Life's Ending (2008)
Az Ignominious zenekar 2007 nyarán alakult. A tagságról annyit, hogy eleinte ketten, Mephyriz, mint alapító tag és Alastor dobos tolták a fekete fém istentelen szekerét, azonban teljessé csak akkor vált a formáció, mikor további két tag, Netherial és Haermoth csatlakozott a duóhoz. Érdekesség, hogy az Ignominious kettős állampolgárságú hordának tekinthető, lévén ketten kiskőrösiek, a többiek pedig gútaiak, amely település jelen állás szerint Szlovákiához tartozik.

A zenekar egy év gyakorlás után érett meg az első próbatételre, amely a Life’s Ending (érdekes ezt így leírni, mert árnyalatnyi angoltudásom alapján nem helyes a cím ebben a formában nyelvtanilag) demó kiadásában testesedett meg. A Helminth nem teketóriázik, egyből a lovak közé csap, így egy lendületes black metal támadás bontakozik ki mintegy öt minutumban. A gitárok technikásnak nevezhetők, a dob is a helyén van, egyedül az ének visel érzésem szerint túlzott effektet magán. Ez tipikus demós betegség, hiszen minden zenekar azt akarja, hogy már első nekifutásra klappoljon az összkép, de talán kár egyből a mélyvízbe vetni magukat. Nem torzítás kellene sok esetben, hanem egyéniség, saját stílus. A lassabb, depresszívebb vizekre evező Painful Misery baljós riffjei fogtak meg leginkább erről a bemutatkozó kiadványról, ilyesfajta zenét játszó hazai zenekart nehéz lenne említeni, maximum a Vérzivatar jöhetne szóba. A hangulat a Xasthur, Abyssic Hate vonalat juttatja eszembe, annyi differenciával, hogy az Ignominious jóval magasabb rezgésszámmal éri el a hatást, a melankóliát. A Diseased by Sorrow a meghallgatás előtt úgy tűnhet, mintha tartalmilag a kettes trackhez lenne rokonítható, ám érdekes módon én inkább a nyitódal folytatásának tudom be, amely így keretes szerkezetet képez. A kiállós részek ezúttal még fájdalmasabbak, még több érzelem bujkál a melódiák frekvenciáiban.

A Life’s Ending hangzásilag eléggé magas szintet üt meg, a dalok pedig úgy érzem 70-80%-ban már kiforrottak. Ez talán annak tudható be, hogy az Ignominious-t alkotó zenészek nem kezdők, tudtommal mindannyiuknak van múltja a szakmában, illetve a Klaan stúdióban sem kispályások tevékenykednek. A zenekar kiadót keres, és véleményem szerint senki nem venne zsákbamacskát ezzel a bandával! Csak így tovább, soha rosszabb demót kezdésnek!
Ignominious_Lifes_Ending_2008
Kiadó:
Stílus:
Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Helminth
2.Painful Misery
3.Diseased by Sorrow
Írta:
Infam
2008. július 16., szerda, 23:37
Facebook:
Eastern Moonlight Tour 2012 - 2012. május 04., Red Hell, Budapest
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2012. május 6., vasárnap, 13:25
Ignominious - Death Walks Amongst Mortals (2011)
Kritika, Infam @ 2011. december 17., szombat, 18:23
Ignominious - No Return (2009)
Kritika, Infam @ 2010. június 23., szerda, 20:59
Ignominious interjú
Interjú, Infam @ 2010. április 7., szerda, 13:41
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.029 seconds to render