Monday Morning Apocalypse (2006)
A svéd Evergrey zenekar idén érkezett el hatodik lemezének megjelentetéséhez. A korong a Monday Morning Apocalypse címet kapta és 12 igazi Evergrey nóta kapott helyett rajta. A svéd srácok mással össze nem téveszthető muzsikája mindig nagy hatással volt rám, így talán természetes, hogy ezt a művüket is nagy várakozással vártam.

A 2004-ben megjelent The Inner Circle lemez óta a csapat kiadott egy A Night To Remember címre keresztelt dvd-t is. Aki látta az anyagot az biztos egyet ért velem abban, hogy egy kivételesen jó zenekarral állunk szemben, kiknek eddig kiadott művei mind igényes nagyon jó dalokat tartalmaznak. Nos, nincs ez másképpen ezzel a koronggal sem . 12 nagyszerűen felépített jól megírt dal hallható a korongon. Ehhez párosul Tom S. Englund énekes páratlan ezer közül is felismerhető orgánuma. Fájdalommal telt hangja teszi igazán marconává ezt az amúgy sem vidám muzsikát. Az albumot indító címadó Monday Morning Apocalypse dal már magasra helyezi azt a bizonyos lécet, amit a svéd zenészek a hátralévő 40 percben sem hajlandóak lejjebb helyezni. Sötét és apokaliptikus felhőként telepszik az embere a lemez második Unspeakable című szerzeménye. A dal hallgatása közben automatikusan indul bólogatásra fej. A Lost egy nyugodtabb simogatóbb dal könnyen megjegyezhető, énekelhető refrénnel. Az Obedience lehengerlő lendülete, tökös riffjei és nagyon jó alapjai mind-mind kiemelkedőre sikerültek. Az In Remembrance sötét hangulata, vészjóslóan csap le az alantas hallgatóra. Enyhén szimfonikus betétei pedig önmagukért beszélnek. Aztán itt van még az instrumentális Till Dagmar. Egy zongorán előadva megszakítva az addig súlyosan hömpölygő riffeket. Azt hiszem felesleges tovább mennem a dalokon mert csak ismételni tudnám magam. A korong hangzása maga a tökéletesség, de ismerve a csapatot ez nem meglepő. A hangszeres szekció kellőképen éles a lemezen és mindehhez párosul Tom S. Englund kiforrott egyedi hangja. Harag, kétségbeesés, sajnálat, tisztelet, szeretet mind-mind felbukkan a szövegeiben.

A csapat ismét előrukkolt egy lemezzel ami vissza-visszatérő vendég lesz a lejátszóban. A dalok szível és lélekkel rendelkező önálló darabok. Kellően dinamikus, nagyszerűen hangszerelt, sötét hangulattal átitatott slágerek találhatóak a lemezen. Mindezek után nem meglepő ha azt mondom év végi top 10-ben biztos ott lesz a korong. A csapat eddigi rajongóinak kötelező darab és nagyon ajánlott az igényes metal zene kedvelőinek is!
Evergrey_Monday_Morning_Apocalypse_2006
Stílus:
Progresszív Power Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Monday Morning Apocalypse
2.Unspeakable
3.Lost
4.Obedience
5.The Curtain Fall
6.In Remembrance
7.At Loss For Words
8.Till Dagmar
9.Still In The Water
10.The Dark I Walk You Through
11.I Should
12.Closure
Írta:
Dolmen
2006. augusztus 17., csütörtök
Facebook:
Evergrey - The Atlantic (2019)
Kritika, oldboy @ 2019. február 16., szombat, 12:42
Evergrey - The Storm Within (2016)
Kritika, oldboy @ 2016. október 1., szombat, 10:23
Evergrey - 2007-01-12
Koncertbeszámoló, crestfallen @ 2007. január 19., péntek
Evergrey - Recreation Day (2003)
Kritika, Philosopher @ 2005. október 3., hétfő
Evergrey - The Inner Circle (2004)
Kritika, Philosopher @ 2005. október 3., hétfő
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render