Massemord
The Madness Tongue Devouring Juices of Livid Hope (2010)
  
   

  Számomra a black metal az egy külön kategória. Az összes többi keményzenei irányzattal ellentétben a black metalt nem lehet csak hallgatni. A legtöbb esetben gitárokat hallok, kellemesen búgó basszust, ötletes vagy húzós dobost, a vokált stb. A tökéletes Black Metalban ezeket nem hallom. Ez a műfaj az számomra, ami képes egy olyan kaput megnyitni, ahol a közvetlen elsődleges érzékelés tudatos volta megszűnik, és egy szinte hipnotikus képzeletbeli utazás indul el az érzékek, érzések és legbelsőbb tudatmögöttes útvesztőmben. Ez az egy zene képes olyan kapukat megnyitni, amik a hétköznapokban zárva vannak. Hét lakattal. Nem csak a külvilág, de még tudatos önmagam előtt is. Ha egy black lemez képes ezeket a kapukat megnyitni, akkor az és csak is az képes elérni azt az állapotot, amiről számomra ez a stílus szól. Minden egyéb esetben riffeket, váltásokat, breakeket refréneket és verzéket hallok csak.

  Az esetek kilencvenkilenc százalékában a kapuk kizárólag egy – egy igazán kivételes pillanatban nyílnak meg, hogy az elfojtott őrület, kíméletlenség és agresszió adrenalin delíriumának vétkes és rejtett bizsergése végigfusson a gerincemen. A racionális gondolkodást felválthassa az ösztöncsapongás vérbe fordult szemekkel őrjöngő démona. Ő az én titkos kis háziállatom. Én pedig az övé. Szeretjük egymást, szükségünk van egymásra, etetjük egymást, megöljük egymást napról napra, hétről hétre. Újra és újra. Amiképpen a leláncolt Prometheus minden nap újjászülető máját marcangolja a fenséges Ethon a Kaukázus hegyén. Én is időnként ellopom a tüzet, amivel titkos kis üzeneteket égetek lelkem táblájába, csak hogy tudjam, a fájdalom és a lassú enyészet valódi, a remény és a megelégedettség pedig önámító hazugság. Húsomba vérző fekete és színes jeleket vések, hogy amikor majd felébredek is emlékezzek a távollét minden pillanatára és készülhessek az újabb utazásra. Hiszen a démon nem szeret sokáig egyedül lenni. Akkor éhezik. Lélekre, szerelemre, életre vágyik, hogy marcangolhassa, téphesse és megemészthesse. Miután evett, mindig rám mosolyog, és azt súgja a fülembe: „látod ember ez vagy Te! Csak ürülék. De amíg etetsz és időről időre kiengedsz, addig majd én vigyázok rád, és amíg szeretsz, én addig beléd marok, hogy érezd milyen fájdalmas a szeretet” Ezután teli gyomorral visszasomfordál bűzös odújába és csendben behúzza a kaput maga után, én pedig remegő kézzel ráteszem a lakatot, a kulcsot pedig lenyelem, hogy majd szűkölve téphessem, szaggathassam testem, amikor ismét eljön az idő.

  Massemord - The Madness Tongue Devouring Juices of Livid Hope. Remegő kézzel nyitom a kaput, sétálni indulok. Dolgom van. Csendben, egyedül.
Massemord_The_Madness_Tongue_Devouring_Juices_of_Livid_Hope_2010
Kiadó:
Stílus:
black metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Madness Tongue Devouring Juices of Livid Hope
Írta:
emp
2011. február 11., péntek, 10:49
Facebook:
Perszepeta 2012. augusztus 20., hétfő, 00:28
Perszepeta
Csatlakozott:
2010. szeptember 28.
Hozzászólások: 1308
Válasz zeba üzenetére:Kapcsolódva ajánlanám (ha lehet fejhallgatóval és csakis nyugodt körülmények között):
Zeba, ez nagyon profi videó, és egyben nagyon nyomasztó. Youtube-on nézegettem több videót, de ehhez kötélidegek kellenek így éjszaka, fejhallgatón, sötét szobában :-)
Nagaarum 2011. október 20., csütörtök, 08:36
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Linci ajánlotta. Tényleg kiváló lemez. És nem is monoton. Ha ez az, akkor egy AC/DC vagy egy Motörhead mi? (gun)
--
A sátán rossz. X.
Linci 2011. február 12., szombat, 12:05
Linci
Csatlakozott:
2010. április 28.
Hozzászólások: 3130
Válasz zeba üzenetére:Nem, nem, magam is búvárkodok! :-D

Nos, jelentem, én is meghallgattam, és tetszett.
Amikor kicsi voltam, és megkérdezték mi leszek ha nagy leszek, azt feleltem: búvár!
Lehet, hogy már akkor sejtettem, mi vár rám... :-)
zeba 2011. február 12., szombat, 11:28
zeba
Csatlakozott:
2010. május 9.
Hozzászólások: 1704
Válasz emp üzenetére:

Örülök, hogy nem csak én merülök el időnként... :-)


Nem, nem, magam is búvárkodok! :-D
--

emp 2011. február 12., szombat, 07:20
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Igazad van, valóban van a hangulat okán párhuzam a dark ambient dolgokkal, de az volt az érzésem, ha ezt az ambien dolgot becsempészem a stílusmeghatározásba, akkor az nagyon félrevezető lenne, mert ilyen titulussal annyi vacak szintibaszkolódást próbálnak az ember torkán lenyomni.

A "Detrét" ismerem, köszi a linkelt videót, valóban képes bizonyos hangulatban spirituális élményeket indukálni.

Nem tudtam, hogy ki mit tud majd ezzel az írkálmányommal kezdeni, de köszönöm a visszajelzést. Örülök, hogy nem csak én merülök el időnként... :-)
--
"welcome my son, welcome to the machine"
zeba 2011. február 12., szombat, 00:44
zeba
Csatlakozott:
2010. május 9.
Hozzászólások: 1704
Ez az esszé - mert recenziónak nem minősíteném (sokkal több annál) - "rákényszerített", hogy megszerezzem a lemezt.
Hogy a hatás teljes legyen, írásod olvasása közben hallgattam, hallgattam és hallgattam...

Lehet, hogy nem értesz majd velem egyet, de ez a vontatott, már-már rituál-szerű zene a dark ambient stílust juttatta eszembe.
Lassan jön, aminek jönnie kell; már-már az időtlenbe utaztat...
Valóban ad egy betekintést Önmagadba, újra és újra átjárod a belső poklod összes köreit - jobbesetben -, szembenézel a démonaiddal, majd ha (józanul) kikerülsz a körforgásból, mérlegelhetsz...

Élmény volt!

Kapcsolódva ajánlanám (ha lehet fejhallgatóval és csakis nyugodt körülmények között):


--

Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.057 seconds to render