Manes
How the World Came to an End (2007)

Eddig a Manes zenekar számomra teljesen ismeretlen volt, azért vállaltam el az ismeretőt, mert nem sok zenekar büszkélkedhet hasonló stílus jellemzéssel. A zenéből leginkább az industrial hatás érződik, néhol a Jazzt is ki lehet venni, és sok helyen egyértelmű Rap elemek találhatók. Amit egyáltalán nem fedeztem fel, az a Black Metal. Szerintem kár Black Metalnak nevezni (nem azért, mert szégyen a stílusra nézve), mivel ezt nem lehet "black"-ként hallgatni. Megvan a sajátos hangulata, érzelemvilága, és ezek elütnek a Black Metaltól. Nekem ez a stílus olyan "ülve gondolkodva hallgatós". Néha belefeledkezik az ember mit is hallgat és csak figyel, aztán viszarázódik a székbe, a valóságba és furcsán érzi magát, mintha egy utazásból érkezne vissza.

Kicsit még vissza a zenéhez... Tehát! Sok gépi elem található a zenében, mint már mondtam, a lemez egy amolyan Nintendo-s, TV játékos prüntyögéssel kezdődik. Meg kell mondanom nagyon tetszik! Utána jön a csipetnyi Jazz hatás egy kis női énekkel. Az ének tiszta érthető, nyoma sincs Black Metal sikolynak, károgásnak, de ez szerintem így egységes. Sok helyen különös hangulatú, atmoszférájú részek találhatók, különös érdekességel bír a 3. szám: I Watch You Fall. Kezdetben dallamos ének, majd női ének és végül Rap-elés. Érdekes egyveleg, nem szoktam ilyen irányba orientált elvont zenét hallgatni, de meg kell mondanom, ez tetszik!

Kellems csalódásként ért a stílus, és ha valaki utánanéz a Manes zenekar új lemezének, ajánlom ne a jellemzések, stílusmeghatározások alapján hallgassa.
Manes_How_the_World_Came_to_an_End_2007
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Black Metal, Experimental/Electronic/Jazz
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Deeprooted
2.Come to Pass
3.I Watch You Fall
4.A Cancer in Our Midst (Plague One)
5.Last Lights
6.Nobody Wants The Truth
7.My Journal of The Plague Years (Fuckmensch Warmensch)
8.The Cure-All
9.Transmigrant
10.Son of Night Brother of Sleep
Írta:
Lecso
2007. szeptember 26., szerda
Facebook:
Acme 2007. szeptember 30., vasárnap, 11:42
Acme
Csatlakozott:
2005. október 6.
Hozzászólások: 20
Meglepõen alapos kritika! Gratulálok, csak így tovább!
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.048 seconds to render