NGC Prod.
Everwood
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1997
Származás:
Magyarország
Budapest
Aktuális felállás:
Haraszti Mátyás
ének
Farkas Ferenc
gitár
Tanczer Attila
billentyű
Kállai Sándor
basszusgitár
Szabó Tamás
dob
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Everwood
Everwood
Rögzítette:
Skinner\
2007. június 7., csütörtök, 21:52
Utolsó módosítás:
thomas lord
2011. szeptember 2., péntek, 22:04
Szerkesztés:
szerkesztes
Everwood
A kezdet vége (2011 - )

2011 márciusában elkészült a zenekar régóta várt harmadik stúdió albuma. A Without saving című új lemez, mely egyben a jelenlegi felállás első közös stúdió munkája is, hűen tükrözi mindazt, amit az Everwood védjegy 2011-ben jelent mindazoknak, akik nyomon követik a zenekar munkásságát. A mind zeneileg, mind pedig tartalmilag rengeteg újdonságot és izgalmat rejtő anyag, hamarosan minden rajongó számára elérhető lesz. Az új évtized első Everwood lemeze tehát nem a kezdet, nem is a vég, még csak nem is a vég kezdete, hanem a kezdet vége.

Az új Everwood (2008 - 2010)

A 2008-as év számos változást hozott az zenekar háza táján. Távozott Erdős Viktor basszusgitáros, majd Koncz Balázs énekes. Az õ távozásukkal lezárult az Everwood történetének első fejezete. Helyükre előbb Kállai Sándor érkezett, ki érett, ám ugyanakkor modern basszusgitár játékával, valamint remek személyiségével könnyen beilleszkedett a csapatba. Nem sokkal később aztán az Everwood megtalálta jelenlegi énekesét, Haraszti Mátyás személyben, akinek képzett hangjával, sok éves zenei tapasztalattal a háta mögött, szintén nem okozott gondot a beilleszkedés. Mindazonáltal a zenekar stílusa is változott. A harmadik stúdió album már egy modernebb, érettebb, letisztultabb zenei irány ígéretét rejti magában. A rock és a metal újfajta ötvözete mellett, ezúttal csakis a zenéé lesz a főszerep. Az Everwood tehát büszkén tekint vissza élete első 10 évére, de azért senkit ne érjen meglepetés, hisz a java még csak most jön!

The Raven's nest(2007)

Az Everwood már Szabó Tamással kiegészülve látott neki második stúdió albuma, a The Raven’s nest megírásához és felvételeihez.. A lemez újra a Burning Star Records gondozásában jelent meg világszerte, Magyarországon pedig ismételten a CLS Records terjesztésében. A remek szakmai kritikák és a pozitív rajongói visszhangok helyességét újabb nagyszerű koncerteken bizonyíthatta a zenekar. Köztük a legemlékezetesebb, a Jorn Lande budapesti fellépése előtt megtartott hivatalos lemez bemutató koncert volt.

Mind games (2004 - 2006)

2004 elejétõl gõzerõvel folytak az elsõ stúdió album, a Mind games elõkészületei. 2004 nyarán aztán a zenekar, ekkor már Everwood néven stúdióba vonult, és az érdi Bakeryben, Varga Zoltán producer vezényletével sor került az album felvételére.

A Mind games végül 2005-ben jelent meg a görög Burning Star Records gondozásában, és került a lemezboltok polcaira Európa számos országában, valamint az Egyesült Államokban, Argentínában és Japánban. Magyarországon a CLS Records terjesztette.

Az Everwood 2005-ben és 2006-ban fellépett többek között a volt Psychotic Waltz énekes, Devon Graves szóló koncertje elõtt, a progrock legendának számító brit Arena elõtt, a 2006-os Sziget fesztiválon. Eljutott Rómába is, ahol több sikeres koncertet adott, valamint számos hazai fesztiválon volt lehetõsége bemutatni a Mind games anyagát.

Mindeközben, 2005-ben csatlakozott a zenekarhoz a jelenlegi dobos Szabó Tamás is, kinek profizmusa és precíz, sokrétû játéka nagyban hozzájárult a további zenei fejlõdéshez.

Megalakulás és a korai évek (1997 - 2003)

A zenekart Tänczer Attila billentyûs és Erdõs Viktor, a zenekar elsõ basszusgitárosa alapította 1997-ben. A kezdeti idõkben még Neverwood néven tevékenykedő zenekar első fellépésére 1999-ben került sor. Számos tagcserét követõen, a zenekar sorai 2000-ben, Farkas Ferenc érkezésével látszódtak megszilárdulni. A nagyszerû gitáros személyében újabb alappillér került a csapatba. Ugyanebben az évben készült el, az akkor még mindig a Neverwood nevet viselő együttes elsõ demója, Újjászületés címmel.
Everwood - Without Saving (2011)
Kritika, oldboy @ 2011. szeptember 25., vasárnap, 10:35
Tűzmadár - Volt egy álmom... (2008)
Kritika, Skinner's Cage @ 2009. január 6., kedd, 13:17
Everwood - Raven's Nest (2007)
Kritika, Skinner's Cage @ 2007. június 7., csütörtök
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render