NGC Prod.
Wrath of Azazel
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2002
Származás:
Magyarország
Budapest
Szövegvilág:
halál, vallás
Aktuális felállás:
Kapuszta Tibor
ének
Rudics Ágnes
gitár
Tóth Péter
billentyű
Lázár Bálint
basszus
Ézsiás Ádám
dob
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Wrath of Azazel
Wrath of Azazel
Wrath of Azazel
Wrath of Azazel
Wrath of Azazel
Rögzítette:
mekong
2008. augusztus 21., csütörtök, 19:02
Utolsó módosítás:
mekong
2011. április 18., hétfő, 10:11
Szerkesztés:
szerkesztes
Wrath of Azazel
A zenekart 2002 februárjában alapította meg Ézsiás Ádám (dob) és Kapuszta Tibor (ének) Budapesten. Néhány kétszemélyes, lelkes próbát követöen a további tagok keresése következett, ami egyáltalán nem volt könnyü feladat. A folyamatos tagcserék alatt mégis kialakult valami zenekarféle, ami ez idö tájékán kapta az Azazel nevet. Késöbb elkezdtünk fellépegetni is, de az akkori számaink nem voltak túl meggyözöek. A gitárosok jöttek-mentek föleg hozzáállási problémák, vagy éppen technikai hiányosságok miatt.

Eltelt jó pár év, míg végül a zenekarban ismét csak a két alapító tag maradt, és úgy éreztük, bele kell fognunk egy másik projektbe. Egy hatalmas kocsmázás során meg is találtuk a banda további tagjait, volt, akit már másodszorra: Tordai Barnabás (Bubu: gitár). Ez a projekt kapta a Belek és Belsöségek nevet…

Már nem is tudjuk, hogy miként és hogyan, de ebböl a felállásból újra feltámadt az Azazel. Ekkoriban koncertjeinken a néhány Immortal feldolgozástól eltekintve saját szerzeményeinket játszottunk, amik egyre több ember tetszését nyerték el. Kezdett is beindulni a szekér, de sajnos a hozzáállási problémák miatti újabb tagcserék sem maradhattak el…

2004 novemberében új taggal bövült a zenekar; a billentyüs posztra Tóth Péter érkezett. Részben a koncertlehetöségek miatt, részben az addigi munkásságunk kézzelfoghatóvá tétele érdekében 2005 elején rögzítettünk egy hat számos demót, aminek a Bukott angyalok címet adtuk. Bár sokaknak tetszett, a hanganyag sajnos közel sem tökéletes, mind zeneileg mind minöségileg alulmúlta várakozásainkat. Aki ezt hallgatja, tudnia kell, ez csak egy útmutató, hogy a zenekar mit is akarna képviselni…

Nem sokkal ezt követöen basszerosunk kiválása okán ismét megfogyatkozott a banda, de ezek után sem akartuk feladni, és ezt így gondoltuk mind a négyen. Eldöntöttük, hogy megbízható zenésztársakat keresünk, és viszonylag hamar meg is találtuk öket. 2005 júniusában egy kitünö dalszerzö gitáros csatlakozott az együtteshez Rudics Ágnes személyében, aki nagyban javította a zenekar hangzását, és a mai napig alapvetöen meghatározza a banda zenei arculatát. A együttes végül júliusban teljesedett ki Mihalovits Viktor (Lexicon: basszusgitár) belépésével.

Az addigi legerösebb felállásnak, és a rendszeres, intenzív próbáknak köszönhetöen kiforrottabbá vált a zenénk, ami nehezen behatárolható a hagyományos stíluskategóriák szerint, de talán dallamos blackmetálként lehetne definiálni. Októbertöl aztán kezdetüket vették az egyre gyakoribbá váló fellépések is.

2006 januárjában a zenekar nevének kisebb módosítása mellett döntöttünk, aminek ötlete már régebb óta érlelödött. Nem mintha bajunk lett volna az Azazel névvel, de egyértelmüsíteni akartunk az összetévesztések és félreértések elkerülése véget, s a zenekar neve ekkortól lett hivatalosan is Wrath of Azazel.

2006 nyarától oldódtak meg a folyamatosan jelenlévö próbateremi gondok, Mihalovits János jóvoltából állandó saját próbahelyhez jutottunk. Ez nagyban meghatározta a további munkánkat, többet tudtunk közösen gyakorolni, és a koncertjeinkre is nyugodtabb körülmények között készülhettünk. Számtalan fellépéssel a hátunk mögött úgy éreztük lassan megérett az idö az újabb számok felvétele is.

A zenekar 2007 márciusában rögzítette második demóját. A felvétel Tárnokon házi stúdióban Imre Gergö hangmérnök segítségével történt, borítót pedig Goblin készített hozzá. A négy számot tartalmazó, Egyház mérge címet viselö lemez az együttestöl koncertjeiken beszerezhetö illetve mp3 formátumban letölthetö. A demó rögzítése után, sajnálatos fordulat történt: Bubu gitáros és Lexicon basszer útjaik különváltak a bandától.
Júniusban Torda G. Attila gitáros csatlakozott a zenekarhoz, két hónap után azonban külföldre távozott. Júliustól kezdödöen 1 évig Gotsák Beni basszeros erösítette a bandát. Ezután Lázár Bálint váltotta ot ezen a poszton.
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.109 seconds to render