From Your Grave (2005)
A 2001-ben alakult floridai csapat idén adta ki bemutatkozó lemezét From Your Grave címmel. A korongot a Metal Blade Records jelentette meg. A lemezen 10 dal hallható közel 43 perc időtartamban.

Ha leírom, hogy egy csapat Floridából származik mindenkinek a jó öreg floridai death metal csapatok ugranak be először. Én is ezekkel az érzésekkel raktam be a The Absence bemutatkozó korongját. És a rövid introt követően jött a letaglózó igazság, a srácok bizony nem ezeket a stílusokat részesítik előnyben. Ők bizony a skandináv death metal-t játszó csapatok sorába állnak be. Gondolom most sokan kiáltatok fel "már megint egy". Hát igen, ez a csapat sem az eredetiségéről lesz híres. Viszont el kell mondani, hogy nem rossz a lemez. Nagyon jól váltogatják az amerikai srácok a középtempókat a tika-tika-s gyors részekkel. Hallhatunk nagyon sok ikergitáros részt, dallamos szólókat, ami ugye nélkülözhetetlen az e fajta zenénél. Ének terén is a jól bevált At The Gates szerű üvöltős hörgés szólal meg a hangfalakból. Igazából kiemelkedő dal nincs a lemezen, egységesen jónak mondható amit a The Absence produkál. De ha kéne kiemelnem nótát, akkor a "A Breath Beneath", "Necropolis", "Summoning the Darkness" és "Seven Demons" mellet az instrumentális "Shattered" is egész jó kis dalocska. A lemez hangzása lehetne kicsit vaskosabb, erősebb. De még így is bőven élvezhetően szól a korong.

Azt hiszem a The Absence ezzel az anyaggal valahol a nagy csapatok mögött, a második vonal elején helyezkedik el. Számomra, aki szeretem a skandináv death metal-t igazából újat nem hozott a korong, de nem is lombozott le. És bizony ezt a korongot is beteszem a lemezgyűjteménybe a többi ilyesmi stílusú album közé. Göteborg metal fanok nyugodtan tegyenek vele egy próbát.
The_Absence_From_Your_Grave_2005
Stílus:
Melodikus Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Intro
2.A Breath Beneath
3.Necropolis
4.From Your Grave
5.Heaven Ablaze
6.Summoning The Darkness
7.Shattered
8.I, Deceiver
9.My Ruin
10.Seven Demons
Írta:
Dolmen
2005. október 21., péntek
Facebook:
The Absence - Riders of the Plague (2007)
Kritika, viribusunitis @ 2007. szeptember 16., vasárnap
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render