Tündértánc (2005)
Az Alhana együttes első teljes albuma Tündértánc néven jelent meg, amely sorszámozott 50 példányos duplalemezként is kapható. „Az Utolsó Bárd” single található a második lemezen. Az együttesnek már korábban megjelent 2 demója, a Csillagszellő és az Alkonyat.
A banda több tagcserén is keresztül ment ez idő alatt. Zenéjüket talán gótikus heavy metalnak lehetne besorolni, ha valaki kategorizálni szeretné. Majdnem 1 órás hosszú az album, és az intró-val együtt 11 track található rajta. Amint felcsendülnek a különböző hangszerek, a Rózsák kertjében ébredünk. Ezután kezdődik a mesés tündérvilág, amely több kiemelkedő számon szólal meg. Az egész albumon egy csodálatos hangú énekesnő hallható, ami elősegíti, hogy kellemes, dallamos, simogató érzés járja át az ember testét-lelkét, különböző folk elemekkel tarkítva. Az énekes hangját hallgatva tényleg egy tündér jut az ember eszébe, miközben pihen egy szép erdős tájon és simogatja a szellő meg az Alhana dallamai. Túl nagy dolgokat nem művelnek a zenésztársak, de az összhatás nagyon ütősre sikerült, talán a hangzás lehetne egy kicsit jobb és akkor még hatásosabb lenne az album. A billentyűtémák csendes érzékiséggel hatnak a hallgatóra, helyenként egész jó gitár szólok hallhatóak.
Olyan embereknek ajánlanám az albumot, akik szeretik a szépet, a gótikus zenéket, vagy akik egy új, felemelő érzésre vágynak. A Zafir Égen Túl vagy a demóról származó szimfonikus változatban újra felvett Csillagszellő talán a legszebb pillanatai az albumnak. Ez egy nagyon kellemes és hatásos bemutatkozó lemez a zenekartól. Remélem, a folytatásban hasonló és még jobb szerzemények várhatóak. Gratula, csak így tovább!
Alhana_Tundertanc_2005
Stílus:
Gothic/Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.Intro: A fekete rózsák kertje
2.Élj úgy
3.A zafír égen túl
4.Száműzött angyal
5.Az utolsó bárd
6.Mágus
7.A sárkány őrei
8.Álomvilág
9.Kísértet
10.Vigyázz rám
11.Csillagszellő (szimfonikus)
Írta:
NorthWar
2005. december 21., szerda
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.021 seconds to render