NGC Prod.
Dark Moor
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1993
Származás:
Spanyolország
Madrid
Aktuális felállás:
Alfred Romero
ének
Enrik García
gitár
Daniel Fernández
basszus
Roberto Cappa
dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Dark Moor
Rögzítette:
kispatak
2004. október 10., vasárnap
Utolsó módosítás:
mekong
2018. október 28., vasárnap, 23:48
Szerkesztés:
szerkesztes
Dark Moor
1993-ban, a metal szintér válságakor, tette meg a Dark Moor az első lépéseit a metal zenei területen, hála a két gitárosnak Enrik García-nak és Javier Rubio-nak, akik összehozták az első, igaz még instabil felállást. Az első évek kemény munkával teltek, próbálták "felfuttatni" a csapatot, de első demókazettájuk csak 1996-ban jelent meg "Tales of the Dark Moor" címmel. Ez a demo már tartalmazott olyan dalokat amik felkerültek a három évvel később kiadott első albumra, és itt már csatlakozott a bandához néhány nagyon fontos tag, mint például Anan Kaddouri (bassz) vagy Jorge Sáez(dob). A kezdetekben a mikrofon mögött Enrik García állt, de kevéssel ezután csatlakozott a bandához Iván Urbistondo, aki magára vállalta a terhet és felénekelte a daloknak az új verzióját.Innét kezdve a Dark Moor elkezdett különféle kiadókkal tárgyalni és kialakítani egyfajta rajongótábort a madridi metal körökben. Amikor már úgy látszott, hogy megtalálták a számukra tökéletes kiadót, Iván Urbistondo elhagyta a bandát, így újra kellett struktúrálniuk a zenekart.

A jammeléses időszakok elősegítették a minőség folyamatos javulását, de ezekben a nehéz időkben búcsút kellett venniük a gitáros Javier Rubio-tól. Albert Maroto csatlakozása után állandó jelleggel keresték az ideális énekest, akit végül a madridi "Sabatán" frontemberében, Elisa C. Martín–ban leltek meg. Elisa-val a csapatban, a Dark Moor eldöntötte, hogy még egy demót csinál, ez lett a "Dreams of Madness", ami már jelentős zenei minőségjavulást eredményezett. Ebben az időben csatlakozott a hatodik tag is a Dark Moor-hoz, Guillermo személyében, aki a szintetizátort kezelgette. Időközben elkészítették a harmadik demót, a "Flying"-ot. Ez a két utolsó demo képezte a tengelyét az első albumnak, a "Shadowland"-nak, de még az Arise Records-al köttetett szerződés aláírása elött a zenekarral egyéb jó és rossz dolgok is történtek. Guillermo elhagyta a bandát és helyére Roberto Peña érkezett. Ezenkívül egyre nagyobb tekintélyre tettek szert a Madrilenian színpadán, és olyan bandákkal játszhattak együtt, mint Ronnie James Dio, vagy Barón Rojo.A debütalbumot (Shadowland) végül is 1999-ben Madridban, az Arise Records szárnyai alatt rögzítették, amit jórészt a közönség már nagyon jól ismerhetett koncertekről, és egész Spanyolország-szerte nagy sikereket arattak vele. Tehát a Shadowland kikerült Európába, Braziliába, és nagy sikereket ért el a legfontosabb piacokon, Japánban és Németországban. A kiadást követő spanyol turnén a Demons & Wizards vendégeként játszhattak, és várakozásokkal telve készülhettek a következő soralbumukra a “The Hall of the Olden Dreams”-re.A második albumot az olaszországi New Sin studióban rögzítették, Luigi Stefanini producer segítségével, 2000 augusztusában. Ezzel az albummal a Dark Moor szélesebb körben tudta népszerűsíteni zenéjét, eljutottak Japánba, Braziliába, Koreába, Dél-Amerikába, Oroszországba, Romániába és Thaiföldre, így az első spanyol bandává váltak, akik megjelentek a távoli piacokon is.

A következő turnéval a csapat részt vett különböző fesztiválokon (Viña Rock, Mijas Rock) ahol mind a rajongók mind a kritikusok körében széles elismerésre találtak, és lehetőséget kaptak a szereplésre a Haooween tribute albumon, a "The Walls of Jerico"-n, a "Halloween"-dallal. Ebben az időben a zenekar elnyerte a Heavy Rock

Magazine "az év reménységzenekara" címet, majd kiadott egy limitált ep-t, a "The Fall of Melniboné”-t.A harmadik album, a "The Gates of Oblivion" 2001 novemberében lett rögzítve. Luigi Stefanini parancsnoksága alatt a Dark Moor összehozott egy még sikeresebb albumot Valcavasian Choir (korus) és Dan Keying (Cydonia) közreműködésével.

Következtek megint a fontosabb turnék: Rock Machina, Viña Rock, Nit de Reis, Metal Christmas. A turné első felében azonban Robert Peña billentyűs kiszállt a bandából, helyét vendégzenészként Isabel García vette át.

Kicsit később rögzítettek egy 4 számos akusztikus albumot, a "Between Light and Darkness"-t. A munkálatok a Cube studióban, Madrid-ban folytak

Nem sokkal az album kiadás után a zenekar kettészakadt. Zenei különbözőségekre hivatkozva Elisa C. Martín, Albert Maroto és Jorge Saez kiváltak a bandából. A maradék tagság (Enrik és Anan) új utat és tagokat keresve végül is megtaláta Alfred Romero-t, a Dark Moor új hangjaként. Nem sokkal utána érkezett Jose Garrido (gitár) és Andy C. (dod).
Dark Moor - Tarot (2007)
Kritika, Dolmen @ 2007. október 12., péntek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'auabb1quflq96q2ragh6bqasj2','','szoveg|s:7:\"ZLXHACL\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:11:\"bobgore.php\";lyricsrow|i:1;','34.239.147.7','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1