NGC Prod.
Astrodust
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1999
Származás:
Magyarország
Tata
Aktuális felállás:
Tolner Zoltán (Toló)
gitár
Tóth Miklós
ének
Horváth Gábor
dob
Halupka Zsolt
gitár
Siller Zsolt
billentyű
Schlick Attila
basszus
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Astrodust
Rögzítette:
Skinner\
2008. május 20., kedd, 13:02
Szerkesztés:
szerkesztes
Astrodust
Az Astrodust alakulásának kezdetei körülbelül 1999 őszére tehetők, a csapat magja ekkor állt össze egy komoly, jól működő, koncertező zenekar alapításának motivációjával. Hárman a csapatból -a gitárosok Tolner Zoltán (Toló) és Halupka Zsolt (Halu), valamint a basszer Szénási Gergely (Geri)- már együtt zenéltünk a középiskolás garázs-időszakunkban is, az első zenekari tapasztalatokat együtt éltük át, de ez a formáció természetesen még nem volt túlságosan komoly.

A tanulóéveinket, kezdeti szárnypróbálgatásunkat jelentette, 1996-tól pedig már más utakat jártunk, különböző bandákban. 1999-ben immár tapasztaltabban, szilárdabb elképzelésekkel jöttünk össze ismét, a fent említett "maghoz" pedig csatlakozott Racs Attila dobos is.

A frontemberi poszt sajnos elég sokáig üres volt, egyszerűen nem találtunk megfelelő énekest, annak ellenére, hogy folyton kerestük az alkalmas embert. Végül az Agregator-ban is tevékenykedő Mikus Tamás (Tass) egészítette ki a zenekart énekesként 2002-ben. A zenekar tehát ettől az évtől teljesedett ki, és került koncertképes állapotba. A számok többségével már rendelkeztünk ebben az időszakban, mivel a próbatermi munka folyamatosan zajlott addig is.

A számok írásával és azoknak az ötleteknek, daloknak az elhagyásával, amelyek végül nem állták ki saját kritikánkat, eddigre nagyrészt kialakult a ránk jellemző zenei hangulat is. A stílusunkra leginkább a skandináv dallamos metált játszó csapatok zenéje volt nagy hatással (pl.: Sentenced, In Flames, korai Amorphis), kétségtelenül ebben a zenei világban szeretnénk megtalálni a saját árnyalatunkat.

A munka 2002-ben nagyon gyorsan haladt, az volt a cél, hogy végre koncertezhessen a csapat, valamint a tatabányai Zenészegylet berkein belül szerepelni akartunk a soron következő Taz-Mánia lemezen is. Ezért stúdióba vonultunk, és elkészítettük első, promóciós-jellegű demónkat a tarjáni Aichon-ban. Erről az anyagról az Asztrálpor című szám fel is került a Peron Music Foundation által gondozott harmadik Taz-Mánia korongra, mely a Jubileum címet viselte. 2002 decemberében pedig ennek a lemeznek a bemutató koncertjén debütáltunk élőben a tatabányai Puskin Művelődési Központban, sikerrel. 2003-ban elkezdődött a koncertezés, főként a Dunántúlon. Itt azonban sok nagyobb városban, klubban játszottunk Soprontól Esztergomon és Dunaújvároson át Budapestig. Közben szerepeltünk néhány rádióinterjúban (Tatabányán és Győrben) és a Metal Hammer-ben is olvashattak rólunk a Demonstrációban, ahol szintén jó kritikát kapott a csapat. A kezdeti sikerek és pozitív visszajelzések tovább motiváltak bennünket is, így felkészültünk egy nagyobb lélegzetű anyag stúdiófelvételéhez, melyet 2003 telén meg is kezdtünk az esztergomi Genezáret Stúdióban. A többszakaszos munkálatok 2004 elején fejeződtek be, végül egy egész albumot rögzítettünk, 9 számmal.

Sajnos éppen ekkor következett egy tagcserékkel terhelt időszak, így az albumot akkor nem tudtuk megjelentetni. Bokros teendőik és a több zenekarral járó feszített életvitel enyhítése miatt Attila és Tass is megvált a zenekartól, ennyit már nem bírtak bevállalni. Mindketten játszottak továbbra is korábbi csapataikban (Sable, Agregator) és mivel alapító szerepet játszanak bennük, ezek élveztek elsőbbséget számukra. Nem haraggal váltunk el, továbbra is jó a viszony köztünk és a zenekarok között is.
Helyettük azonban sürgősen új tagokra volt szükség. Szerencsére ez nem tartott olyan sokáig, mint a korábbi frontemberkeresés. Viszonylag hamar rátaláltunk Takács Tamásra (Szaki), az új dobosra és Tóth Miklósra, az új énekesre.
Mindketten tapasztalt zenészek, Szaki a Gyökerekkel fesztiválokon, nagyobb rendezvényeken játszik a mai napig, Miki pedig szintén énekelt az Agregator-ban. A cserék azonban így is eléggé visszavetették a zenekart, mivel az új tagoknak be kellett tanulni a számokat, főleg az albumosokat, hogy végre azzal is kezdhessük valamit.

Tehát egy időre eltűntünk, de folyamatosan dolgoztunk a próbateremben, hogy az új csapat is ütőképes legyen. Közben felkerültünk a 2004-es, negyedik Taz-Mánia lemezre, a Platinumra is Keserű cseppek című számunkkal, melyet már az albumról választottunk ki. Mikor már kezdett összeérni az új formáció, kezdtünk lehetőségeket keresni az album kiadására, terjesztésére. A Metal Hammer-hez vezetett az utunk, akik végül elvállalták az album gondozását.

Számos egyeztetés és megbeszélés után, sokat csúszva, végre 2005 októberében jelent meg a lemez Jégbezárt Világ címmel. Az album köré egy lemezbemutató fellépéssorozatot szerveztünk más zenekarokkal karöltve.

2007-ben két újabb tagcsere következett.Takács Tamás helyére Horváth Gábor ült a dobok mögé,akit a Depths of Desecration zenekarból ismerhetnek,illetve Szénási Geri helyére Schlick Attila érkezett mint basszusgitáros.Mindketten elég gyorsan beilleszkedtek és az új számok már velük készültek.Az új dalok egy kicsit átformálták a stílust,amely Siller Zsoltnak köszönhető leginkább aki állandó billentyűse lett zenekarunknak.A csapat így hattagúvá bővült.Dallamai meghatározóvá váltak és a stílusjegyek leginkább a dallamos doom-góthic irányzatot tükrözik.

A Jégbezárt Világ után két évvel 2007 nyarán rögzítettük második albumunkat az Audioplanet Stúdióban mely 2008. április 4-én jelent meg a Nail Record kiadásában.Az album címe: A KEZDET A VÉG.A lemez egyik érdekessége,hogy Jaya Hari das vokálozik rajta a Mantra zenekarból és ő egyben az album producere és hangmérnöke is. .A koncertekről és egyéb információkról a honlapunkon tájékozódhat bővebben az érdeklődő a www.astrodust.hu címen.
Astrodust - A kezdet a vég (2008)
Kritika, Skinner's Cage @ 2008. május 22., csütörtök
Astrodust
Interjú, Skinner's Cage @ 2008. május 22., csütörtök
Astrodust - M Nélkül - Scaffold
Koncertbeszámoló, Skinner's Cage @ 2007. február 27., kedd
Astrodust - Jégbe Zárt Világ (2005)
Kritika, NorthWar @ 2006. február 14., kedd
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'ru48be52pg5hup4qatcrutcrm0','','szoveg|s:7:\"DQHWCZH\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:12:\"neurosis.php\";lyricsrow|i:1;','3.236.218.88','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1