Reflections of Fire (The Journey) (2006)
A Bosznia Hercegovinából származó banda még 1999-ben alakult, és ez a harmadik teljes albumuk. Sötétség, folk és black metal összeolvasztása lehetett a fiúk célja. Rögtön az első szám egy folkos akusztikus népi énekkel kezdődik, aztán három perc után el kezdik az epikus black metaljukat. Az énekes hangja elég ridegnek és kíméletlennek mondható, a zenében továbbra is maradnak a folkos témák. Elég hosszú számok jellemzik az albumot, 8-9 perces átlag simán megvan számonként.

Az Eternal lie is egy szép akusztikus gitárral kezdődik, amit közösen dúdol egy női és egy férfi énekes. Rövid idő elteltével ez a szám is erősen átalakul black metalba, számomra a zenéhez képest túl erős is a vokál. Elég szép dallamokat sikerül a gitárral eljátszaniuk. Egy-két ismert téma persze előjön, talán még nem is teljesen kiforrott a banda, de nagyon tehetségesnek tűnnek. A következő szám is hasonlóképpen kezdődik, amit később még a szám háromnegyedében is megtörnek instrumentális, billentyűs, merengős résszel. Szinte minden szám lágyan indul, kivétel az utolsó leghosszabb tétel, amit rögtön egy doom metalba hajló, majd hirtelen black metalba váltó szélvészgyors epikus zene követ. A dobos munkája nem nyerte el a tetszésemet, mert olyan lágy és primitíven püföli a dobot, hogy már idegesítő.

Nagyon ötletes és érdekes dalokat készítettek, csak még valahogy nem sikerült tökéletesen megvalósítani az egészet. Lényegében nekem a folkos, akusztikus kezdések tetszenek legjobban:) A folkot kedvelő, de black metal körökben is jártas emberkék közeledjenek a zene iránt.Kiadó: Walk Records

Beszerezhető:

Neverheard Distro
E-mail: neverhearddistro@gmail.com
Silent_Kingdom_Reflections_of_Fire_The_Journey_2006
Stílus:
Melodic Black metal
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
Dalok:
1.Reflections Of Fire
2.The Eternal Lie
3.Trinity Of Gods
4.Scars on My Flesh
5.Chains Made of Sand
6.Blood of His Blood
7.The Journey
8.Under The Dark Winds of Forgotten Worlds
Írta:
NorthWar
2006. november 10., péntek
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render