Ivory Night
7-Dawn Of The Night (2004)
A banda a neten keresett oldalakat, magazinokat, akik lemezkritikákat írnak, és így talált rá a Fémforgácsra, bár hogy hogyan, arról fogalmam sincs, viszont 1 hétre rá meg is kaptam a 2004 decemberében megjelent cdjüket, ami a ”7 – Dawn of the Night” címet viseli. A névből azt hiszem mindenki kitalálhatja, hogy a srácok nem árulnak zsákbamacskát, heavy metalt játszanak, mégpedig szerencsére a jobbik fajtából. A zenéjüket talán a régebbi Edguy, vagy Brainstorm lemezekhez lehetne hasonlítani, néhol doomos beütéssel, saját meghatározásuk szerint melodikus heavy metalt játszanak.

A bandából mindenképp ki kell emelni az énekes/frontember/gitáros Patrick Fuchs-ot, aki az éneklés és gitározás mellett a dal- és szövegírás nagy részét is bevállalta. A hangja teljesen rendben van, nekem nagyon tetszik, bár semmi különös hangszíne nincsen. Az Ivory Night lassan már 7 éve létezik, a mai felállás: Patrick Fuchs – ének/gitár (ex-Men of War) Tilmann Ruby – gitár (ex-Warchild) Carsten Kettering – basszer Volker Schick – dob Elmondásuk szerint legfőképpen az Iron Maiden és a Helloween volt rájuk nagy hatással, ám mostanra megtalálták és kifejlesztették a saját, egyedi stílusukat (hát… én nem fedeztem fel túl sok egyedi dolgot a zenében, de ez persze nem feltétlen baj). Legnagyobb fellépésük 2004 októberében a ’Night of Power’ fesztiválon volt, olyan bandákkal léptek föl, mint a Brainstorm, a Stormwarrior, a Psychopunch, vagy az Ektomorf. Az új cd-vel pedig mindenhol osztatlan sikert arattak, legfőképpen szülőföldjükön, Németországban. Nézzük, hogy mit is hoztak össze a srácok…

Ami első hallgatásra rögtön szembetűnik, hogy amint már említettem, nem kísérletezik a banda, a régi nagyok által kitaposott ösvényen haladnak. Összességében az énekesre semmi panasz nem lehet, a dalok is jól meg vannak írva, jó helyen vannak a szólók, amik végül is egész jók. Ami viszont nem tetszett, az a kórusrészek, mint pl. Mighty Wings, The Way Beyond The Pain, pedig a legjobb számok lehetnének, ill. a kötelező lassúszám, a My Dearest Love, ami unalmasra sikeredett. Találhatunk itt jó kis középtempós nótákat (Killer 7, Salvation is an honest man), már-már speedes döngöléseket (And I Fly – kár, hogy ilyen rövid :) ), hatalmas refrénre épülő heavy himnuszokat (Mighty Wings, Twilight Into Darkness). Külön megemlíteném a lemezt lezáró 8 perces, monumentális Mother Earth-t, ami nagy kórusokkal operál és méltó lezárása a lemeznek.

Azt kell mondjam, hogy a srácok tényleg egy jó kis lemezt hoztak össze, újító szándék nélkül, de a stílus kedvelőinek mindenképpen érdemes egy próbát tenni a lemezzel. A cd megrendelhető 10 euróért a hivatalos honlapról.
Ivory_Night_7_Dawn_Of_The_Night_2004
Stílus:
Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.The 7th Sea
2.Killer 7
3.And I Fly
4.Salvation Is An Honest Man
5.The Ghost
6.Mighty Wings
7.Insane
8.Beyond The Pain
9.My Dearest Love
10.Children Of Thorns
11.Twilight Into Darkness
12.Overture
13.Never Be My Friend
14.Mother Earth
Írta:
Tomka
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render