Guillotine interjú

Mikor megjött az új Guillotine promo, nem nagyon tudtam hová rakni a svéd csapatot, melyről azt hittem régen feloszlottak már. Rengeteg kérdés vetődött fel bennem, nem is igazán kíméltem a csapat basszusgitárosát Nils "Snake" Eriksson-t, faggattam izomból a múlt, jelen és jövő kapcsán. Nem is rabolnám az időt, lássuk!
Először is mit csináltatok az elmúlt 10-11 évben, s hogy hogy éppen most rukkoltatok elő az új lemezzel?


Megcsináltunk 7 stúdióalbumot a Nocturnal Rites-szal és körbeturnéztuk az egész világot. Jó volt, de utólag visszagondolva szégyen, hogy 11 évet vártunk a visszatérő Guillotine albummal –az egyik legérdekesebb tapasztalat volt életünk során (tudom, most az egész banda nevében beszélek), a felvétel és a keverés is kirobbanó volt. Honnan jött az egész? Mindig is gondolkodtunk egy második albumon, és az első próbálkozás 2000-ben történt. Sajnos a stúdió számítógépe bedöglött, és ezzel együtt el is szállt minden akkori munkánk. Sok jó ötletünk volt akkoriban, és úgy gondoltuk, ezek örökre elvesztek, úgyhogy nem volt már túl sok motivációnk hozzá. De szerencsére találtam pár kazettát, amire ezeket felvettük, egy cipősdobozban, takarítás közben. Ez volt az egyik fő dolog, ami miatt újra nekiálltunk.

Tudatos a szövegvilág és borító koncepció jelentéstartalmának hazugság és korrupció jelene a mostani gazdasági válsággal kapcsolatban?

Hát, a jelenlegi események hatással voltak a zenére, de a borító nem ennek az eredménye. A borító általános dolgokról „mesél”...

Mennyire vagytok megelégedve a borítóval? Hogy sikerült Repka-t rávenni, hogy készítse el, s mennyi idő alatt csinálta meg? Hallotta előtte az anyagot és olvasta a szövegeket? Milyen érzés volt olyan művésszel borítót terveztetni, aki hatalmas csapatok kultikus lemezeiért felelős?

Teljes mértékben elégedett vagyok a borítóval. Jobb lett, mint amilyenről csak álmodtunk. Repka volt az elsőszámú választás, de először azt hittük, hogy nem tudjuk majd elérni, vagy túl elfoglalt lenne ahhoz, hogy megcsinálhassa nekünk. Végül írtam neki MySpace-en, és másnap válaszolt is. Azt írta, most van egy kis szabadideje, és beférünk mi is. Pár hónappal később meg is kaptuk ezt az elképesztő borítót! Nem, nem hallott egy dalt sem, mielőtt elkészítette volna a fedőt.

Hogy sikerült megismerkedni a Pulverised Records-szal?

Megcsináltunk néhány dalt, és mutogattuk őket pár kiadónak. Sokukat igazán érdekelte, de a Pulverised elég eredetinek tűnt, és egy magasabb szinten is áll, úgyhogy hozzájuk mentünk. Jó volt velük dolgozni. Szuper munkát végeznek, és ennél boldogabbak nem is lehetünk.

Mit csináltok a zenélés mellett? Ki hány éves, van-e családja, etc…

Elvagyunk, sörözünk, TV-zünk … de mondhatom, a legtöbb időnk zeneírással és zenéléssel telik. Fredrik és én a Nocturnal Rites-ban vagyunk benne, Daniel és Efraim a Persuader-ben nyomják, szóval ezek a bandák is eléggé elveszik az időt. Igen, van feleségem, és egy fiam. Frederik-nek barátnője és két gyereke, Efraim-nak is van barátnője, gyereke. Daniel-nek is, barátnő, ház, ló, stb… szóval eléggé elfoglaltak vagyunk. Mindannyian 28 és 33 között vagyogatunk.

Mit tartatok fontosnak elmondani az új lemezzel kapcsolatban?

Azt, hogy ez a keveréke néhány elemnek régi jó bandáktól, kortárs hatásokkal és a jellegzetes Guillotine cuccokkal. Szerintem kielégíti a metal fanok nagy részét.

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?

Hallgassátok meg a Blood Money-t, és reméljük nemsoká a turnén találkozunk!

Sör vagy bor?

Mindkettő!

Speed vagy thrash metal? Haha

Thrash!

Utolsó szó jogán?

NYOMJÁTOK HANGOSAN!

Köszönöm az interjú lehetőséget Nils, további sok sikert!


Guillotine_interju
Írta:
haragSICK
2008. december 15., hétfő, 19:41
Facebook:
Guillotine - Blood Money (2008)
Kritika, haragSICK @ 2008. október 29., szerda, 10:17
Persuader - Evolution Purgatory (2004)
Kritika, Philosopher @ 2005. október 3., hétfő
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render