Lethal Conflict
Chapter I: Delirium (2007)
2006-ban alakult a Colosseum nevű finn funeral doom zenekar, mely 4 tagból áll. Eddig 2 demójuk készült (Demo I, Demo II).

Jelen alkotás, a Chapter I: Delirium 6 számból áll, és 64 percig húzzák az ember kedvét a sárba. Ez utóbbi megjegyzés pozitív ebben a stílusban, mivel itt a cél a szomorú, szürke hangulatú atmoszféra megteremtése. Ebben sokat segít az énekes mély hörgése.

Mint minden hasonló stílusú zenére, a Colosseumra is érvényes, hogy megfelelő hangulat kell hozzá. A hosszasan elnyújtott számok, monoton riffek hatására mire belemélyed a hallgató a zenébe, már nem foglalkozik vele, hogy hol kezdődik és hol ér véget egy-egy szám. Az egész egy egybefolyó mentális túra. Érdemes nyugalomban végighallgatni, úgy hat igazán, és ha nem is jár semmi az ember fejében, akkor is rányomja a hangulatra a pecsétjét. A szólókon is érződik a szomorúság, használják is sok helyen a srácok.

Személy szerint nekem a címadó dal tetszik a legjobban, erőteljes, igazán jól sikerült. A hangzás jó, minden szépen kivehető. A borító egyszerű lett, de ez így elég is, jó, hogy nincs kicicomázva.
Colosseum_Chapter_I_Delirium_2007
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Funeral Doom
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The Gate of Adar
2.Corridors of Desolation
3.Weathered
4.Saturnine Vastness
5.Aesthetics of the Grotesque
6.Delirium
Írta:
Lecso
2007. november 26., hétfő
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render