NGC Prod.
Tiarah
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2005
Származás:
Délvidék
Zenta
Szövegvilág:
gyűlölet, élet, szerelem
Aktuális felállás:
Márján
ének
Márky
gitár
Lénárd
gitár
Újházi
basszus
Orkó
dobok
Aktuális kiadó:
nuku a is nuku
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
Rögzítette:
skinmanikin
2010. december 2., csütörtök, 18:45
Utolsó módosítás:
skinmanikin
2011. szeptember 5., hétfő, 09:50
Szerkesztés:
szerkesztes
Tiarah
Zenta egy kellemes, hangulatos, rockorientált vajdasági város, ahol egy percre sem áll meg a rock élet. A határokon tul is nagy hirnévnek örvendö Mojo klub, lehetöséget ad a környékbeli amatör bandáknak bemutatkozó szereplésre,ezenkivül minden évben megrendezésre kerül a Nyári Ifjusági Játékok,ahol szépszámban meghalgatást nyernek a kezdö zenekarok. Éppen ezért, akadnak böven fiatalok akik zenekarba tömörülve,rendületlenül gyakorolnak Stajic Doko zenekari próbateremnek kialakitott helységében...
2OO4 nyarán Szabó Szebasztián maga köré gyüjtötte néhány fiatal barátját, miután az addigi Hard Rock feldolgozás bandája a HIGH VOLTAGE kényszerpihenöre vonult, és nekiálltak zenélgetni önmaguk szórakoztatására.
Mindenképp kihivást jelentett számukra a dolog,hiszen a modernebb müfajokkal való kisérletezgetés távol állt a megszokott Maiden, Purple, AC/DC vonaltól.
Eleinte próbálkoztak feldolgozás dalokkal,melyek akkoriban leginkább hatást gyakoroltak rájuk( Deftones, Staind, Korn, System Of A Down, Red Hot Chili Peppers...), de a belölük kikivánkozó érzelmek saját ötletekre,majd saját dalokra kéztették öket.Igy került a képbe Mijic Marjan,akinek „hálószoba studiójában” rögzitésre kerültek az alaptémák. Neve nem volt ismeretlen,hiszen régóta zenével foglalkozott,amolyan kisérletezgetös tipus,aki a modern Metál zene határait bövitgette...Dolgozott a Muzika Poludelih,False Reality,Ashen Epitaph, Green Division ,... zenekarokkal(továbbá az ö testvére a Szerbiában méltán hires Alogia prog-heavy zenekar énekese)Rugalmas és ötletgazdag munkájával inspirálta a többieket,ami fordulópontot jelentett számukra. Marjan elvállalta az énekesi posztot a csapatban,felvették a Tiarah nevet,és ettöl kezdve igazi zenekari szellemben folytak a munkálatok.
2OO5 márciusában Zentán,a Rin-Tin-Tin Rock kocsmában került sor az elsö Tiarah debütáló koncertre,egy kisebb fesztivál keretein belül. Annak ellenére,hogy mindössze félórás programmal startoltak,a zenekar helytállt,és jónéhány ember elismerését tudhatta magáénak. A Tiarah honlap vendégkönyve is egyre csak bövült a rajongói levelekkel és a pozitiv kritikákkal.
Ez év juniusában tagcsere történt,a dobok mögé Nagyhorti Tamás helyére Szabó Endre (Orko) került. Orko neve már ismerösen csengett mindenki fülében,a Nevergreen, Quant of E,Tequila Sunrise, Green Division... stb zenekarjaival környékszerte populárisak voltak...
Ettöl kezdve beindult a zenekar vérkeringése,az állandó próbáknak köszönhetöen gyorsan kialakult a repertoár,folyamatosan születtek az uj dalok és a nyár folyamán eljutottak a legtöbb fontosabb megmozdulásra.
A jövöt illetöen terveink közt szerepel,hogy 2011-ben felvesszük második stúdiólemezünket és valami úton-módon kiadjuk az elsőt ami már elkészült.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.046 seconds to render