Brutal Truth interjúKicsit elhúzódott az interjú közkincsé tétele, hiszen több olvasó is kapott a felhíváson,  miszerint ha valamit fel szeretne tenni a legendás basszerosnak Danny Lilker-nek, akinek pályafutása beszédes, már csak a rengeteg nagynevű és kultikus csapat miatt is, melyekben játszott. Éppen ezért elkövettem azt a hibát, hogy az én sima kérdéseimet küldtem el, és elfelejtettem kiegészíteni az olvasói kérdésekkel, a válaszok hamar megjöttek ám, mivel ezeket átolvasva nagyon is fontosnak éreztem volna a kifelejtett kiegészítést, megkerestem a hammeres Szaniszló Hajnalkát, lenne-e lehetőség vagy sem. Rengeteget köszönhetünk neki, így most is mint mindig segített, amennyire tudott, elküldte a Relapse kiadónak a kiegészítést mielőtt rákérdezett hogy mehetne-e, azok pedig válasz helyett visszaküldték az előző kérdésekre adott válaszokat. Hajni írt nekik, hogy nem azt kaptuk meg amit kellett volna, ők pedig annyit reagáktak, hogy „OK”. Imivel megbeszéltük a dolgot, s arra a döntésre jutottunk, hogy várjunk vele egy hetet (mindezt csak azért részletezem ennyire ki, hogy egy kicsit a kulisszák mögé lásson a kedves olvasó), na szóval, pár napja mindannyiunk nagy örömére, Hajni küldte a kifelejtett kérdések válaszait, ti pedig most olvashatjátok az egészet egyben, amely így minimálisan beszélgetős is lett, hiszen volt olyan kérdés, ami már a válaszból adódott… Na hajrá!

Szevasz Dan! Először is köszönöm a korrekt válaszokat és boldog vagyok, hogy sor kerülhetett erre az interjúra, avagy köszöntelek Magyarországról! Kérlek mesélj róla, hogy hogy újra van Brutal Truth? Bár várható volt, hiszen a közelmúltban splitek és Ep is jelent meg, mégis hogyan jött az elhatározás a nagylemezre? Mit kell róla tudni?


Köszöntelek Zoli! Úgy döntöttünk, hogy a rajongók követelésének engedve kiadunk egy új teljes hosszúságú nagylemezt. Alapvetően, amikor az emberek rájöttek, hogy Brutal Truth újból él, körös-körül rengeteg kérést kaptunk, s az új lemez összerakása előtt azt mondtuk minderre; "oké, legyen”!

Bár az interjú elsődlegesen a Brutal Truth-tal kapcsolatos, azért nem tudom kihagyni, hogy ne faggassalak a projectjeidről. Játszottál a Holy Moses-ben és az Anthrax-ben is, mikor is voltak ezek és végül miért is léptél ki? Nyomon követed a két banda újabb anyagjait és tagságon belül változásokat?

Nos, az említett zenekarokkal a kapcsolatom mind eléggé különböző szituáció; a Holy Moses-nél éppen csak vendég voltam egy korongon 94-95 körül, de soha se voltam tényleges tag, míg az Anthrax esetében Scott-tal mi alapítottuk a bandát. Engem megkértek, hogy hagyjam el a korai Anthrax-et 1984-ben, 3 nappal a Fistful Of Metal kiadása előtt az eredeti énekes miatt, nem kedvelt engem, mert magasabb voltam nála. Őszintén, nem figyeltem igazából utána már egyik banda kiadványait sem.

Még mindig kitartok a múlttal kapcsolatban, haha. Az S.O.D. zeneisége gyermekkoromra egyik legnagyobb hatással lévő csapat volt, bár ti ezt ha jól tudom egy poén projektnek éltétek meg. Pontosan miért is maradt el a dolog, hiszen a pl. az M.O.D. nem rég adott ki új lemez, az S.O.D. pedig tudtommal halott. Szóval miért hagytátok abba az S.O.D.-t, tudom hogy Scot hívta életre a bohócságot, de aztán talán te is tudsz rá válaszolni; miért is lett a Stormtroopers of Death a neve illetve hallottad az új M.O.D.-it?

Az S.O.D.-t eredetileg feloszlatták a tény miatt, hogy létezése problémákat okozott a többi Anthrax-es arccal, akik nem voltak tagjai S.O.D.-nek, s azóta hosszú idő telt el és csak egy lemezt hoztak össze. Az M.O.D. inkább egy valódi banda nem annyira project, ez az amiért az M.O.D. aktívabb. Scott hozakodott elő a Stormtroopers of Death névvel, merthogy valami brutális és romboló képet idéz meg. Nem, az újabb M.O.D.-kat nem hallottam.

S ha már ennyire a véleményeknél tartunk, akkor beszéljünk a ti hatásaitokról is, erre a legjobb példa talán a virginiai Municipal Waste. Gondolom ismered Land Phil munkásságát, mi a véleményed a Cannibal Corpse poén feldolgozó brigádról, a Cannabis Corpse-ról? Téged hogy érintene, ha valaki kifigurázva Brutal Truth támadásokat indítana? Megtiszteltetés lenne, vagy idegesítene, illetve mi a véleményed magáról a Municipal Waste-ről?

Cannabis Corpse vicces, a Municipal Waste fickók igazán jól nyomják a zenéjüket. Engem nem bosszantana egy Brutal Truth paródia, azt gondolom, hogy van egy banda, amely erre hívatott Brutal Trout (a trout/pisztráng egy halfajta) és egy korongot szintén erre épített egy Brutal Kuk nevű svéd csapat is. Van annyira humor érzékem, hogy ez egyáltalán nem probléma. A Municipal Waste egy remek banda, akik nagyon jól elcsípték a 80-as évek thrash metal és crossover stílusainak szellemiségét, nem mindenki jár ebben ekkora sikerrel!

Aktív tag vagy thrash király Nuclear Assault-ban és a anno segédkeztél a meglepő hatásokkal felfegyverzett Back to Basics-ben is John Connelly Theory-nak, ez utóbbi megint csak halott, míg a Nuclear Assault ma is aktív. Mesélnél ezekről és mit kell tudnia annak a tudatlan olvasónak, aki életében most hallja először ezt a két nevet?

Voltaképpen nem vettem részt John szólóalbumán, hanem ő és a barátai közül néhányan. Sajnos a Nuclear Assault-nak is annyi, John most tanár, és ezzel tölti az ideje nagy részét, nekem most a Brutal Truth-ra kell koncentrálnom.  A John Connelly Theory sokkal rockosabb zeneileg, lehet a thrash arcoknak nem jönne be, a Nuclear Assault-ot pedig, ha nem ismered szerezd be valamelyik régi felvételünket és érezni fogod a thrash erejét!

Még mindig kicsit az S.O.D. kapcsán (mint mondottam, nagy hatással volt rém anni, haha); gondolom anno nagy hatással volt rátok a D.R.I. crossover halmaza, mit gondolsz arról, hogy a mai HC arcok az Agnostic Fron-tot még névről ismerik, míg mondjuk a Cro-mags-et a mai fiatalok már névről se…

A hardcore rengeteget változott mióta koncertekre mentem CBGB-vel a 80-as évek közepén, a mostani úgy hangzik számomra, mint ha metal lenne. Azoknak az embereknek, akik nem jártasak a mozgalomban és a bandákban, az Agnostic Front-on és Sick Of It All-on túl nincs semmi, pedig éppen csak mélyebbre kellene ásniuk, mint Murphy's Law, Crumbsuckers, Ludichrist és még sokkal több remek banda volt épp NYC-ben.

Az Exit-13 is feloszlott, holott igazán súlyos és tömény grindcore-t játszottatok, ennek miért lett vége?

Ha jól emlékszem, akkor a gitáros, Steve elvesztette a motivációját, így vége lett.

Az új lemez kapcsán tovább kell hogy faggassalak még; mit kell róla tudni és miért érzem vajon a hiányát a múltnak? – Ahogy én is, úgy sokan mások is a kezdeteket várta volna el, e helyett haladtatok a korral – sokan fognak meglepődni vagy csak páran? Haha.

Az embereknek tudniuk kellene, hogy rengeteget dolgoztunk, hogy megírhassuk ezt a lemezt, úgyhogy remélem, hogy rohadtul szeretni fogják! Haha
Nem hallod a gyökereinket ezen az albumon? Vannak nagyon thrashes riffek, mint pl. a címadó nóta harmadik riffje. Nem a megszokott módon játszuk az ütemeket és a lassabb riffek közül néhány szerintem egyértelműen Celtic Frost által inspirált old school téma. Hallgassad meg újra!

Rendben! Innen Európából úgy látszik, hogy odaát mindenki örül Obama megválasztásának. Ti éreztek valami változást? Jobb lesz ezután az Államokban élni? (gondold meg a választ, mert annak függvényében mérlegelünk mi is, hogy mikor emigrálunk :})

Nem hoz mindenben azonnali változást, de legalább most van egy pozitív irány és ez remek. Költözzetek most ki a new york-i Rochersterbe, aztán megihatunk együtt valamit vagy elszívhatunk egy spanglit!

Hogy legyen némi bulvár is a kérdések között, a fülembe jutott, hogy anno készítettek egy pornófilmnek zenét, és szerepeltetek is benne… lehet csak kamu, de ha már lehetőség van az interjúra, akkor felteszem ezt is.

Ha! Soha nem írtunk zenét pornófilmnek, de szerepeltünk egyben, volt egy jelenet ahol koncertezett a csapat.  A szerepünk nem szexuális jellegű, csak lógunk a backstageben, és elküldjük az anyjukba az arra jaró két tagot.

Na, jó térjünk vissza az interjúnk alaptémájához. A Relapse Records adta ki, gondolom nem volt valami nehéz lemezszerződéshez jutni ilyen kultikus múlt után. 20 gyilkos és izmos dalt szabadítatok a rothadó világra, ahogy elnéztem a nóták címeit, a szövegkoncepció mit sem változott, így tehát nem tudom kihagyni, hogy hogy ítéled meg a mai gazdasági és erkölcsi válságot, amely szinte mindenhol érezteti magát.

Ez szívás! Sajnálom, hogy azt kell, hogy mondjam; a felelősség legnagyobb részének ex-elnökre kell hárulnia, Bush és a vakmerő és idióta költségvetési politikái. Bocsánat! Most már jobb lesz...

Hány éves vagy, van családod és a zenélés mellett mit dolgozol, vagy van valami érdekes hobbid?

44, nincsenek gyerekek (saját akaratból) csak 2 macska. Raktárosként dolgoztam egy boltban, amíg január közepén el nem bocsátottak, ez történik sok emberrel itt, és ez nem a rossz munkának vagy ilyesminek köszönhető. Hobbi: szeretem elcseszni az időt grafikus és 3d-s programokkal a Mac-emen.

Melyik Brutal Truth lemezt érzed a legerősebbnek, és melyik dalhoz vagy koronghoz van a legszemélyesebb élményed?

Természetesen az új a legjobb! De ez igazán időszerű, nagyszerű produkció és tartalmazza az összes előző album stílusjegyeit, olyan mintha összekevernék azokat. Legszemélyesebb dal számomra a Stench Of Profit az első albumról, ez az az első nóta, amit valaha Brutal Truth-nak írtam, és mind a mai napig játszuk!.

Gondolom az új lemeznek lesz turnéja is, jöttök Európába is?

Igen, de még nincs lefoglalt turné, csak néhány fesztivál és egy miniturné késő júniusban. Minden koncerttel kapcsolatos információ hamarosan a myspace-ünkön lesz. Remélhetőleg az év folyamán körútra indulhatunk, s szeretnék végül eljutni Magyarországra is!

Esetleg érzel-e kihívást arra, hogy egzotikusabb helyeken, pl. Izland, Kelet-Európa vagy Ázsia koncertezzetek?

Szeretek egzotikus helyeken játszani. Még soha nem voltam Izlandon, van sok kelet-európai ország, amibe szeretnék eljutni, (Magyarország, Románia, Bulgária, Ukrajna, stb.) s nagyon fasza volna játszani Dél-Kelet Ázsiában, mint Szingapúr, Malajzia és Indonézia. Látni szeretnénk és bízakodunk, hogy ezek mindegyike megvalósul majd.

De jó zenélni „normális” helyeken is, mint az Angliában vagy lent Texasban!

A dobosotok Rick Hoak legendásan igénytelen ember. Mennyi volt a legtöbb idő, amit „kibírt”  fürdés nélkül?

Azt gondolom, hogy ez a Pungent Stench (ez a név nagyon jól a illeszkedik a kérdésedhez) és a Macabre 94-es Európa turnéján volt, mikor nem fürdött heteken keresztül. Be is rasztásodott a haja. Elég sajátos egyéniség.

Hogy jött az ötlet, hogy Kevin Sharp vendégénekesként erősítette a japán őrületet, az S.O.B.-t illetve dolgoztatok fel több S.O.B. dalt is?

Kevin azoknak az arcoknak nagyon jó barátja volt, úgyhogy amikor Tottsuan tragikus módon eltávozott, Kevin felajánlotta, hogy besegít a Tottsuan emlékére szervezett koncerteken. S azt hiszem 3 vagy 4 S.O.B. dalt is feldolgoztunk.

Ki készítette és kinek az ötlete a provokatív borító?

Az énekesünk, Kevin az elkövetője. S csak egyszerűen bemutatja, hogy az országunk George Bush szaros politikája miatt most a káosz állapotában sínylődik.. De ne amerikai-ellenes fogalomként értelmezzétek.

A Converge-dzsel is volt közös splitetek, akkor még úgy gondolom a csapat súlyos és beteg zenét játszott, ma már kissé más mélységekben utaznak, mit gondolsz a mai és mit a régi Jacob Bannon művekről?

Egy nagyon kreatív és érdekes banda, de sajnálom nem hallottam semmit tőlük mostanában, ám a régi anyagjaik elég jók.

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak? Utolsó szó jogán?

Köszönetet mondok minden magyar grindfanatikusnak (és bárki másnak, aki olvassa ezt) akik ilyen lelkesedéssel üdvözölték Brutal Truth-ot, nem jutottunk volna el idáig nélkületek, reméljük, eljutunk Budapestre is, és talán jelen lesz a Mayhem-es Attila, a barátom, sok fűvel!

Csihar Attilát a Mayhemből és a Tormentorból mióta ismered? Ő a legismertebb magyar metal arc szerinted?

2006-ban találkoztam Attilával egy a norvég/svéd vakáció keretében a feleségemmel együtt. Akkor Oslóban volt. Találkoztunk és Necrobutcherrel egy hatalmas spanglit szívtunk. Ő a leghíresebb magyar metalarc valószínűleg, de nem ismerek mást személyesen.

Sör vagy bor? Haha Esetleg egy jóféle spangli?

Sör és egy spangli! A vörösbortól megfájdul a gyomrom.

Mik voltak rád gyermekkorodban nagy hatással és ha meg kéne nevezni 3 kedvenc albumot, mik lennének azok illetve melyek azok a csapatok, amiket régen és most is szeretsz – és még léteznek, haha?

Oké, de ne felejtsd el, én már öreg vagyok, lol. Haha!

Black Sabbath - Paranoid
Rush - Hemispheres
Motörhead - Ace Of Spades 
 
Ezek közül a bandák mindegyike aktív még mindig! Illetve szeretem a Judas Priest-et, Iron Maiden-t, Scorpions-t, stb...

Megbeszéltük melyik három zenekar volt rád hatással tiniként - haha - most arra kérlek, említs meg pár nevet, ami esetleg új csapat és szereted, vagy lehetőséget látsz benne!

Spoonful Of Vicodin
Nazxul (Ausztrál black metal)
Mumakil

Köszönöm a lehetőséget, remélem élőben is megnézhetem még a komplex brutalitásotokat, vigyázzatok magatokra!

Köszönöm barátom, remélem hamarosan találkozunk!

Dan

Brutal_Truth_interju
Írta:
haragSICK
2009. április 16., csütörtök, 14:43
Facebook:
haragSICK 2009. április 19., vasárnap, 21:52
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz butch üzenetére:

haha, Zoli, a Spoonful-t pont említettem neked legutóbb, mikor épp az új BT lemezről beszélgettünk :-) kicsi a világ. Jó interjú lett!


Igen, valóban kicsi a világ, köszi.
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
butch 2009. április 19., vasárnap, 11:01
butch
Csatlakozott:
2008. augusztus 25.
Hozzászólások: 610
haha, Zoli, a Spoonful-t pont említettem neked legutóbb, mikor épp az új BT lemezről beszélgettünk :-) kicsi a világ. Jó interjú lett!
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.06 seconds to render