NGC Prod.
A.M.D. (anti military demonstration)
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1987
Származás:
Magyarország
Budapest
Aktuális felállás:
Seza
ének
Kiskovács
dob
Sík
bass
Fidó
gitár
Lörke
gitár
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
A.M.D. (anti military demonstration)
Rögzítette:
Lörke
2012. március 1., csütörtök, 13:13
Utolsó módosítás:
mekong
2017. szeptember 9., szombat, 16:36
Szerkesztés:
szerkesztes
A.M.D. (anti military demonstration)
Az A.M.D.–t (anti military demonstration) Sotár és Kiskovács alapította 1987 nyarán, a mára már kultikussá váló első magyar hardcore banda, a Marina Revue és az akkoriban megjelenő külföldi hardcore bandák hatására. A kezdeti felállás Füleki Sanyi gitár (aki ugyanakkor a Leukémiában is játszott) Cséb basszusgitár, Sotár ének, Kiskovács dob. Az első koncert 1988 februárjában, a Muter klubban volt, majd 1988 közepén felvettük első 10 számos demónkat. Cséb augusztusban sorkatonai teendői miatt elhagyta a zenekart, helyére Sík Bandi (ex-Kazányi) szállt be és vele megkezdődtek a Nyugat-európai koncertek. Ennek az eredménye lett, hogy 89 – be Németországban limitált példányban megjelent a Sucking Stalin Tour című anyag, egy kis kiadónál. A zenekar itthon és külföldön is egyre ismertebb lett, de zenei nézetkülönbségek miatt Füleki Sanyi 1989 decemberében elhagyta a zenekart, aki ettől kezdve a Lukémiára koncentrált. Az új gitáros átmenetileg Tádé (Colorado) lett, majd a zenekar 1990 nyarán Lőrke személyében ( ex Trottel, Marina Revue, Qss ) megtalálta azt a gitáros, dalszerzőt aki azóta is meghatározza a zenekar hangzását. Az év végén a Fekete Yuk kiadó gondozásában megjelent a „Ne vonulj be!” című kazetta. A banda állandó vendége lett az itthoni és az Európai kluboknak ahol olyan zenekarokkal koncerteztek, mint az Idiots, Spermbirds, Rich Kids on the LSD, RIP, Lunacy, Fugazzi, Do or Die, Haine Brigade, Bodycount, Carcass, a teljesség igény nélkül. 1991 végén megjelent az első hivatalos lemezünk „A háború borzalmai, sőt még rosszabb” címmel, ami itthon és külfüldön is nagyon jó kritikákat kapott. A folyamatos koncertezéstől 1993 végére kissé elfáradt a banda és Sotár kiszállt a zenekarból. A meghatározó frontembert nagyon nehéz volt pótólni, Több énekest kipróbáltunk de nem találtuk az igazit, végül 1994 végén úgy döntöttünk Csébet választjuk. Vele jelent meg 1995-ben a „Túlélők” című CD. Ez a felállás 1996 végéig tartott mivel Cséb távozott a bandából. 1997-től 2000-ig a zenekar énekest keresett, volt néhány koncertjük, más-más felállással de nem sikerült megfelelő énekest találni. 1999-től Kiskovács az Aurórában folytatta és úgy tűnt az AMD-nek ezzel vége is.
Aztán 2005 decemberében újra találkozott a csapat és eldöntötték, hogy újra színpadra lépnek. Az énekesi posztra Csiszit ( Kevés, Holymans Glory) kérték fel, akit egy AMD tribute bandában láttak meg, és még egy gitáros csatlakozott a bandához, Fidó (ex Psycho, VHK, Korai Öröm). 2006 –tól koncertezünk újra. Mivel nem nosztalgiázni álltunk össze, elkezdtünk számokat is írni, de a munkát nagyon lassittotta az a tény, hogy az ország három távoli részében laktak a tagok. A folyamat akkor gyorsult fel mikor Lörke Bp.re költözött. De….
Öt év után újra énekest kellet keresni, mivel az új AMD lemez megjelenését, jelentősen hátráltatta a Budapest – Győr közötti távolság, és Csiszi más irányú elfoglaltságai. Hosszas keresgélés után Seza lett a banda énekese. A most megjelent „Mindenen kívül” című új A.M.D. lemezt, már ő énekelte fel, amin 12 új, és 6 újra feljátszott, régi számot hallhattok.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.043 seconds to render