - már egy jóval poweresebb vonalat követett. Az albumokat 2 Ossian turnén való részvétellel is promotálta a zenekar 2001-ben és 2004-ben, továbbá játszottak a sziget fesztiválon és egyéb nagyobb fesztiválon is, pl. Székelyföldi Rockmaraton.

2005-ben a banda kicsit megtorpant, továbbá zenei problémák miatt sajnos meg kellett válniuk oross Kornél énekestől, akivel 10 évet húzott le már ekkor a zenekar lényegében tagcsere nélkül. Azonban még 2005 őszén kihoztak együtt egy EP-t Pokoli szárnyakon címmel.

Az új énekest viszonylag hamar megtalálták Izbéki Bálint személyében, s gyorsan újra is vettek 2 utolsó EP-s számot a hangjával (Ősi hatalom, Válaszút), hogy promotálják az új felállást.

2006-ban az egyik fő esemény a budapesti Pecsás Ossian koncertes fellépés volt, melyen 1700 ember láthatta a zenekart.

2007 őszén jött ki a 3. nagylemezük Vadak földje címel, melyhez a novemberi Hammerworld magazin cd mellékletes számának megvásárlásával lehetett hozzájutni. Ennek a lemeznek a teljes angol verzióját 2008 nyarán rögzíti a zenekar, mellyel megnyílhat az út külföld felé is.
Krízis a Jon Oliva's Pain előtt!
Hír, godfucked @ 2009. május 14., csütörtök, 13:30
Obstruction
Hír, kispatak @ 2006. február 5., vasárnap
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render