The System Has Recovered from a Serious Error [EP] (2015)


A Dolor zenekarral már találkozhattatok a Fémforgács hasábjain. 2012-es EP-jükről én írtam anno és tetszett is a srácok által játszott energikus, hardcore-ban gyökerező, fiatalos muzsika. Aztán egészen pár héttel ezelőttig viszonylagos csönd honolt a csapat háza táján. Legalábbis ami a hangzóanyag kiadást illeti. Erre némi magyarázatot adhat a banda facebook oldalán olvasható leírás, melyből kiderül, hogy a Radish For Sale megjelenésével egy időben Gyöngyösről Budapestre tették át székhelyüket. Ráadásul újfent módosult a felállás, a "retkes” EP-t feljátszó zenészekből mára már csak a két gitáros, Kádár Robi és Tari Gábor tagjai a Dolornak. Régebben két vokalista ügyködött náluk, jelenleg viszont Egervári Zoltán látja el az énekesi teendőket. Persze a háttér/csordavokálból a többiek is kiveszik részüket! Luczo Roland a basszusgitáros, Major Szabolcs pedig a dobos. Tehát ők öten testesítik meg a mai Dolort.


Még tavaly készítettek egy hivatalos videoklipet a Bring It Back című dalra, ami a jelen ismertető tárgyát képező, The System Has Recovered from a Serious Error egyik nótája.
A 6 számos EP 20 perc játékidővel bír és hozza a Dolortól megszokott minőséget!

A legrövidebb tétellel nyitnak, ami kapásból ordítással indít. Szóval nem kell sokat várni Zoli bemutatkozására. :) Szigorúan tolja a srác, de fél perc sem telik el és már jön is az általam olyannyira kedvelt csordavokál. A dal címét, azaz a What’s Wrong With You mondatot skandálják benne össznépileg az urak. A szerzemény vége felé hallható "kérdezz-felelek” szintén pofás. Zoli sorai váltakoznak a kóruséval. Zeneileg sem egysíkú a nóta, hisz akad benne gyorsulás, majd súlyos belassult döngölés is. A Turn Back ugyancsak bejövős, a mélyre hangolt gitárok alól öröm hallani, ahogy előbújik druszám bőgője! Az elején elővezetett riff a Therapy? utóbbi néhány lemezén is jól mutatna! Kimondottan tetszik az album hangzása, minden hangszer kiválóan hallható! A klipes Bring It Back kezdő, maszatolós gitártémája is megér egy misét, de végig patent a szám.
Az a gitárszóló-kezdemény is színesíti az összképet, de egyszer olyan szívesen hallanék egy "rendes” szólót a csapattól! Az öndefiniáló nóta pörgetése közben én is rendre a fiúkkal együtt ordítom, hogy „This is Dolor”! A dobolós leállás jót tesz a dalnak, de lenne egy észrevételem ezzel kapcsolatban. Talán érdemesebb lett volna kicsit finomabban, szellősebben, "jazzesebben” ütni azt a részt… Persze így se rossz!
Az első pár fülelést követően a One Day volt a kedvencem a korongról, de később a többi dal is felnőtt hozzá. A záró Fight For It-ben hallható először az, ami a Radish-en már a kezdő nótában megjelent, azaz a rap. Sose voltam egy rap/hip-hop kedvelő, de ebben a formában kifejezetten élvezetes a ritmikus szövegköpködés! Kemény, lendületes, odab@szós! Így kell ezt csinálni, kérem szépen!

Mivel demo és EP kiadványokat nem pontozok, így számszakilag nem fejezem ki a tetszési indexemet, de remélhetőleg az eddigiekből is lejött számotokra, hogy kimondottan ütős a Dolor friss dalcsokra.

Srácok, legközelebb jöjjön már egy nagylemez!Dolor_The_System_Has_Recovered_from_a_Serious_Error_EP_2015
Kiadó:
Stílus:
HC/metal
Értékelés:
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.What's Wrong With You? (02:31)
2.Turn Back (03:37)
3.Bring It Back (03:10)
4.Dolor (03:10)
5.One Day (03:21)
6.Fight For It (04:23)
Írta:
oldboy
2015. április 11., szombat, 11:04
Facebook:
Koncertek
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render