Wyrd (2004)
Az Elvenking bemutatkozó lemezével (Heathenreel} ma is fénylő ékkő a metal szintér hatalmas egén. A lemez 2001-ben jelent meg de a dalok értékükből semmit nem vesztetek az eltelt 3 év alatt. És akkor a visszatekintés után nézzük az új lemezt a Wyrd-et.

A Wyrd egy sokkal átgondoltabb érettebb anyag lett a bemutatkozó albumnál, főleg köszönhető ez a kitűnő hangzásnak és az erős énektémáknak. Itt kell megemlíteni hogy az énekes Damnagoras elhagyta az együttest egy rosszabb periódust követően (most az olasz Leprachaun együttes frontembere) és Kleid lépett a helyére. Az Elvenkingnek úgy sikerül előbbre lépni egyet a bemutatkozó lemezhez képest hogy zenéjük semmit nem veszített hiteléből, vonzerejéből. A zene kitűnő keveréke a Skyclad-nak a modern power metal-nak és a folknak. A lemezt kemény ritmusgitárok, rengeteg hegedű kitűnő dallamok teszik emlékezetessé. Igazán kitűnő hallgatnivalót adva ezzel nekünk hallgatóknak.

Összegezve ez a lemez is megállja a helyét a mai metal piacon. A 11 track majd egy órányi élvezetes hallgatni valót tár elénk. Aki szereti a folkos zenéket az nem tévedhet ezzel az albummal sem.
Elvenking_Wyrd_2004
Stílus:
Power / Folk Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.The Losers' Ball
2.Pathfinders
3.Jigsaw Puzzle
4.The Silk Dilemma
5.Disappearing Sands
6.Moonchariot
7.The Perpetual Knot
8.Another Haven
9.A Fiery Stride
10.Midnight Circus
11.A Poem for the Firmament
Írta:
Dolmen
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Elvenking - The Winter Wake (2006)
Kritika, kopi @ 2006. január 21., szombat
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render