NGC Prod.
115 hozzászólás - 1. 2. 3. 4. 5. 6. oldal
Hozzászólok Hangpróba -
Hozzászólás (BBCode)::-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

nascence 2017. július 17., hétfő, 23:09
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz Balthazaar üzenetére:


Aki azt állítja - az itt összegyűltek közül - hogy nem hallgat rádióbarát, a tömegízlés számára elfogadott zenét, az kultúrsznob...
A feleségem pontosan ez a kategória, velem ellentétben ő tényleg nem hallgat rádióbarát zenét. (hrhr)
Weide 2017. július 17., hétfő, 20:58
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz srppk üzenetére:

Az előző körben szereplő Beltez a facebook lapján írta, hogy észrevették a szereplésüket itt a Hangpróbán, és örülnek, hogy ilyen jó eredményt értek el. Kíváncsiak lennének az itt elhangzottakra, mert nem értenek e szép magyar nyelvből. Figyelés folyik itt kérem! (yes) ;-)


De jó fejek! Írok is nekik egy brief összegzést, ha már ennyire érdeklődőek. :-]
srppk 2017. július 17., hétfő, 20:53
srppk
Csatlakozott:
2014. február 28.
Hozzászólások: 118
Az előző körben szereplő Beltez a facebook lapján írta, hogy észrevették a szereplésüket itt a Hangpróbán, és örülnek, hogy ilyen jó eredményt értek el. Kíváncsiak lennének az itt elhangzottakra, mert nem értenek e szép magyar nyelvből. Figyelés folyik itt kérem! (yes) ;-)
mike666 2017. július 17., hétfő, 10:39
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Válasz Balthazaar üzenetére:

Aki azt állítja - az itt összegyűltek közül - hogy nem hallgat rádióbarát, a tömegízlés számára elfogadott zenét, az kultúrsznob.


De hát ilyet senki nem mondott, csak arról volt szó, hogy az oldalon nem ez a fő csapásirány.
mike666 2017. július 17., hétfő, 10:38
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 487
Válasz emp üzenetére:

@mike666:ez a megfogalmazás zseniális! (hrhr) megvettem!


(b)
Jasmin 2017. július 16., vasárnap, 17:08
Jasmin
Csatlakozott:
2016. október 19.
Hozzászólások: 49
Csak hangosan gondolkodtam! A választ/válaszokat megkaptam és értem és elfogadom. Egy eszmecserét folytattunk, ennyi, szerintem lapozzunk!!!

Szeretném megköszönni az érdemben reagálóknak és külön 9000 Sanyinak!

Na pontozzunk emberek! (8)
BlackZone 2017. július 16., vasárnap, 17:04
BlackZone
Csatlakozott:
2013. november 23.
Hozzászólások: 223
Erről a "hitvitáról" már korábban is volt itt szó, csak akkor más feszegette a határokat és máshogy. Belefáradtam ezekbe a megmondókákba, meg hogy mit hogyan kellene itt értékelni, meg hogy mi az elvárt. Évtizedek óta teszek rá magasról, hogy ki mit vár el tőlem! Ezen nem most fogok változtatni.
Lehúztam az Overkill-t és le fogom az Arch Enemy lemezt is, mert nekem nem tetszik. Mert ez az én véleményem, ilyen az ízlésem. Tiszteletben tartom azt is, ha valakinek bejön egy lemez, nekem meg nem. Baromi egyszerű ez!

Nem tetszik az oldal szellemisége, akkor nem kell megnyitni az oldalt. Nem tetszik, hogy lehúzzák a lemezt, amit ajánlottál, akkor nem kell többet ajánlani. Besértődni pedig, hogy ki mit írt róla, vagy hol végzett?? Ha szereted a kutyád, de a szomszéd szerint egy rohadt kis dög, attól még szereted nem??

Áááhhh... Elfogytak a szavak!
Hades 2017. július 16., vasárnap, 15:43
Hades
Csatlakozott:
2017. április 2.
Hozzászólások: 16
Válasz Jasmin üzenetére:

Most majd ha az Arch Enemy-t beajánlom, amit hazánk csekély számú metalos közösségének minimum 90%-a favorizál, mit fog majd gondolni arról ha kedvencüket az utolsó, vagy utolsó előtti helyen fogja majd látni.


(w00t)

Azért azt kétlem, hogy itthon ennyien ismerik és szeretik az Arch Enemy-t.
Weide 2017. július 16., vasárnap, 14:25
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz Solmyr üzenetére:

"Sorra mennek csődbe a zeneboltok,"
Ez meg azért van, mert azok minden vackot horror áron árulnak (lásd pl. Headbanger).


Ezért is kell közvetlenül a kiadóktól vásárolni, vagy még jobb, ha maguktól a zenekaroktól, bandcamp-en veszitek meg a tetsző lemezeket.
Solmyr 2017. július 16., vasárnap, 14:22
Solmyr
Csatlakozott:
2016. december 9.
Hozzászólások: 71
Én se hiszek ebben az úgynevezett kultúrmisszióban. Sőt szerintem a legtöbb átlag metal zene hallgató nem (sokkal) különb, mint az átlag elektronikus/hip hop stb zene hallgatók.
Személy szerint örülök, hogy van ez az oldal, mert itt legalább nem csak a kommersz, szoft, lágy, rádióbarát stb. zenékről van szó.

"Sorra mennek csődbe a zeneboltok,"
Ez meg azért van, mert azok minden vackot horror áron árulnak (lásd pl. Headbanger).
nascence 2017. július 16., vasárnap, 13:07
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz Weide üzenetére:(hrhr) Akkor már mellé lehetne csapni az új Abysmal Growls of Despair lemezt, s akkor lesz nemulass!Höhö, mintha fejlődött volna. Most már tehénbőgésnek álcázott kürtszólamok is vannak benne (hrhr) .
Weide 2017. július 16., vasárnap, 12:58
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz nascence üzenetére:

hahaha (6) , már tudom, mit fogtok kapni a következő körre:

http://mersk.bandcamp.com/releases


(hrhr) Akkor már mellé lehetne csapni az új Abysmal Growls of Despair lemezt, s akkor lesz nemulass!
Weide 2017. július 16., vasárnap, 12:49
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1162
Válasz boymester üzenetére:

Minél elvontabb, betegebb, antiszociálisabb és kiakasztja az átlag hallgatót, annál forgács kompatibilisebb.


Én pont azt szeretem a Forgácsban, hogy bár alapvetően az underground van előtérben, azért helyet kapnak a populárisabb metalbandák is. Ez igaz a HP-ra is, ahol szerintem bőven megfér az a pár bizniszmetál ( :-D ) a sok mélyunderground-ból előbányászott csiszolatlan gyémánt mellett. Sőt, valószínű, hogy magamtól soha a bús életben nem hallgatnám meg az új Arch Enemy albumot, így viszont meg fogom, és ki tudja, mit vesztettem volna...

De alapvetően én is igazat adok boymesternek és srppk-nak. Jómagam is azért keveredtem ide jó egy évvel ezelőtt, mert lényegében a legtöbb hazai/külföldi metal webzine ugyanazokat az ismertebb bandákat tette terítékre, s egy idő után vágyja már az ember az újat. És meg kell mondanom, hogy iszonyat sokat köszönhetek az egész forgácsos brigádnak. Kvázi egy év alatt baromi sokat szélesedett a spektrumom az undergroundot illetően, rengeteg olyan remek bandát ismertem meg, amiket a Forgács/HP nélkül valószínűleg sosem ismertem volna, ráadásul a zenei ízlésvilágom és úgymond hozzá(nem)értésem is sokat fejlődött. Új stílusokat, új szubzsánereket szerettem meg.

Egy szó mint száz, én is abban látom az egész oldal egyediségét, hogy elsősorban nem azoknak szól, akik egy x+n-dik hírt/lemezismertetőt akarnak olvasni az új Dimmu/Hammerfall/akármi lemezről, hanem akik kicsit tovább szeretnének látni a nagy és ismert neveken túl, akikről jószerivel bármelyik weboldalról bármilyen infó begyűjthető. De mindemellett, ismétlem, fontos, hogy azért meglegyen az a bizonyos egyensúly. Teszem azt, el nem tudom képzelni, hogy mondjuk a hamarosan megjelenő SepticFlesh album ne jelenlen meg a HP-n, vagy ne szülessen róla kritika... (a)
srppk 2017. július 16., vasárnap, 12:21
srppk
Csatlakozott:
2014. február 28.
Hozzászólások: 118
Válasz Jasmin üzenetére:Na e (férc)művek...


Kedves Jazmin!

A Hangpróba legfőbb célja a megismerés. Megismerni adott műveket, és képet alkotni róla a vélemények által. A pontozás, a helyezés csak sokadlagos. Hogy ki hol végez a listán, igazán nincs is jelentősége, mert csak tizeniksz ember véleményét tükrözi, nem a magyar fémzene kedvelő társadalom egészét. Próbálj meg a versenyeztetéstől elszakadni, és megtalálni az ízlésednek való zenét! És míg Overkillbe meg Arch Enemybe máshol is belefuthatsz, itt a sok-sok „underground förmedvény” között biztosan akad egy-két gyémánt is, amiért érdemes volt ide látogatni, és amit máshol nem, vagy csak nehezen találnál meg. Többségünk ezért (is) van itt, mert hiánypótló kis webzine ez!

További szép napot, jó zenehallgatást!
Balthazaar 2017. július 16., vasárnap, 09:47
Balthazaar
Csatlakozott:
2017. július 9.
Hozzászólások: 305
A maga módján mindenki kultúrsznob. De ez nem baj. :-) Mivel a kultúra mindenki számára arra való, hogy azt valamilyen módon a "kirakatba" helyezze.

Aki igazán el akar mélyülni benne, tesz rá hogy más mivel foglalkozik, sőt a kulturáltság és sokszínűség abban is megnyilvánul, hogy tiszteletben tartja a másik érdeklődését. -
Mert szinte egyszerűen trendi - de szép magyar szó - elvontnak lenni.

Aki azt állítja - az itt összegyűltek közül - hogy nem hallgat rádióbarát, a tömegízlés számára elfogadott zenét, az kultúrsznob. Görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy mekkora metál arc. :-) - De ha neki ez kell a lelki üdvösséghez, lelke rajta. :-)

Ráadásul én jobban érzem magam egy olyan baráti társaságban, ahol "senki sem normális". Sosem vitatkoztunk még semmin, főleg, ha megy a "brainstorming". ;-)
--
In Grind We Trust!
boymester 2017. július 16., vasárnap, 09:38
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Minél elvontabb, betegebb, antiszociálisabb és kiakasztja az átlag hallgatót, annál forgács kompatibilisebb. Ez az oldal erről szól, szólt a kezdetek óta, az olvasottságunk meg nem csökken, sőt, minden évben gyarapodunk. Ide az talál, aki már unja, hogy megmondják neki kötelezően, mit kell szeretni, vagy különlegességekre vágyik és széles spektrumban szereti fogyasztani az extrém zenéket. Jöhet az új Arch Enemy, én szeretem, a 90-es években még jó lemezt is tettek le az asztalra, viszont puszta márkaneve miatt nem fog plusz pontot kapni, pusztán annyit, amelyet bármely más néven futó zenekarra adnék. Érdekes továbbá, hogy a legtöbbet köpködött lemezük a kedvencem (Doomsday Machine) tőlük. Már a címe is szimpatikus volt valamiért:) Viszont több mint tíz éve nincs újdonság, egyéniség a lemezeikben. Talán majd most...
--
Youtube csatorna
emp 2017. július 16., vasárnap, 09:20
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz Balthazaar üzenetére:

Éljen a kultúrsznobizmus! ^^ - Nyugi, csak semmi pejoratív tartalom ... :-) - Há' értitek, ugyi?! ;-)Én speciel nem értem az ilyen foghegyről "benyögött" demagógiákat, kérlek fejtsd már ki! :-]
Balthazaar 2017. július 16., vasárnap, 09:09
Balthazaar
Csatlakozott:
2017. július 9.
Hozzászólások: 305
Éljen a kultúrsznobizmus! ^^ - Nyugi, csak semmi pejoratív tartalom ... :-) - Há' értitek, ugyi?! ;-)
--
In Grind We Trust!
emp 2017. július 16., vasárnap, 08:59
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Én szerintem nem kultúrmissziónk a fiatalokat "metálossá csinálni". Személy szerint magasról teszek rá, hogy hányan hallgatnak metalt és hogy azon belül mit hallgatnak. Soha a büdös életben nem próbálnék meg rábeszélni senkit a metalra (és semmi másra sem). Nem értem, hogy mitől lenne jó, vagy jobb bármi is, ha 100-al több ember mászkálna az utcán zenekaros poloban...

Ha van valamiféle ki nem mondott krédoja ennek az oldalnak, akkor az talán az amit mike666 fogalmazott meg tökéletesen, ez pedig az, hogy van élet a bizniszmetalon túl is.

@mike666:ez a megfogalmazás zseniális! (hrhr) megvettem!
9000Sanyi 2017. július 16., vasárnap, 08:18
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
Válasz Jasmin üzenetére:Na e (férc)művek szerintem csak elriasztják a metalra fogékony (csekély számú)fiatalságot is, így prosperálnom kell. Be kéne már látni, hogy ha több metalost szeretne az oldal, mintegy kultúrmissziót kíván folytatni e körben, akkor nem a legemészthetetlenebb műveket kéne reklámoznia, hanem ún. soft, modernebb anyagokat, ami felkelti a mai fiatalság érdeklődését. Ez már valahol marketing, de a szabályai bizony működnek és nem szabad azokat figyelmen kívül hagyni. Ezért próbálok olyan anyagokat idecitálni a hangpróbára, ami emészthetőbb és ami esetleg egy tini érdeklődését is felkelti a metal zene iránt. Meg kéne ezt már érteni! A The Agonist messze nem a kedvenc bandám, de tudom hogy fülbemászó dallamaival, a csinos énekesnővel többre jutunk a metal terjesztésében mint egy szőrős állat bömbölése, melankolikus, depresszív zenéje által. Én csak jót akarok, szeretném a metal zenét terjeszteni, mert ha nem vette volna észre senki az bizony legalábbis ebben az országban haldoklik. Sorra mennek csődbe a zeneboltok, a fiatalok körében pedig nagyon csekély az érdeklődés a metal zene iránt.


Csak röviden:
1. a HP eredménye NEM kizárólag a Szerkesztőség véleményét tükrözi (mivel valamennyien nem is veszünk részt benne, így nem is tükrözheti), hanem az olvasókét is. (Bár van lehetőség arra is, hogy csak a szerkesztők/olvasók pontjai alapján kialakult sorrendet is megnézzétek.)

2. A "kultúrmisszónk" célját Mike jól megfogta (mégiscsak régi motoros és ex-munkatárs). Annyival egészíteném ki, hogy azért időnként kerülnek itt ismertebb csapatokról (én nem nevezném kommersznek) is írások.

3. A HP-s pontszámoknál nem kritikák, hanem vélemények jelennek meg.

4. A személyeskedést kerüljük, valamint javaslom, hogy tartsátok magatokat az "akinek nem inge, nem veszi magára" elvhez, hisz ízlésekről vitatkozni kb. felesleges.
--
9000Sanyi
115 hozzászólás - 1. 2. 3. 4. 5. 6. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render