Thy Kingdom Come (2004)
A négytagú ludwigsburgi banda 2000-ben alakult, eddig egy 7"-es kislemezük jelent meg (limitált, mindössze 500 darabot adtak ki belőle) melyet bemutatkozásnak, illetve első teljes lemezük felvezetésének szántak. Mivel eddig saját hazájukon kívül nemigen mozogtak, bár e kislemez nagyon jól sikerült, kellő ismertséget nem szerzett a zenekar. Ezen a most kiadott Thy Kingdom Come album biztos változtatni fog, borítékolható a siker számukra a doom zene rajongóinak körében.

Ha a doom szó hallatára egy végtelenül lassú, vontatott, monoton, hosszú, elnyújtott riffeket tartalmazó zene ugrik be Neked; nos azt itt és most felejtsd is el egyből, ugyanis az album nem ezt az ős-Cathedral által fémjelezett zenét rejti. (mint amilyen például a szintén idei Reverend Bizarre album.) Itt melodikus doom metal hallható, leginkább középtempós ill. lassú-középtempós ritmusú dalok formájában. Fő inspirációként a Candlemass ill. a Solitude Aeternus említhető meg, azonban a My Dying Bride ( egyes "gyorsabb" dalrészletek illetve a dalszerkezetek alapján) és hát ugye a Black Sabbath ( mint oly sok zenekarnál ) valamint azért ha nem is dominánsan, de a Cathedral hatása is érezhető.

Egyes dalokat több okból is felesleges kiemelni az albumról; egyrészt mind fantasztikusan jól sikerült, tölteléknótának nyoma sincs, másrészt hasonló felépítésűek a dalok. Általában lassabb, nyugodtabb de feszültséggel teli kezdésre érkeznek meg a masszív, helyenként szaggatott, de végig dallamos, erőtől duzzadó alap doom/metal riffek illetve az énekes tiszta, erőteljes, magabiztos éneke. Mindezt megfejelik igen sokszor keleties hatásokat is idéző, gyönyörű, szépen kijátszott gitárszólókkal. Néha (mint pl. a Sleep with the Devil és a Valiant Child of War dalokban) tempósabb, már-már power/doomba váltanak, biztosítva ezzel, hogy ne lankadjon a figyelem.

Jelenleg a következő dalok a kedvencek: Venus Day- itt az előbb leírtak egy hatalmas doom "himnusszá" állnak össze, Shine On Sad Angel- szép, szomorkás hangulatú dal, gyönyörű szólóval, A Room Without View- szállós-lebegős kezdés után egy headbangre késztető, a Psychotic Waltz hatásait is magában hordozó dal.

Ha jelent valamit is számodra a dallamos doom metal, illetve szereted a Candlemass/Solitude Aeternus/My Dying Bride/Cathedral csapatok által fémjelzett zenét, ebben az albumban biztos nem fogsz csalódni.
Doomshine_Thy_Kingdom_Come_2004
Stílus:
Melodikus Doom Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
Dalok:
1.Where Nothing Hurts But Solitude
2.Venus Day
3.Light A Candle For Me
4.Creation (Chapter Of Hope)
5.Sleep With The Devil (Chapter Of Belief)
6.Shine On Sad Angel (Chapter Of Doom)
7.A Room Without View
8.The Cross (Still Stands For Pain)
9.Valiant Child Of War
Írta:
kopi
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'im8h832rh2ii69f19iki9inbk6','','szoveg|s:7:\"QLEKVUV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','34.231.244.12','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1