NGC Prod.
Gholgoth
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1998
Származás:
Magyarország
Szentes
Szövegvilág:
Démon, sötétség, halál
Aktuális felállás:
Molnár Zoltán
ének
Balogh Árpád
gitár
Kovács Tibor
gitár
Borka Zoltán
basszusgitár
Kovács Dániel
dobok
Aktuális kiadó:
Ordealis Records
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Gholgoth
Rögzítette:
vicsori2
2008. augusztus 21., csütörtök, 20:25
Utolsó módosítás:
vicsori2
2008. december 1., hétfő, 21:44
Szerkesztés:
szerkesztes
Gholgoth
A zenekart 1998 nyarán alapította Temesváry Zsolt (basszus gitár), Torday Attila (gitár), és Molnár Zoltán (ének) az akkori kedvenc skandináv black metal zenék hatására. A kezdeti hobbi-zenélgetés csak akkor vált komollyá, amikor új ember került a dobok mögé, így végre elkezdődhetett az igazi, kreatív munka a zenekar életében. Úgy 2000 tájékán, a kezdeti négy emberhez csatlakozott még egy ötödik tag is, gitáron, létrehozván az alábbi felállást: Molnár Zoltán, Temesváry Zsolt, Torday Attila, Kovács Tibor, és Vigh Endre -utóbbi két tag az akkoriban feloszlott Diafragmából jött.


Az aktív dalírás közepette, a zenekar úgy döntött, hogy felveszi első demóját, kiadókeresés és az underground színtéren való bemutatkozás céljából. 2000 novemberében a szolnoki Denevér Hangstúdió falai között lett a Visional Inertia c. demó felvéve, szerzői kiadású cd formájában, ami később a Stygian Shadows Productions jóvoltából kazetta formátumban is megjelent. A koncertek és az extrém metál undergroundban elért sikerek eredményeképpen, a zenekar, szerződést köthetett a német Miriquidi Productions- szel, egy limitált sorozatú split bakelit erejéig, név szerint, a Revelations Through the Veil Of Oblivion szintén a szolnoki Denevér stúdióban lett felvéve a már említett felállással, 2001 szeptemberében. (E 7 inches bakelitlemez két, külön erre a kiadványra készült dalt tartalmaz, másik oldalán a Witchcraft nevű black metal zenekarral.)

A 2002, 2003-as év koncertezéssel telt el, ekkor Kovács Tibor (gitár) elhagyta a zenekart személyes problémákra hivatkozva, de a barátság megmaradt. 2002 évének vége felé, a francia Ordealis Records két lemezre/bakelitre szóló szerződést ajánlott fel a zenekarnak, aminek köszönhetően jöhetett létre a Somnus Mortis Imago c. lemez, amit már egy másik felállás rögzített, ismét a Denevér Hangstúdióban: Molnár Zoltán, Torday Attila, Temesváry Zsolt és Vigh Endre.

Az utolsó koncertre - a fent említett felállásban a 2003 Sziget Fesztiválon került sor, ami után Torday Attila (gitár) elhagyta a zenekart és megszakította kapcsolatát a zenei élettel. Új gitáros/gitárosok után kutatva tért vissza Kovács Tibor régi/új gitáros, hogy baráti alapon, később, mint hivatalos tag segítse a zenekar munkáját a zenei életben. A Gholgoth dalainak élőben való reprezentálásához szükség volt egy másik gitárosra is, a zene kaotikus és kegyetlen élének kihangsúlyozása érdekében, így a zenekar egy új emberre talált Kliment László személyében, mely aztán létrehozta a következő felállást: Molnár Zoltán, Temesváry Zsolt, Kovács Tibor gitár, Kliment László és Vigh Endre.
2006-ban új dobos csatakozott, Kovács Dániel személyében.Az azt követő évben új bőgős érkezett,Vörös Ferenc, aki ezévben kiutazott Angliába, ezért elváltak útjai a zenekarral. Az ő pozícióját Borka Zoltán tölti most be,aki a szentesi Sunstroke zenekar basszerosa is egyben.

A zenekar célja továbbra is a destruktív, divat- és kompromisszummentes black metal létrehozása nem a hagyományos megközelítésben, és annak élőben való demonstrálása. A fő hangsúly a zene minőségén és igényességén van, nem pedig a színpadi és egyéb, a műfaj által meghatározott megjelenéseken. A zeneírásban mind az öt tag aktívan kiveszi a részét, a zenei oldal a négy hangszerestől származik, míg a szövegeket az énekes írja.Az eltelt évek során a Gholgoth a magyar black és death metal underground színe-javával játszott együtt koncerteken és fesztiválokon, ezen felül még számos ismert és elismert külföldi bandával is (néhány zenekar a teljesség igénye nélkül): Aborym, Ancient, Pungent Stench, Hypnos, Negura Bunget, stb.
VII. The Chromized Land fesztivál - 2008.08.22. - Debrecen, Új Vigadó
Koncertbeszámoló, ensomhet @ 2008. augusztus 26., kedd, 22:48
IV. Stygian Shadows fesztivál
Koncertbeszámoló, Infam @ 2008. június 30., hétfő, 14:58
Hungarian Tribute to - Burzum (2008)
Kritika, Infam @ 2008. június 19., csütörtök, 00:16
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.051 seconds to render