Mangog
The Ghost in the Room ’EP (2019)
A marylandi doom színtér jól ismert alakjai, Bert Hall Jr. (Revelation, Against Nature, Beelzefuzz) gitáros/énekes, Stephen Branagan (Revelation, Against Nature, Yet So Far) dobos, Darby Cox (Major Company) basszugitáros és Myke Wells (Final Answer) énekes által 2015-ben alapított heavy/doom metalos Mangog a napokban adta ki új kislemezét The Ghost in the Room címmel, amit jelenleg készülő második lemezük előzetesének szántak.
 

A banda már megalakulásának évében Daydreams Within Nightmares címen rögzítették bemutatkozó EP-jével felhívta magára az Argonauta Records figyelmét, akiknél 2017 során ki is jött első nagylemezük Mangog Awakens címmel, amiről mi is írtunk akkoriban. Most kiadott két dalos kislemezük sablon doom riff-témái mellet már jobban előtérbe kerültek a technikásabb progresszív metal és a "fúziós" jazz elemei is, amivel lehet, némileg meglepik eddigi hallgatóikat. Az EP-t nyitó The Ghost in the Room daluk szerkezete a klasszikus szabbatista alapokat követi. Baljós hangulatú lassan vánszorgó tempók, melyekre karizmatikusan másznak fel Myke Wells énekes és Bert Hall gitáros/énekes kétszólamú váltakozásokban felépített énektémái, amit a vége felé egy erősebb bepörgetett heavy metal csavarral törnek meg.


Az ezt követő második daluk, a Hubris hozza inkább a meglepetéseket. Az agyas progresszív csavarokkal nyitó (amik engem első hallásra a Primus-ra, valamint énekese Les Claypool; The Claypool Lennon Delirium névre hallgató projektjére emlékeztetnek), folyamatosan pattogó törzsies jazz tempójával inkább egy modernebb felfogású kísérleti doom arculatát mutatják, amiben finoman elrejtenek egy Hendrixes ízekkel átitatott rövidke szólót és folyamatos gépiesen pörgő témái egy úthenger erejével viszik előre a dalt. Mindezekhez remekül passzol Myke Wells erősen kifejező kissé anarchikus éneke, ami valóban egy változó zenekar arculatát mutatja. De, hogy ez valójában milyen is lesz? Annak eredményét majd második nagylemezük megjelenésekor tudjuk leszűrni. Minden esetre én második daluk miatt azt a bizonyos sablon doom kifejezést már nem igazán aggatnám rájuk.
 


Mangog_The_Ghost_in_the_Room_8217_EP_2019
Kiadó:
Stílus:
heavy/doom/progressive
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Ghost in the Room
2.Hubris
Írta:
Armand
2019. június 20., csütörtök, 14:24
Facebook:
boymester 2019. június 20., csütörtök, 20:49
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Mangog Awakens szerintem 2017 legjobb heavy/doom anyaga volt, ehhez képest kicsit sablonosabbnak tűnik valóban az első dal, de az albumot azóta várom!
--
Doom is the sound of the soul
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.052 seconds to render