God Dethroned - interjú


Mik a legfrissebb hírek a zenekar körül?


Ariën: Elég jól szerepel az új lemezünk, és remek reakcióval fogadták a rajongók és a kritikusok is. Szeptembertől novemberig turnéztunk tavaly  és néhány lemezbemutató koncerttől és interjútól eltekintve meglehetősen nyugisan telnek a napjaink. A következő hónapokra néhány fesztiválfellépést tervezgetünk és egy nyárra esedékes Balkán turnén dolgozunk.


A God Dethroned megbízhatóan adagolja a gyilkos lemezeket évek óta, és mégsem kellett szintetikus külsőségekkel, ál-média botrányokkal növelni a népszerűséget. Ez gondolom tudatos döntés eredménye.

Ariën: Mindig szívből írtuk a dalainkat, és próbáltuk csak magunkat adni, és a saját standardjaink szerint tenni a dolgokat. Sosem gyakorolt ránk hatást az aktuális trend meg semmi ilyesmi. Természetesen, sokat kísérleteztünk a hangzásunkkal és a zenénkkel, de sosem fordultunk valami elfajzott zenei irányzat felé. Azt hiszem, elmondhatom, a God Dethroned minden egyes lemezének megvan a saját identitása és karaktere.
Pl. nincs kettő hasonló hangzású lemezünk.


Sokak szerint minden egyes lemezzel dallamosabbak vagytok, mégsem lesztek populárisabbak. Mi a titok? 

Arién: Igen, folyamatosan egyre dallamosabbak leszünk. Egyszerűen ez csak ilyen lesz, ahogy írjuk a dalokat. És Isaac Delahaye-vel a bandában, aki klasszikus gitár oktatást kapott, és mindent tud a hang skálákról még inkább dallamosabbá váltunk. De szerintem ez tökéletesen passzol a God Dethroned-hoz. Szerintem a tény, hogy nem válunk mainstream-mé, az az, hogy még mindig brutális death metalt játszunk, egy csomó black, thrash és egy kevés doom metal hatással. Nem akarunk mást, csak erőteljes zenét intenzíven játszani és előadni.
A kiadótokkal (Metal Blade) jó viszonyban vagytok? Mennyire hagyják nektek hogy megvalósítsátok a saját elképzeléseiteket? 

Ariën: Igen, nagyon jóban vagyunk. Jó ideje náluk vagyunk már, nagyon sokat segítenek, és zeneileg és művészileg pedig teljes szabadságot adnak. És persze mi is egyre jobbat adunk nekik minden egyes lemezzel. Mindkét oldal számára ott a növekedés, és ez remek dolog.


A Holland Death Metal zenekarok közül talán csak ti nem oszlottatok fel soha. Erre sincs recept, de elmondanád hogy milyenek a viszonyok a zenekaron belül? 

Ariën: Nos, ami azt illeti, a banda feloszlott 1993-ban, de erről nem tudnak túl sokan. Henri egy másik bandát kezdett csinálni "Ministry of Terror" néven, de azt is otthagyta 1996-ban. Csomó kérdése volt a God Dethroned-dal kapcsolatban akkoriban, és rájött, hogy igazából ezt a bandát és ezt a zenét hiányolta. Talált három zenészt, akik sokkal elkötelezettebbek voltak, mint a korábbi tagok. 2000-ben a dobos Roel hagyta ott a zenekart, én pedig 2001-ben szálltam be a GD-be. 2003/2004-ben pedig Beef és Jens léptek ki és Henke és Isaac érkezett, akik friss vért hoztak a bandába. Jelenleg minden rendben van a felállással, jól érezzük magunk, megvan a zenei összhang.


A tulipánok, a legális drogok és a melegházasságok országában valószínűleg én is egy Death Metal zenekarban zenélnék. Ti hogyan viszonyultok ezekhez a dolgokhoz?

Ariën: Oh, a tulipánok szépek, haha de egy füves cigivel nem érnek fel, haha. A meleg házasságokkal nincs semmi gond, ha valakinek erre van igénye. A homoszexuális emberek is emberek, nincs semmi gond az olyan dolgokkal, mint a meleg házasság.


Milyen a mai metal underground Hollandiában? A fesztiválos időszakon kívül vannak jó koncertek, vagy pub-ok ahol összefuthatnak a rajongók veletek egy sör mellett?

Ariën: Oh igen, egy csomó kocsma és bár van Hollandiában, ahol zenekarok is fellépnek vagy frankó zene szól, az emberek pedig szórakoznak és sört vedelnek. Ez remek dolog, csomó ember jár ilyen helyekre így sok rajongóval találkozhatsz. Legtöbbjük jófej és udvarias, de persze vannak idióták, de ebben semmi különleges nincs, haha. A színtér nagy és remek Hollandiában, látogassatok el egyszer!Ha jól számolom, tavaly volt 15 éves a zenekar. Hogyan ünnepeltétek a jeles évfordulót? 

Ariën: Hmm.. Nem igazán ünnepeltük ezt. A 20. évfordulónkra várunk, haha. De mindenesetre, rendeztük egy speciális születésnapi partit Henrinek, mégiscsak 15 éve vezeti a bandát, megérdemelt pár elismerő szót és köszöntést. Végülis ez is egy módja a zenekari születésnap ünneplésének...


Az internet mára már természetes része a mindennapi életnek. Ti is regisztrált felhasználók vagytok a Myspace internetes közösségi oldalon. Egyszerűbb tartani a kapcsolatot így a rajongókkal? Volt már ilyen vélemény az oldalon?  Mit gondoltok az internet árnyoldalairól, a szerzői jogi problémákról?

Ariën: Van zenekari myspace oldalunk, de nekem személy szerint nincs. Remek módja a kapcsolattartásnak a rajongókkal, igen! A szerzői jog és a letöltés téma, hát igen, elég ellentétes érzéseket kiváltó történet: amikor valaki le tudja tölteni egy banda vagy kiadó dalait hivatalosan, az egy remek dolog, egyfajta ajándék a rajongók számára. De amikor az emberek egész albumokat töltenek le illegálisan, az a lopásnak egy fajtája. Ez tök ugyanaz, mint bemenni a pékségbe, és anélkül szerezni kenyeret, hogy fizetnél a péknek. Ez is ugyanúgy lopás. És nem értek vele egyet természetesen.


Mivel telnek a napjaitok, mikor nem a zenekarral kell foglalkozni? Mivel foglalkoznátok, ha nem zenészek lennétek?

Ariën: közgázra szakosodtam a főiskolán, szóval én azt hiszem ezzel fogok majd foglalkozni. De az első előadás, amin voltam, az totál lehúzott... kurva szar volt, haha. És nem, elképzelhetetlen, hogy ne zenéljek!


2007-ben hol fogtok előreláthatóan fellépni ?

Ariën: Játszani fogunk Oslo-ban, Franciaországban, Hollandiában, az Államokban, Németországban, dolgozunk a Balkán turnén és talán Magyarországra is eljutunk! De erről értesíteni fogunk benneteket!


Mit üzentek a magyar rajongóknak?

Ariën: Legjobbakat kívánjuk, hallgassátok sokat a "The Toxic Touch"-ot, és remélhetőleg, hamarosan találkozunk!
God_Dethroned_interju
Írta:
zemial
2007. március 13., kedd
Facebook:
Kaltenbach Open Air 2010 - Spital Am Semmering, Ausztria
Galéria, godfucked @ 2010. július 23., péntek, 09:24
God Dethroned - Passiondale (2009)
Kritika, emp @ 2009. május 28., csütörtök, 21:00
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render