NGC Prod.
9 hozzászólás - 1. oldal
Hozzászólok Lemezkritika - Arcturus-La Masquerade Infernale
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

boymester 2017. december 30., szombat, 11:21
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Remek írás! Elérted, hogy újra próbálkozzak vele, de most sem kerültünk közelebb...Nekem továbbra is az inkább érdekes, elismerést érdemlően bátor, mintsem szórakoztató kategóriába kerül. Borítója meg már milyen??? :-p
--
Youtube csatorna
Carrast69 2017. december 29., péntek, 23:36
Carrast69
Csatlakozott:
2010. december 28.
Hozzászólások: 128
nagyszerű cikk volt, köszönjük!
McFrost1977 2017. december 29., péntek, 22:17
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Gratulálok farrrkas, nagyszerű költemény!
Így volt/van/lesz, ahogy leírtad!
--
Én gyönyörű életem,
szarvas, vidd tovább.
Én csodaszép életem,
róka, vidd tovább.
ensomhet 2017. december 28., csütörtök, 16:01
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
Szerintem is a 94-98 közötti volt a legjobb időszak, főleg black metalt tekintve. A kérdés az, hogy az életkoromból és a zenék felfedezésének varázsából adódik e, vagy ezek valóban időtálló klasszikusok (én hajlok ez utóbbi felé). Ilyen lemezekről beszélünk: Satyricon - Nemesis Divina, Sear Bliss - Phantoms, Dissection - Storm of the Light's Bane, Darkthrone - Transilvanian Hunger, Immortal - Pure Holocaust, Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas, Impaled Nazarene - Latex Cult, Burzum - Filosofem, Marduk - Heaven Shall Burn..., Cradle of Filth - Dusk and Her Embrace, Dark Funeral - Secrets of the Black Arts, Ancient - The Cainian Chronicle - csak hogy néhány névvel bővítsem a lentebbi listát, melyek szerintem az említett zenekarok legjobb lemezei is egyben.
Ellenben az Arcturust nem szeretem, az én agyamnak ez túl cirkuszi :-p
Algras 2017. december 28., csütörtök, 15:37
Algras
Csatlakozott:
2016. október 1.
Hozzászólások: 42
Válasz nascence üzenetére:

Hasonlóan látom én is. Egyébként szerintem ez a zenei törvényszerűségekből, evolúcióból is fakad. Úgy értem, legyen bármennyire is széles horizontú a metal, vagy akárcsak az extrémebb metal birodalma, azért az mégis csak behatárolt valamelyen szinten, hogy hosszabb távon mi szól a legkellemesebben egy zenei szélsőségekhez még annyira hozzá szokott fül számára is.
Ezeket az utakat a kilencvenes években nagyjából mind felfedezték, a 2000 utáni időkre maradt ezek elmélyítése, illetve a mixelése a különböző irányzatoknak, vagy akár látszólag elütő stílusoknak.
Talán lehetne mondani, hogy például a kaotikus, disszonancia örvényekbe fúlt irányvonal egy új jelenség, hisz ezt a Deathspell Omega kotyvasztotta ki kb. 10-12 éve (egy zenekari irányváltás után) a black metal bugyraiban, ám már ennek a gyökerei is valahol adottak voltak a kilencvenes években (lásd pl. Ved Buens Ende gitártémái).
Mind ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a kétezres évek utáni black metal olykor ne tudna felnőni a dicső, kilencvenes évekbeli érához, vagy hogy csak a puszta reprodukciónak lenne értelme, mert azért jó néhány az utóbbi 10-17 évben megjelent, kellően egyedi alkotás méltó az elit csapatok klasszikus lemezeihez.
Inkább azt fájlalom, hogy manapság sokszor a dalszerzés tekintetében van elmaradás ezekhez a remekművekhez képest, és ez gyakran így van jó néhány elismert, vagy akár túlhájpolt "modern" black metal alakulatok esetében is...


------------------------------------------------------------------


Számomra a La Masquerade Infernale mindig párban jár a The Sham Mirrors-szal. Mindig olyan mohó vagyok, hogy ha az egyiket meghallgatom, akkor elkerülhetetlen, hogy berakjam a másikat is a lejátszási listába.

nascence 2017. december 28., csütörtök, 10:32
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz Algras üzenetére:


Szóval, bármi nemű könnyes szemű nosztalgiát félre: 97 tájéka különleges és visszahozhatatlan korszak, amivel aligha kelhet versenyre (ha egyáltalán akar) a black metal ún. harmadik hulláma...


Akkor ez nem csak nekem tűnt fel. Már régóta meggyőződésem, hogy a 1994-1999 körüli időszak termelte ki a legjobb albumokat, itt most nem csak black metálra gondolok, hanem a metál zene minden ágára. Ez az időszak a metál zene "ipari forradalma" volt...

------------------------------------------------------------------
Válasz Balthazaar üzenetére:

Valaki itt a The Sham Mirrors-t emlegette?! (L) :-$


Számomra a La Masquerade Infernale mindig párban jár a The Sham Mirrors-szal. Mindig olyan mohó vagyok, hogy ha az egyiket meghallgatom, akkor elkerülhetetlen, hogy berakjam a másikat is a lejátszási listába.
Algras 2017. december 28., csütörtök, 10:21
Algras
Csatlakozott:
2016. október 1.
Hozzászólások: 42
Remek és méltó sorok e páratlan remekműről!

Az Emperor - Anthems To The Welkin At Dusk és az Arcturus - La Masquerade Infernale két olyan emberfelettibe hajló magnum opus, ami tényleg megismételhetetlen és utolérhetetlen csoda. Még saját maguk számára is.
Ha csak ez a két zene lenne az emlékem 97-ből, akkor is bearanyozódna az az év.
Ám ezen bearanyozódáshoz jócskán hozzájárulnak még olyan nagyszerű alkotások is, mint például:
Borknagar - - The Olden Domain, Tartaros - The Grand Psychotic Castle, Limbonic Art - In Abhorence Dementia, Diabolical Masquerade - The Phantom Lodge, Enslaved - Eld, Mayhem - Wolf's Lair Abyss, Immortal - Blizzard Beast, Keep Of Kalessin - Through Times Of War, Covenant - In Times Before The Light, Dimmu Borgir - Enthrone Darkness Triumphant, Solefald - The Linear Scaffold, vagy akár hazai részről a Sear Bliss - The Pagan Winter / In The Shadow Of Another World, Ahriman - ... from the Dark Nature, stb.
S hát végül is az Ulver - Nattens Madrigal is bele illik eme dicső sorba, csak a szándékosan elb@szott hangzás -sokakkal ellentétben- számomra nagy mértékben akadályozó tényező abban, hogy túl sokszor őszinte vágyat érezzek eme nem is túl hosszú anyag végighallgatására.

Szóval, bármi nemű könnyes szemű nosztalgiát félre: 97 tájéka különleges és visszahozhatatlan korszak, amivel aligha kelhet versenyre (ha egyáltalán akar) a black metal ún. harmadik hulláma...
Balthazaar 2017. december 28., csütörtök, 03:36
Balthazaar
Csatlakozott:
2017. július 9.
Hozzászólások: 305
Valaki itt a The Sham Mirrors-t emlegette?! (L) :-$
--
In Grind We Trust!
nascence 2017. december 27., szerda, 22:56
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Köszi, ez nagyon üdítő írás lett!

Számomra is a ZENE (és nem csak a metál stílus) csúcsdísze ez az alkotás. Talán még három másik album van számomra, ami versenyezhet velük (Isis - Panopticon, Green Carnation - Light of Day, Day of Darkness, Thy Catafalque - Tűnő Idő Tárlat).

Én 2004 körül találkoztam először ezzel az albummal, akkori 16-17 éves fejjel számomra is érthetetlen volt, de biztos voltam benne, hogy most valami csodában volt részem. Azóta legalább 100-szor (de lehet 200-szor is) lepörgött már a lemez; azonban még mai napig is új evangéliumként tekintek minden alkalommal a La Masquerade Infernale-ra.

Érdekes, hogy a The Sham Mirrors albumuk szinte ugyanezt a szintet hozza, mint a La Masquerade Infernale, azonban az az érzésem, hogy a metál média szempontjából a mellőzött kistestvér szerepét játsza az életművükben. Minden bizonnyal ennek az az oka, hogy másodjára már nem olyan meglepő ez a mai napig egyedinek mondható teljesítmény.
9 hozzászólás - 1. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.072 seconds to render