NGC Prod.
Zene >> 
1 hozzászólás - 1. oldal
Hozzászólok Koncert - Mono (JAP);Red Sparowes (USA)
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

9000Sanyi 2011. július 8., péntek, 22:45
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
MONO, RED SPAROWES

A tokyoi MONO a post-rock egyik előfutára volt tizenkét évvel ezelőtti megalakulásuk idején, és azóta is az élbolyban mutatják az utat a műfaj számára. Legutóbbi nagylemezük, a Hymn To The Immortal Wind már az ötödik a sorban, ezt pályafutásuk során először egy teljes szimfónikus zenekar kíséretével vették fel, de gondosan ügyelve arra a komponálás során, hogy a négytagú banda élőben is teljes értékű élményt nyújtva adhassa elő a dalokat, hiszen a tagok elsősorban az élő fellépések öröméért zenélnek, az amúgy önmagukban is kitűnő felvételeik a koncertek energiájának, intenzivitásának csak halvány lenyomatai. Instrumentális zenéjük elmossa a határvonalakat art-rock, metál és neo-klasszikus zene között, egész széles skálát felölelve a lágy, atmoszférikus hangulatjátékoktól a kirobbanó, katartikus tetőpontokig; minimalista harmóniáktól zajos torzításokig, mindvégig fenséges szépséggel, gazdag, kifejező érzelemvilággal megáldott, filmszerű képeket pergetve a hallgatóság fantáziájában. Számtalan kisebb-nagyobb együttest ihlettek meg pályafutásuk során, és bár sokan próbálták imitálni hangzásvilágukat, felülmúlni még senkinek sem sikerült őket.
Népszerűségük egyre nő, bejárták már Ázsia, Amerika és Európa számos nagyvárosát teltházas koncertjeikkel, minden fellépésükre azzal az eltökélt szándékkal érkezve, hogy feledhetetlenné tegyék az estét a rajongók számára. Tavaly már megtöltötték egyszer az A38 hajót, aki ott volt, már tudja, milyen magával ragadó érzelmi hullámvasútra számíthat, aki pedig azt elmulasztotta, annak itt az alkalom, hogy pótolja ezt a kihagyhatatlan élményt.

A Red Sparowes 2003-ban Los Angelesben alakult, amolyan post-rock supergroupként Neurosis, Isis, Made Out of Babies tagokból, hogy az eredeti zenekaraiknál némiképp könnyedebb, közérthetőbb, ámde továbbra is kísérletező, műfaji korlátok közü̈l kiszabadult zenét játsszanak. A Neurot Recordings természetesen egyből leszerződtette őket, és náluk jelent meg az első két lemez, az At the Soundless Dawn, és az Every Red Heart Shines Toward the Red Sun, emelett a legnagyobb nevekkel - Pelican, Big Business, vagy akár Nick Cave - turnézták körbe az Egyesült Államokat és Európát.
Legutóbbi, harmadik lemezük, a The Fear Is Excruciating, But Therein Lies the Answer egy éve jelent meg, Toshi Kasai (Melvins, Big Business, Tool) közreműködésével, mint hangmérnök. Az anyag egyenes folytatása az előzőeknek, a steel gitárnak köszönhető súlyos pszichedélia ötvöződik a postrock kísérletező, rendhagyó elgondolásaival, dalszerkezetével, egyáltalán nem öncélű elegyet alkotva.
2011. július 21-én a japán Mono vendégeként lépnek fel az A38-on, első alkalommal Magyarországon.

a Negative Art bemutatja:
MONO (JAP)
RED SPAROWES (USA)
2011.07.21. csütörtök 19:30 (kapunyitás 18:30)
Budapest, A38 Hajó
jegyárak: 3.500 Ft (az első 100 db jegy), valamint 4.000 Ft és 4.500 Ft
bővebb információ: http://www.negativeart.hu
--
9000Sanyi
Zene >> 
1 hozzászólás - 1. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.135 seconds to render