Incubus és Opprobrium interjú
Leszámítva az idei Extreme Noise Terror-t, és pár éve a Protector-t, azt hiszem-érzem, önmagam számára mindenképpen az év egyik legérdekesebb interjúját készítettem e-mailben a Howard testvérekkel.
Mára mind 30 környékén (vagy már túl is lépték rég) vannak, azok, akiknek még mond valamit az egykori Incubus név, és az olyan kultikus thrash-death lemez címek, mint a Serpent Temptation vagy a Beyond the Unknown. Ez nem az a rock-pop csapat, amit a mai fiatalság ismerhet Kaliforniából, hanem egy 86-ban megszületett metairiei szörnyeteg. Érdekességképen megemlíthető, hogy Francis vendégénekesként ott hagyta lenyomatát a Cannibal Corpse - Skull Full of Maggots és a Sepultura - Stronger Than Hate című dalaiban, és akkor lássuk miről is faggattam a két testvért!
Először is nagyon köszönöm, hogy belementettek az interjúba, az az igazság, hogy egy ideje már készültem rá, csak nem tudtam milyen formában keresselek titeket meg, s ilyen téren az új lemez elkészülése éppen kapóra jött. S ha már itt tartunk, mit is kell tudni pontosan az új anyagról (myspace oldalatokon úgy láttam jelenleg nincs basszusgitárosotok), és ilyen múlt után hogy-hogy jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy szerzői kiadásban jelenik meg? Nem találtatok még kiadót vagy nem is kerestetek?


(Francis) Először is, szeretném megköszönni neked, Zoli ezt a nagyszerű lehetőséget, hogy részt vehetünk ebben a remek interjúban. Nos, ami a kiadókat illeti, úgy döntöttünk, hogy csak most online jelentetjük meg a 12 új dalunkat, de azóta egy másik céggel is tárgyaltunk, hogy fizikai valójában is megjelenhessen a CD. Az online eladások minden joga a miénk, s mindent magunk készítünk, a felvételeket, borítót, stb.

A rajongóink a világ minden pontján meg tudják vásárolni a Mandatory Evac című új albumunk dalait a myspace oldalunkról (www.myspace.com/opprobrium), ott megtalálható a link az Indistr.com-hoz, ahonnan le tudják letölteni a számokat.

A basszusgitáros személyével kapcsolatban; nos, a Beyond the Unknown és a Discerning Forces lemezekhez hasonlóan a Mandatory Evac-on is én játszottam fel a témákat, de már több nagy néven is gondolkodtunk, s ha minden jól alakul, hamarosan lesz egy remek basszusgitárosunk, aki szereti is ezt a zenét, amit mi játszunk.

(Moyses) Köszönjük neked ezt az interjút barátom! Hamarosan tartunk meghallgatásokat a basszusgitáros posztra. Valamint szeretném megemlíteni, hogy ránk talált a lengyel Metal Mind cég, s az összes korábbi albumunkat újra ki fogják adni, az újjal együtt, Lengyelországban november 3.-án, Európában 10.-én, és az USA-ban (észak-Amerikában) 2009. január 29.-én. Nagyon örülünk ennek a ténynek, s hogy a Metal Minddal dolgozhatunk, nagyon rendes arcok!

Az imént már utaltam a múltra, nem gondoljátok hogy a névválasztás nem volt éppen a legszerencsésebb? (Bár az Incubus szó jelentése azt hiszem illik ahhoz, amit képviseltek, mégis, a ti 86-os alakulásotok idejében Floridában is született egy ilyen nevű csapat, melyben a fél Morbid Angel tagsága képviseltette magát).

(Francis) 1986-ban elég nehéz volt megtudni, voltak-e más zenekarok e néven, a pokolba is, akkor még nem volt Internet, meg mobiltelefon, haha! Akkoriban nehéz volt elindítani egy bandát, ma viszont más idők járnak, máshogy működnek a dolgok. A zenekarok felveszik a dalaikat maguk, aztán a világhálón megjelentetik őket, kiadók nélkül. Úgy gondolom, ma ez sokkal könnyebben megy.
Mikor Incubus-nak hívtak minket, a név nem igazán illett hozzánk, mivel mi sose voltunk black metal zenekar. A mi szövegeink a valódi életről és a kereszténységről szóltak. Az igazat megvallva, Zoli, az új nevünket, az Opprobrium-ot jobban szeretem. Tetszik a jelentése, és sokkal jobban illik ahhoz, amik vagyunk; egy death / thrash zenekar.

(Moyses) Hát, ’86-ban azt gondoltuk, hogy mi vagyunk az egyetlen Incubus a Földön. Nagyon fiatalok voltunk, s a középső testvérünk, Reginaldo (aki a ’88-as Serpent Temptation lemez borítóját is festette) találta a nevet egy szótárban, ő javasolta, hogy hívjuk így magunkat, mi meg azt gondoltuk, ez nagyon király! Mi csak egy brutális death metal nevet akartunk. De igazat kell adnom Francis-nek, én is úgy gondolom, hogy az Opprobrium név képviseli igazán a zenénket, s mindazt, amik mi vagyunk. És igen, az Incubus név nagyon jó volt, de egy kicsit túl sátánista hozzánk, amik mi soha nem voltunk és nem is leszünk ezután sem. Mi csak valódi üzenettel rendelkező brutális és zenei death metalt akarunk játszani. Jobban szeretünk az emberek mindennapi szenvedéseiről és harcairól énekelni, mindarról, amin emberi lényként keresztül kell mennünk ebben az életben.


Végül valami olyasmi probléma volt, hogy nem védtétek le a neveteket? Szükség van erre két nagylemez után? Idegesítőbb, hogy egy rock-pop-metal banda vette fel, mintha egy teljesen pop vagy esetleg rap banda halászta volna el? Soha semmiféle bírósági lépést nem tettetek ezzel kapcsolatban? A történtek utáni felháborodásotokban választottátok az Incubus folytatásának az Opprobrium (Gyalázat, szégyen) nevet?

(Francis) Az igazat megvallva Zoli, próbáltuk megtartani a nevünket, de amióta világhírnévre tettünk szert, meg tudnánk tartani és nem csak az usában a szerzői jogok miatt, úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a nevünket. Igen, megszívleltük kezdetekben, mert rengeteg egykori Incubus fan van, aki nem tudja, hogy nevet változtattunk Opprobirium-ra, de azóta rengeteg dolog történt, s mindaz, amit látok az egy nagyszerű zenei jövő a banda számára. Azt hiszem az új albumunk a Mandatory Evac magáért beszél, hogy brutális és a legjobb album, amit összehoztunk.

(Moyses) Igen, nehéz volt megváltoztatni a nevet néhány éve, főleg az a Discerning Forces kiadásának idejében - 2000-ben, de egy kis idő múlva a ismerté vált és az Incumbus név most bekerült a banda történelmébe. Fontos dolog hogy a zene, amit játszunk az új album, a Mandatory Evac megszilárdítja, így a mi rajongóink tudják, hogy mi vagyunk az Opprobrium és az Incubus már egy ideje másik banda.

A Serpent Temptation eredeti 88-as hanglemez kinyomása (s ha jól tudom STEREO-os – tudod az a kalóz kazettára gondolok ami "Maxel" szalagot takart és a borító fotó beragasztás volt – én még anno először így találkoztam a zenétekkel 14 évesen, haha). Szóval itt rengeteg mítosz kering, ami biztos, hogy ezt a Brutal Records nyomta ki és csak LP-n, és Scot Latour énekelte fel, majd meg lettek változtatva a szövegek és a borító illetve végül Francis énekelte fel újra. Scot miért hagyta el a bandát és miért volt szükség erre az eltérő megoldásra? – mikor a zene emlékeim szerint semmit sem változott, viszont Scot hangja sok helyen brutálisan, másutt viszont éppen viccesen hatott.

(Francis) Nos a Serpent Temptation album lemezen és kazettán is kijött 1988-ban a Brutal és a Metal records jóvoltából. Az első Serpent Temptation albumon Scott énekelt, aztán velem újravettük az albumot. Scott nagyon király srác, profi, és nagyon barátságos, de amióta elhagyta a bandát nehéz időszakon megy keresztül, úgy érzem. Még mindig haverok vagyunk és remélem, hogy összehozunk egy show-t a közeljövőben, ahogy mondtam, nagyon jó basszus gitáros, és minden jót kívánok neki, és a családjának.

(Moyses) igen, jelenleg is kapcsolatban vagyok vele, és nagyszerű volt ennyi év után újra beszélni. Ami pedig az Serpent Temptation kiadványt illeti, a 94-es verzió, amit Francis énekelt fel. Természetesen szerettünk volna egy különálló projectet összehozni, s összevetve az eredeti és az újralétrehozott verziót, meg kell hogy állapítsam; mindkettőnek van erős oldala, de a 88-as album nagyon sötét lett, ami Scott hangjának köszönhető és minden rajongonk, azt mondja hogy referencia anyag, klasszikus, aminek nagyon örülünk.

Melyik borítót ki készítette el? (gondolok itt az összesre, és ti melyikkel voltatok igazán megelégedve külsőségek terén)

(Francis) A Serpent Temptation borító a középső testvérem Reginaldo munkája, az újra kiadott Serpent Temptation, a Beyond the Unknown és a Discerning Forces, pedig egy nagyon jó művész munkája, addig az új album borítót én készítettem el az én és Moyses ötlete alapján. Az igazat megvallva, nekem az összes albumborító tetszik.

(Moyses) Azt gondolom Francis mindent elmondott már helyettem is.


A Serpent Temptation egy súlyos és nyers thrash death, amit két év múlva a sokkal letisztultabb és technikásabb Beyond the Unknown követett. Nekem személyszerit a Serpent a meghatározó, de kidolgozottság és ötletek terén mindenképpen a Beyond viszi a pálmát. Te hogy gondolod, és milyen csapatok, érzések, könyvek, filmek – vagy bármi volt rátok hatással?


(Francis) Hatások, nos soha nem voltak, amikor írásra került a sor, de amikor a saját dalaimat írom, a death és a thrash zenei stílusában tartom őket. Kezdetben, mikor gitározni tanultam, nagy fanja voltam Vivian Campbella-nak, aki gitáros a DIO-ban és hallgattam egy csomó Black Sabbath-ot, Iron Maiden-t. Aztán 15-16 lettem és igazából a Van Helen és Steve Vai voltak azok, akik nagy hatással voltak rám, felkaptam a gitárt és elkezdtem játszani. Mindenfele zenét hallgattam, ha jól hangzott, hozzá jemmeltem. Ami a könyveket illeti; élveztem olvasni a metal magazinokat és minden más újságot, amit lekötött. De amikor a filmekről van szó a Super Heroes-t kedveltem nagyon.

(Moyses) Minket csak a nyers sebesség mozdított meg, és a brutális riffek, minden dobütés és minden dal, amit az albumhoz készítettünk azt hiszem, hogy nagyon technikai volt, az Serpent Temptation lett a dob centrikus, s azt kell, hogy mondjam hogy mi sokkal gyorsabbak voltunk a debütálásban. Mindkét album magáért beszél, ez a két korong olyan, mint két testvér, de az Serpent Temptation vadabb. Mindkettőt imádom! Ami a hatást illeti, mi csak azon gondolkodunk mit is művelünk, amikor Francis-sal írom a dalokat, ez csak úgy valami, amit csinalunk.

Pontosan mikor is oszlott fel a csapat és miért? Mark Lavenia több Internet portál szerint is még 92-ig énekelt és basszusgitározott a csapatban – nekem nincsenek biztos információim, hogy ez így volt (majd te most tisztázol mindent), ezek szerint lett volna harmadik lemez is? – ha viszont igen, az első Discerning Forces-sel 10 évet késtetek. Ha az Incubus története egy film lenne, ti pedig a rendezői, miken változtatnátok? Hol csévélnétek vissza a szalagot és vágnátok ki részeket?

(Francis) Nos, a Beyond The Unknown megjelenésekor Mark volt a basszusgitárosunk. Ő sohasem volt énekes, csak a bőgőn játszott, remek srác, rengeteget mókáztunk az Európa turnén, tényleg király arc.
Az egyetlen hiba, amit bánok, az az, hogy túl sokáig voltunk inaktívak. Ez az a rész, amit kivágnék a múltamból...
De hála istennek visszatértünk, a metal világnak szüksége van ránk LOL.

(Moyses) Jah, bárcsak folytattuk volna, de néhány múltbéli dolog miatt végül is hosszú szünet lett belőle. Soha nem oszlottunk fel, mint zenekar, mivel én és Francis a gerince az Opprobrium-nak, és most bizony a húrokba csapunk! Készüljetek az Opprobrium-ra!


Mit gondoltok a jelen vezető trendi műfajairól? Arról hogy nagy thrash metal csapatok (had ne írjak neveket) is beállnak a core fertőzte istállóba, ti mindig hűek maradtatok ahhoz, amit képviseltek. Becsületes és gerinces dolog, a zenekar pályája viszont nem ívelt fel soha igazán, kultikussá letettek, és iszonyatosan irreális összegért lehet megvenni egykori lemezeiteket az eBayen. Te hogyan gondolsz vissza a múltra a jelen ismereteiben?

(Francis) Nos, úgy vélem, minden zenekarnak a szívére kell hallgatnia. A zene az egy érzés és ha néhány banda úgy dönt, hogy stílust vált, hát akkor hajrá. Ami minket (Opprobrium) illet, mi őszinték és brutálisak maradunk.
Az igaz, hogy kultikussá váltunk, de nem vagyunk halottak, visszatértünk, erősebbek vagyunk, mint valaha. A csúcs a cél, vannak igaz rajongóink, akik terjesztik a szót, hogy vagyunk, mert a fanok azok, akik ismertté tesznek egy bandát, ha ezt nem nekik csinálnánk, akkor nem lennénk itt, köszönjük mindannyitoknak, nagyok vagytok, hogy támogatjátok mindazt, amit teszünk.
Amikor a múltamra és a jelenemre tekintek, el kell, hogy ismerjem, hogy ha bizonyos pontból nézzük, akkor ez újrakezdés, ami nem könnyű, de mi akkor is megyünk és megyünk és megyünk előre. A csapat maradni fog, csak hallgassátok meg az új dalokat, és rögtön érteni fogjátok, mire gondolok!

(Moyses) Persze, hogy változik. Látjuk azokat a huszonéves srácokat, akik ezt a hardcore/ punk, metal stílusokból álló hibridet pengetik egy kis death-tel megspékelve, néha úgy tűnik, a Blink 182-t majmolják, vagy ilyesmi! Nem túlzok a róluk alkotott képpel, ha azt mondom a dalaikban sokszor gitárszóló sincs! Ez őrület, ember! Van néhány jó mai cucc, de ez az új generáció nagyon messze van a őszinte és eredeti speed/ thrash-től meg a death metal stílustól is. Azt hiszem, több banda kéne, aki igazi metalt játszik, nem ezt a hibridet. Úgy vélem, az Opprobrium inspirálni tudja majd a fiatalabb bandákat, hogy kövessék a tradíciót.


Tudtok mondani olyan bandákat, amiket régen is hallgattaok és ma is? És olyat, ami új névnek számít, mégis jó?

(Francis) Akkoriban Black Sabbath-ot, Iron Maiden-t, Dio-t, Van Hallen-t hallgattunk, ma már mindent meghallgatok, mindent, ami jól hangzik. Szeretem a Segovia-t, ő egy lenyűgöző klasszikus akusztikus gitáros, mint ahogy mondtam, ha jó, meghallgatom, ha nem, akkor állomást váltok LOL.

(Moyses) Jah, Iron Maiden, The Police, Boston, Black Sabbath, a régi Rush, Motörhead, Van Halen, Venom, Blue Cheer, csak hogy néhányat említsek. Manapság az jön be, ami jól szól, nem szükségszerűen metal, hanem alapvetően bármilyen stílus. Dobosként, egy csomó jazz-t hallgatok újabban. Nagyon élvezem Buddy Rich és rengeteg másik klasszikus jazz dobos anyagait. Még a régi új hullámos A Flock of Seagulls-t, Devo és a Wall of Voodoo-t se vetem meg.

Mit jelentett számotokra a halál szó jelentése, csak mert központi téma volt mindkét lemezeteken, és az Opprobrium korongokon is szerepet kapnak?

(Francis) Őszinten hiszem, hogy mindenek felett Isten és Jézus Krisztus, de ott a szó, hogy halál csak halált jelent, a régi albumunkon mindig a harc a gonosz és jó ellen témáról beszéltünk, arról dologról, amint keresztül megyünk mindennap. Sokan azt gondoljak, hogy a metal a gonoszról szól. De nem, a metal egy zenei forma, sok fém csapat van, akik szövegeket írnak ilyen-olyan mondanivalóval. Természetesen mi is valós tartalommal ruházzuk fel szövegeinket, pl. az új albumunk a hurrikánról szól. Nem tudom ismered-e, de minket elért a Katarina hurrikán és elvesztettünk mindent ott, komoly nyomot hagyott bennem, és ezért az új albumunkat kötelező evakuálásnak (Mandatory Evac) neveztük el. Szeretek valós dolgokról írni, számomra ez többet jelent, mint másoknak!

(Moyses) A halál számomra csak halál, katolikus vagyok, így is nőttem fel, de most csak a Szentírasra gondolok, hogy hova megyünk és ki az az első ember, akit látsz, mikor meghalsz. Talán ezért játszok death metalt!

Hány évesek vagytok vagy? Van családotok és a zenélés mellett mi a munkátok?

(Francis) Nos, nem hiszek az életkorban, számomra ez az egész csak genetika, 39 éves vagyok, elvált, nincsen gyerekem jelenleg, de a jövőben akarok egyet.
Elég földhözragadtnak tartom magam, zenésznek. Ami a személyes életemet illeti, élvezem a család és a barátok társaságát, szeretek bar-b-q-zni és sört inni miközben remek zene szól, nos, elég egyszerű metal arc vagyok LOL. A kedvenc focicsapatom a Vasco a brazil Rio de Janeiro-ból.

(Moyses) Én most 41 vagyok. Házas és jövőre tervezzük az első gyereket, ha Isten is úgy akarja. Rengeteg különböző helyen dolgoztam már. Szeretek filmeket nézni és finom hideg sört inni Florida vagy Brazília partjain, hobbim a foci (brazil!), a kedvenc brazil csapatom, a natali Rio Grande do Norte-ben levő America Futebol Club (AFC-RN).

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?

(Francis) Csak annyit szeretnék elmondani az olvasóknak, hogy hallgassátok meg a 12 új dalunkat a Myspace oldalunkon. És hogy most azon dolgozunk, hogy összehozzuk a hosszú szünet utáni első koncertünket. És olvassátok a Fémforgácsot, egy remek hely, hogy informáltak legyetek a kedvenc bandáitokról.

(Moyses) Köszönjük mindannyitoknak, hogy olvassátok ezt az interjút és támogatjátok az Opprobrium-ot! Reméljük, hogy tudunk játszani nálatok is az Európa-turnékon jövőre. Köszönjük a Fémforgácsnak az interjút. És kérünk benneteket, nézzétek meg a hivatalos Opprobrium myspace-t friss hírekkel és információkkal a bandáról.

Metairie mennyire élhető hely, mit kell róla tudni és mennyire ismert szülővárosotokban az Incubus vagy az Opprobrium neve? (gondolom ott volt az első koncertetek, próbáitok és itt vettétek fel a Supernatural Death demótokat – van esetleg valami érdekes személyes élmény?)

(Francis) Nos, Metairie, remek hely volt a Katrina előtt, most Floridában, Tampa-ban élünk, szóval ne igazán tudom. Igen, Metairie a köztudott a metal közösségekben, és tényleg ott vettük fel az első demónkat, a Supernatural Death-et.

(Moyses) Metairie egy elég kicsi város közel New Orleans déli részéhez, elég kicsi az élet, klubok, bárok és éttermek vannak csak. A demónkat, a Supernatural Death-et vettük itt fel. Nem csak Metairie-ben, New Orleans-ban de egész Louisiana államban ismertek vagyunk, úgy tekintenek ránk, mint a legnagyobb death metal bandára. 86-ban mi voltunk az első death metal banda Louisianaban és valóban, Metairie volt az első hely, ahol játszottunk, még Incubus-ként, egy kocsmában volt, egy heavy metal banda előzenekaraként, vicces volt! De játszottunk ott már korábban is, még mielőtt az Incubus megalakult volna, ezzel a bandával főleg heavy metal feldolgozásokat játszottuk néhány saját dal mellett. Ez még 84-85 körül volt. Metairie volt az első helyünk, miután Brazíliából az Államokba költöztünk, itt töltöttük a gyerekkorunkat, itt jártunk suliba, itt kezdtünk dolgozni és zenélni, és itt alakult meg az Incubus. Így sok emlék kötődik a Metairie-hez. Kb. 3 éve a floridai Tampa-ban élünk, a 2005-ös hurrikán óta, és most határoztunk úgy, hogy véglegesen itt is maradunk, mivel jól lecuccoltunk itt a családunkkal, de nagyon hiányzik és tudjuk, hogy Metairie és New Orleans soha nem lesz már ugyanaz a hely, mint ami a 2005. augusztusi Katrina hurrikán előtt volt.

Szüleitek mit szóltak a zenéléséhez? Elfogadták hogy mindkét fiúk a metal seregébe állt, haha?

(Francis) Az én szüleim szeretik a metalt, nagyon nyitottak és mindenben támogatnak minket, ami a zenénkkel kapcsolatos, nagyon közeli kapcsolatban vagyok a szüleimmel. És igen, elfogadták, hogy mind a Metal Hadseregében szolgálunk LOL.

(Moyses) Az elején kisgyerekként dolgozni kezdtem, hogy megvehessem a dobszerkót és a szüleim megőrültek miatta, mert minden pénzemet erre költöttem, hahaha. De mikor az első kiadványunk, a Serpent Temptation megjelent, látták, hogy a dolgok sokkal profibbá váltak és tisztelni kezdték a munkánkat és támogattak minket! Most már nagyon büszkék arra, amit csinálunk. Már le tudunk ülni és tudunk beszélgetni a death metalról, a zeneiparról, bandákról, mindenről tudnak. Apám olyan, mintha tagja lenne az Opprobrium-nak! Remek emberek a szüleim, és köszönettel tartozunk nekik a sok éves támogatásért és a szeretetért, amit adtak!

Utolsó szó jogán?

(Francis) Szeretném megköszönni Zoli ezt az eredeti interjút, a remek kérdéseket, köszönetet szeretnék mondani az összes rajongónknak szerte a világon, nézzétek meg a www.myspace.com/opprobrium oldalt, ha letöltés útján akarjátok megvenni az új albumunkat, a Mandatory Evac-ot. Mert jelenleg ez az egyetlen lehetőség, a weboldalon keresztül.

(Moyses) Köszönöm Zoli ezt a remek interjút és köszi Fémforgács, hogy foglalkoztok velünk! Nagyra értékeljük a támogatásotokat! Köszönetet szeretnék mondani, minden Opprobrium rajongónak a támogatásért az évek során, és ne feledkezzetek meg a Mandatory Evac új albumunk beszerzéséről, a Metal Mind Productions-ön keresztül. És remélem találkozunk a 2009-es turnénkon!


Köszönöm az interjút és a lehetőséget, az Opprobrium már nem egy olyan név, amivel előfordulhat mindaz, ami történt, vigyázzatok magatokra!

Itt pedig letölthető a sokat emlegetett Scot Latour féle „eredeti” Serpent Temptation, amit 88-ban a Brutal Records csak hanglemezen adott ki!

Incubus_es_Opprobrium_interju
Írta:
haragSICK
2008. október 11., szombat, 01:04
Facebook:
ww1tchburn3r 2008. november 26., szerda, 12:26
ww1tchburn3r
Csatlakozott:
2008. január 5.
Hozzászólások: 42
ami nekem van walkman az masszívabb, mint az mp3lejátszók, ráadásul a 8. kerületben lakom pesten, ha netán kirabolnak még mindig jobban járok, mintha az mp3lejátszómat vinnék el. emellett szerintem a kazettáknak is megvan a maguk varázsa, szóval én tényleg a hallgatás miatt veszem, akármilyen furcsa is ez |-D

és a kazetta borítóját még mindig alá tudod íratni a zenekarral, az másolt mp3-as cédéről más kevésbé mondható el ez :-)
godfucked 2008. november 26., szerda, 11:02
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
de most komolyan, cd-t is csak azert veszek hogy tamogassam a bandakat, amugy ott rohadnak a polcon, inkabb mp3bol hallgatom meg mert nem kell keresgelni meg pakolni.
nem hiszem hogy egyeduli volna a jelenseg...
--
Did I see a moment with you,
In a half lit world,
I'm frightened to believe,
But I must try
godfucked 2008. november 26., szerda, 10:50
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
ja vegulis a polcon porfogonak jo... en legalabbis tuti nem raknam be soha
--
Did I see a moment with you,
In a half lit world,
I'm frightened to believe,
But I must try
ww1tchburn3r 2008. november 26., szerda, 10:46
ww1tchburn3r
Csatlakozott:
2008. január 5.
Hozzászólások: 42
Válasz godfucked üzenetére:

kazettan?

ja, a deák ferenc téren van egy dome music nevezetű bolt, teli van jobbál-jobb oldschool kazettákkal! 100-as darabja! vettem ott epidemic-et, rdp-t, messiah-t, hexxet, vital remainst stb százas volt mindegyik, ha jól emlékszem akkor a legtöbből még van - ez volt a reklám helye :-)
godfucked 2008. november 26., szerda, 10:33
godfucked
Csatlakozott:
2004. március 16.
Hozzászólások: 2759
kazettan?
--
Did I see a moment with you,
In a half lit world,
I'm frightened to believe,
But I must try
ww1tchburn3r 2008. november 26., szerda, 00:02
ww1tchburn3r
Csatlakozott:
2008. január 5.
Hozzászólások: 42
pár hónapja megvettem kazin a Discerning Forces albumukat 100 Ft-ért (!!!), azóta hallgatom, igen jó anyag! Ahogy az interjú is korrekt :-)
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.05 seconds to render