NGC Prod.
Norther
Státusz:
Inaktív
Alakulás:
1996
Származás:
Finnország
Aktuális felállás:
Petri Lindroos
gitár, ének
Kristian Ranta
gitár
Toni Hallio
dob
Jukka Koskinen
basszus
Tuomas Planman
billentyű
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Norther
Norther
Norther
Norther
Norther
Norther
Norther
Norther
Rögzítette:
Born2bwild
2004. szeptember 30., csütörtök
Utolsó módosítás:
goathornedgod666
2015. március 28., szombat, 14:52
Szerkesztés:
szerkesztes
Norther
A Norther története 1996-ban kezdődik, mikor Toni Hallio és Petri Lindroos együtt kezdtek zenélni két másik sráccal a Requiem nevű zenekarban. Gyors szétválást és próbahelyük elvesztését követően a fiúk nem adták fel és trióként játszottak tovább, ahol csak lehetett: otthon, Hallio nagymamájának padlásán (nem vicc!), pincékben, ifjúsági klubokban… Végül, 1997 végén a banda próbahelyet talált a legendás Lepakkóban barátjuk, Alexander Kuoppala (Children Of Bodom ex-tag) segítségével. Ezek után nyilvánvaló, hogy a fiúk belelkesedtek és intenzíven kezdték keresni az új tagokat, nem sok sikerrel. Ekkor a Requiem megtudta, hogy a Lepakkót le fogják bontani, valamint a létszám is duóvá csökkent, csak Hallio és Lindroos maradtak. A többszörös megrázkódtatás után a fiúk elintéztek egy új próbahelyet Nosturiban és elkezdtek zenésztársakat keresni, hogy a későbbi Norther létszámát kiegészítsék. Sok feltörekvő zenészt hallgattak meg, de senki sem volt megfelelő számukra. 2000 elején azonban egy új gitárost találtak Kristian Ranta személyében. A trió elkezdett próbálni, mintha az életük múlna rajta, és végre elindult a szekerük. Kristian ismert egy testvérpárt, Sebastian és Joakim Ekrosst, akik a demófelvételek alatt segítettek az együttesnek. Ekkor változtatták nevüket Northerre.
A demó elég jó volt ahhoz, hogy a Spinefarm Records kifogja őket, így a dolgok már sínre kerültek… Mindazonáltal bizonyos dolgok az Ekroos fivérek kirúgásához vezettek, így a felállás ismét trió lett. A srácok hamar rátaláltak Jukka Koskinenre és Tuomas Planmanre hogy végre megalkossák a Norther stabil gárdáját. És így felvették a „Dreams of Endless War” albumot, amivel a Norther harci gépezetének fogaskerekei beindultak… Az album kiadása után a Norther lába alatt izzani kezdett a talaj. Habár a bandát folyamatosan a Children Of Bodomhoz való hasonlósággal gyötörték, átlagban a média és a rajongók hozzáállása meggyőző volt. A Norther elkezdett koncertezni Helsinki körül és az izzásból erdőtűz lett. A fiúk – termékeny dalszerzők lévén – majdnem egy albumnyi kész anyagot hoztak össze már azelőtt, hogy a világon mindenhol megjelent volna az első lemezük.
Gyorsan elbarikádozták magukat a híres Astia Stúdióba a neves producerrel, Anssi Kippóval együtt. A „Mirror of Madness” újabb lépcsőfok volt az együttesnek, a „Dreams of Endless War”-ral elkezdett támadás logikus folytatása.
Ez a továbblépés inkább egyfajta old-school típusú hangzás és az ő erőteljes modern death/black felfogásuk tökéletes kombinációja, egy keverék a metálmennyországból.

Forrás: a zenekar honlapja
Norther - Till Death Unites Us (2006)
Kritika, Dolmen @ 2006. február 18., szombat
Rajongók
downfall666 Nihilanth paganmantis zolinho SirHenryMorgan goathornedgod666 Xlalika
Asgaard midnightgirl BaileyS Avvoltoio Cruel Intention PAGANLORD NightWolf986
Jillian Kabocza666 Ragnalorn Edward Fresa HITMAN AsesinaReina
Depppp Kia Spring    
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render