Burning Sun Fanzine
Seeds of Metal - Vol. II. (2017)
 
Egy biztos: hazánkban jelenleg a fanzine készítésből nem lehet meggazdagodni. Főleg, ha az újság küldetése underground metal bandák népszerűsítése, megismertetése. Ezért becsülendő, hogy Papi Zoli nem adja fel és nemrég megjelentette a Burning Sun 4. számát, amely az előzőhöz hasonlóan ismét CD-melléklettel jött ki. Zoli vállalta a kockázatot, hogy anyagi vesztesége származik a kiadásból. Ezzel sajnos nincs egyedül, mert valószínűleg a legtöbb underground újság, de zenekar is örül, ha nullszaldóra ki tudja hozni egy-egy friss megjelenésének pénzügyeit.

Mindenesetre a fanzine aktuális száma ezúttal kisebb, A/5-ös méretben látott napvilágot és 68 oldalon keresztül adagolja a klasszikus fémet. Jó sok interjút, lemezismertetőt olvashat, aki megvásárolja, töltelék nélkül, lévén egy darab reklámot, hirdetést sem találni a lapban. Szerintem igényes lett a kiadvány, minőségi papírból készült az újság és nekem jobban is tetszik ez a kisebb méret.
A CD-mellékleten 16 csapat 1-1 dala hallható, 68 percben.
Természetesen ezúttal is a heavy, power, speed, thrash metal dominál, de befért két, doom vonalon mozgó alakulat is.

Hangulatos pengetéssel nyit az Evil-Lÿn nótája, majd átvált galoppozós heavy metalba. Az énekes orgánuma illik a muzsikához, a halford-i sikolyokat is lazán hozza. A Lechery tovább halad ezen az úton, csak náluk inkább a német iskola a mérvadó.


A Heavy Metal Invasion cím önmagában tükrözi, hogy mi várható tőlük. Ezt maradéktalanul meg is kapjuk.
A Fatal Embrace számával kicsit keményebb vizekre evezünk. Ők már thrash-ben utaznak. Ha valaki megnézi a zenekari fotót, akkor a kinézetük alapján meg tudja ezt mondani, anélkül, hogy egy másodpercet is hallana a zenéjükből.


Egyébként a Dungeons of the Dread első másfél perce még inkább heavy metal, aztán érkezik a váltás, jön a tika-tika, beindul a thrash-elés. Nem megyek végig az összes nótán, inkább csak némelyikről ejtek pár szót. Hatodikként csendül fel a Predator szerzeménye. Na de melyiké? Ugyanis a Metal Archives vagy 20 ilyen nevű zenekart dob ki. Szóval végig kell nézni a felhozatalt, hogy kiderüljön, hogy szinte ők az egyetlen, manapság is aktív banda a felsoroltak közül. Mellesleg amerikaiak. Az ő dalukat követi az első "kakukktojás” a Witch Ritual.


Énekesnővel felálló rituális/pszichedelikus doom-ot játszanak, ami nem rossz, de még nem első ligás. Kb. ugyanez mondható el a szintén német is LOVE alive? Nevű formációról is, akik szintén az elszállós, füstös, doom/stoner-es vonalat erősítik, de sokat kell még gyúrniuk ahhoz, hogy valóban figyelemreméltó legyen ténykedésük.

is LOVE alive?

Minőségi, számomra is tetszetős heavy/power metalt hallhatunk az Espionage, illetve a Savior from Anger legénységétől, a Rebel-ről pedig kiderül, hogy hazánk fiai. És magyar nyelven alkotnak. A rabszolgás, gladiátoros szövegvilágú Recipe Ferrum ismeretében sajnos azt kell mondjam, hogy nem lesznek a kedvenceim…

Összességében viszont az a helyzet, hogy szórakoztató ez a vegyesfelvágott, még olyanok számára is érdemes megfülelni, akik nem igazán lelkesednek ezekért a klasszikusabb stílusokért. Én sem vagyok heavy, power, speed, thrash, stb. fan, de ez az összeállítás adott egy újabb betekintőt ezen irányzatok földalatti képviselőnek világába!


Burning_Sun_Fanzine_Seeds_of_Metal_Vol_II_2017
Kiadó:
Stílus:
Heavy, power, speed, thrash, doom metal
Értékelés:
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Evil-Lÿn - In the Convent (04:43)
2.Lechery - Heavy Metal Invasion (03:39)
3.Fatal Embrace - Dungeons of the Dread (04:06)
4.Lorraine Cross - Hard to Get Out (04:38)
5.Sons of Iniquity - Hang 'Em High (Demo) (04:34)
6.Predator - Closet Anti-Christ (03:57)
7.Witch Ritual - The Road (04:18)
8.Espionage - Wings of Thunder (05:39)
9.Rebel - Recipe Ferrum (03:44)
10.Eternal Thrist - Metal Rules The Earth (04:26)
11.Tumourboy - Bay Serial Killer (03:00)
12.Dragonsclaw - Cry Wolf (03:50)
13.is LOVE alive? - State of Mind (Remastered) (05:42)
14.Deathroned - Cut You Down (04:09)
15.Savior from Anger - In the Shadows (04:23)
16.Steel Raiser - Thousand Blades (03:21)
Írta:
oldboy
2017. május 28., vasárnap, 10:32
Facebook:
Burning Sun Fanzine - Seeds of Metal - Vol I. (2016)
Kritika, oldboy @ 2016. augusztus 22., hétfő, 18:38
Burning Sun Fanzine #1
Kultúra, 9000Sanyi @ 2015. szeptember 22., kedd, 09:33
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render