Majestic (2005)
Az 1989-ben 16 éve Kai Hansen által alapított csapat a 2001-es No World Order című lemez után idén kiadta legújabb albumát. A korong a Majestic címet kapta és a Noise Records jelentette meg szeptember 26-án. Az anyag rögzítése és keverése a Hansen Stúdióban, Hamburgban történt, a produceri munkákat Dirk Schlächter és Kai Hansen végezte. A korong masterizálása a Finnvox Stúdióban, Helsinkiben zajlott. A borítót Herve Monjeaud festette.

1984-85 körül hallottam először egy bizonyos Helloween zenekar Walls Of Jericho című albumát. Nos ez a lemez akkor nagyon nagy hatással volt rám. Követtem is a csapat útját az 1988-ban megjelenő Keeper of the Seven Keys pt.2 albumig. E lemez után távozott a csapatból Kai Hansen gitáros és megalapította Gamma Ray nevű saját bandáját. Ennyit a történelemről és akkor nézzük mi is van. A Gamma Ray korábbi lemezeit nem igazán ismerem, így nem is tudok mit mondani róluk. Ami viszont az új albumot illeti, azt kell mondjam, hogy nekem, aki valaha rajongtam olyan dalokért, mint a Judas vagy a Ride The Sky és még sorolhatnám, nos nekem ez az új Gamma Ray lemez nem mond semmit. Lehet ennek az is az oka, hogy ez a germán power metalnak nevezett csoda, amit rengeteg banda képvisel, ez engem már nem igazán hoz lázba. Persze nem arról van szó, hogy rossz zenészek lennének, hiszen aki hallgatta/hallgatja a lemezt az úgyis halja majd, hogy nagyon jó zenészekkel állunk szemben. De véleményem szerint egyfajta egyhelyben járkálás jellemzi a csapatot. Az a baj ezzel a lemezel is, hogy meghallgattam többször is, de igazából egy dolog maradt meg bennem, hogy a lemez második dalában van egy rész, ami ha nagyon süket lennék is hallható egy régebbi Helloween lemezen is. E sorok után után gondolom nem olyan nagy csoda ha azt mondom, nem hozott lázba a lemez.

Egy legendás gitáros és sokak által szeretett csapata. Véleményem szerint egy átlagos germán power metal lemezzel. Amit úgy gondolok soha többet nem fogok meghallgatni. Maradnak a régi jó Helloween lemezek, és az olyan nagyszerű dalok mint a Judas. A német power metal kedvelői nyugodtan szerezzék be, ők nem fognak ebben a lemezben sem csalódni.
Gamma_Ray_Majestic_2005
Stílus:
Power Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.My Temple
2.Fight
3.Strange World
4.Hell Is Thy Home
5.Blood Religion
6.Condemned To Hell
7.Spiritual Dictator
8.Majesty
9.How Long
10.Revelation
Írta:
Dolmen
2005. október 12., szerda
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render