NGC Prod.
70 hozzászólás - 1. 2. 3. 4. oldal
Hozzászólok Hangpróba -
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

Nagaarum 2015. április 29., szerda, 08:03
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz tzar üzenetére:


Naga: el kéne dönteni, hogy számít-e a mai netes világban egy print magazin, vagy sem.

Rákerestem DSD interjúkra a neten, alig találtam párat. Egy igazán komoly érdeklődésre számot tartó csapathoz képest nagyon szerény volt az ug-aktivitás. Oszlár úrral nemrég volt interjúnk a lapban, nem említette a kivéreztetést, de hamarosan beszélni fogok egy másik volt taggal, aki sokáig a kollégánk volt. Korábban nem említette a kivéreztetést, de majd rákérdezek.
Arra azért büszke vagyok, hogy nem úgy vélekedtünk róluk, mint az autodafé. :-)

Értem a célzást :-)

Az érdeklődést ti generáljátok ebben az országban egy csapat számára. Pont erről beszéltem. Akinek ti nem csináltok reklámot, annak nincs reklámja.
Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy Vyrnék sem vitték túlzásba a promót annak idején.

Oszlárt meg hagyjuk, mert próbálok finoman fogalmazni, de szerény becsléseim szerint az undergroundban hamarosan megjelenik az "oszlárkodni" kifejezés, és NEM amiatt, hogy volt vele interjú a Hammerben. A srác nagyon tehetséges, kiváló dalszerzőnek tartom, és a hangjával is mesterien bánik, de a modora az... ööö... nem jó... Viszont amennyire keveset ápolja a modorát, annál többet az egóját. Önfényezésből jeles...
Gondolom Horváth Tibire gondolsz a másik DSD tagot illetően.

Az Autodafé egy vicclap, akik önmaguk sem tudják, hogy mit gondolnak komolyan, és mit nem... :-D
--
Nagaarum YouTube Csatorna
emp 2015. április 29., szerda, 07:51
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Kedves Laci!

Nem idéztem semmit, azonban az ide vonatkozó bekezdésed erősen azt sugallta, hogy mi a HP aljára száműzzük a hazai csapatokat, kivéve azokat, amikben érdekeltségünk van.
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
ZolixiusRex 2015. április 29., szerda, 07:49
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Na, ez már elismerés felénk. :-) - Köszönjük. - Azt hiszem underground szinten ekkora pozitív reagálást kapni, azért nem semmi. - S most kicsit emelkedett is a már amúgy is a bányász béka segge alatt lévő egóm, hogy a Fémforgács türelmet szavazott meg a részemre, mégpedig azzal hogy a csapat (ha nem is szerve, de) részese lehetek.

Lénárd Laci szavait idézve én is csak azt mondhatom: "Metal!" \m/
--
In Grind We Trust!
tzar 2015. április 29., szerda, 07:43
tzar
Csatlakozott:
2015. április 28.
Hozzászólások: 12
Kedves emp!

Nem örülnék, ha megtalálnád beírásomban azt a mondatrészt, amit "idéztél" tőlem, és amit nagy lendülettel cáfoltál. :-)


Naga: el kéne dönteni, hogy számít-e a mai netes világban egy print magazin, vagy sem.

Rákerestem DSD interjúkra a neten, alig találtam párat. Egy igazán komoly érdeklődésre számot tartó csapathoz képest nagyon szerény volt az ug-aktivitás. Oszlár úrral nemrég volt interjúnk a lapban, nem említette a kivéreztetést, de hamarosan beszélni fogok egy másik volt taggal, aki sokáig a kollégánk volt. Korábban nem említette a kivéreztetést, de majd rákérdezek.
Arra azért büszke vagyok, hogy nem úgy vélekedtünk róluk, mint az autodafé. :-)
emp 2015. április 29., szerda, 07:13
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Kedves Laci!

Amikor először láttam, hogy beírtál, azonnal a fejemhez kaptam, hogy na, jön a megmondás. Meg kell mondjam, kellemeset csalódtam a kommentedben. Pont akkorát, amekkorát csalódtam a Hammeres munkatársatok alpári és személyeskedő levelében...

Egyetlen egy hozzáfűzni valóm lenne csak, ha már megemlítetted, hogy itt bizony a HP (igen, tőletek LOPTUK ezt a formátumot, lépjünk ezen túl...) aljára kerülnek a magyar lemezek. A következő lista inkább azoknak az olvasóknak készült, akik olvassák a kommentedet, de nincs idejük energiájuk átnézni az eddigi 285 HP-t (a teljesség igénye nélkül):

- Solaris - 1. hely
- Naturus - 1. hely
- Sear Bliss - 1. hely
- Thy Catafalque - 1. hely
- Karst - 2. hely
- Remete - 2. hely
- Képzelt Város - 3. hely
- The Moon and the Nightspirit - 3. hely
- Bornholm - 4. hely
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
Nagaarum 2015. április 29., szerda, 06:36
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Üdv Laci!

Mint ahogy korábban is elmondtuk páran, a bajunk sosem az volt a Hammerrel, hogy X zenekar szerepel benne, Y meg nem.
A probléma az arányokkal van.
Adott csapatok folyamatosan jönnek le, míg értelmes, de fura formációk sosem léphetik át a Sokkoló Extra képzeletbeli szobájának a küszöbét.
Mondok példákat...
A Magma Rise lemez megjelenéskor interjúztattátok őket plusz Bánfalvi Sanyival XY akták.
Most az Ossiannal interjú, plusz a stúdióval is, ahol a lemezt felvették.
A Dalriada eseményekkor szintén ez a helyzet nagyjából...
Mi van az alábbi csapatokkal: Karst, Kolp, Svoid, Burning Full Throttle, Octobersun, csak hogy párat említsek...
A Damned Spirits' Dance-et is hagytátok kivérezni, pedig, ha létezett olyan tehetséges formáció az országban, ami megérdemelt volna legalább akkora figyelmet, mint az Ossian, hát ők voltak azok. A Code666 adta ki a Weird Constellationt, szóval még egész jó kiadójuk is volt.
Valljuk be, a lap vásárlói nem a Sokkoló Extra miatt veszik azt, hanem a nagy interjúkért, a Hangpróbáért, a koncertbeszámolókért, vagyis oda időnként betuszkolni valamit, az afféle lelkiismeret témának tűnik.

Én sosem kritizáltam a Hammert a reklámok miatt, mivel nyilván jó bevételt hoz, ezt a részt én is nevetségesnek tartom. :-D

Az, hogy az Ossian és a hasonló csapatok kapják itt az ívet tulajdonképpen egy gőzlevezetés azon rajongók és zenészek részéről, akik igazságtalannak érzik azt, hogy a HW bizonyos formációkat úgy állít be, mintha a legjobbak, sőt, az egyedüliek lennének az országban ezen szubkultúrán belül.
Természetesen a publikum is hibás, vagy legalábbis elkényelmesedett, mert nem veszi a fáradtságot alternatív hírforrások felkutatására.
Tisztában vagyok azzal, hogy a kiadótok '98 körüli életre hívása milyen céllal indult, csak azóta változott sokat a világ, illetve a hazai zenei mezőny is.
Úgy érzem, hogy a sabbath-féle doom vonal (a stoner bandákkal kiegészülve), a klasszikus heavy, a motoros zenék és a subi-, leander-szerű modern társaságok vannak preferálva, mintha más nem is lenne... No meg az olyan folkos csapatok, mint a Dalriada.

Valentin Szilvi egyik mondata jut eszembe: "ami jó, az úgyis utat tör magának". Ez szerintem hülyeség. És megint csak a lelkiismeret ápolása. Ma már semmi nem tör magának utat. Bármilyen jó is legyen.

A saját lemezemre adott fél pont egy poén volt. Nyilván nem fél pontosnak tartom. Az In Vacuonál viszont azért nem tettem meg ezt, mert Emp barátommal ketten vagyunk benne, így ott nem viccelhettem... Az ő munkája is benne van, nem csak az enyém.

Összefoglalva: sokat filóztam a megoldáson, de szerintem nincs...

Rossz viszonyt nem akarok, szóval ha valamiben egy kicsit túlkaptam, én személy szerint elnézést kérek, de a véleményem a Hammerworldről egyelőre nem változott. Megújulásra és szemléletváltásra lenne szükségetek. Meg némi bátorságra, hogy olyan bandákkal is foglalkozzatok érdemben, amelyek nem feltétlenül fognak bevételt generálni... Értsd: nem fogják miattuk a lapot megvenni pölö.
A korábbi bejegyzéseimet nem törölném, mert eltűnne az egyik ok, ami miatt gyaníthatóan írtál ide.

Viszont... hogy jót is mondjak, a Mytra lemez megjelentetésének nagyon örültem. :-)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
tzar 2015. április 29., szerda, 00:47
tzar
Csatlakozott:
2015. április 28.
Hozzászólások: 12
Sziasztok!

Lénárd Laci vagyok a Hammertől. Igaz, csak azért regisztráltam, hogy elmondhassak pár gondolatot, ha már az újság, a kiadó szóba került, de nem ismeretlen számomra sem az oldal, sem a Hangpróba táblátok. (Jó a név, frappáns :-) ) Rendszeresen szoktam is nézni, hogy az adott héten épp melyik magyar banda lemeze kerül legalulra, vagy az alsó helyek egyikére :-)
Még szívélyes meghívást is kaptunk a stábtól vendégpontozásra, de ezzel nem tudtunk/akartunk élni. Azért köszönöm a többiek nevében is!

Nos, talán nem mondok újdonságot, de azért érdemes tudni, hogy a Hammer Records anno éppen azért jött létre, mert több magyar metal banda sem talált kiadót idehaza. Ilyen volt az Ossian, a Nevergreen és a Mood. Velük indultunk el 1998-ban. Kényszer hozta tehát a dolgot, de ez nem jelenti azt, hogy bánnánk, hiszen azóta is számtalan csapattal tudtunk együtt dolgozni, segítve talán abban, hogy egyáltalán megörökíthessék munkáikat, dalaikat. Azóta persze nagyot fordult a világ (letöltések, egyebek), ezt mindenki jól tudja, a lemezkiadás keserveit mindenki ismeri, aki olvasott már 3-4 interjút metal bandákkal, kinti kiadós arcokkal.

Meglepő ugyanakkor, hogy 2015-ben még mindig ilyen népszerű téma a Hammeres HP, pontozás stb., ez ugyanis a HRec. indulása idején, tehát 16-17 éve volt érdekes. Akkor valóban úgy döntöttünk, hogy nevetséges lenne, ha nem pontoznánk a kiadványainkat, mert kis túlzással ebben az esetben csak az olvasó és zenész vendégünk adhatna pontokat a lemezeinkre (akkor még U.Norbi főállásban volt nálunk, az időközben érkezett Farkas Lajos pedig külsősként promós háttérmunkát is végez). Ez egy kis stáb, kis csapat, még ha esetleg másként is látszik kívülről. Eleinte meg is próbáltuk külsősökkel íratni a kritikákat a HR kiadványokról, de az akkori fórumos megmondóemberek (index fórum volt akkoriban a gócpont) ebbe is belekötöttek, úgyhogy felhagytunk a próbálkozással, és hát valójában szeretjük is ezeket a zenéket, van is gondolatunk róluk.

Emlékeim szerint az Ossiannak volt 7. és 8. helye is a HP-n, ez az új lemez 1998 óta az első, amelyik a Hangpróba első helyére került. Megjegyzem, elég egy keményebb zenész és/vagy olvasó ahhoz, hogy boruljon bármilyen papírforma.

Nálatok az Ossian az utolsó helyre került, na bumm, ez akár pozitívumként is felfogható, hiszen a Nomad lemeze is utolsó lett, akárcsak a Leander Rising, (meg a Black Star Riders, az Overkill, a Dragonforce kintről), de az Asphalt Horsemen is majdnem, és én ezeket mind szeretem. :-) Pedig nem is a mieink :-)

Azt azért még így a végén muszáj megjegyeznem, hogy cseppet bizarrnak érzem a kritikát éppen itt, hiszen a FF Hangróbában Nagaarum lemeze csak azért nem lett No.1. korábban, mert Naga beírt rá egy fél pontot. Ha ugyanezt megtette volna az In Vacuo projektjénél, az sem lett volna nyertes :-)

Nincs ennek sem jelentősége, ahogy annak sem, hogy nálunk mi van a tábla élén, alján, közepén. Lemezeket egymással összevetni különben is tök értelmetlen, nem igaz? Annak idején a Metallica Hungaricában nem is volt tábla, még pontozás sem a kritikák alján, nem véletlenül. De úgy gondoltuk a Hammeres induláskor, hogy ha nagyobb táborhoz fogunk szólni, akik amúgy is ismerik a német Hammerből a táblát, akkor ezt nekünk is meg kell lépnünk.

Abból, hogy nálatok is van Hangpróba tábla, úgy vélem, ez tényleg sokakat elszórakoztat. Sőt, ahogy írtam az elején, még engem is :-)

Minden jót, csak keményen, ahogy eddig is! Metal!

LL
emp 2015. április 28., kedd, 17:24
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz kopi üzenetére:

nem, egy picit félreértettétek azt, amit nagyon röviden írtam.

nyilván egy kiadó emberei (optimális esetben) kedvelik-szeretik és értékelik azokat a bandákat és lemezeiket akikkel szerződnek és kiadják, ezzel semmi bajom nincs, és nem is lehet. (nem feltételezem azt, hogy ez nem így van, ha nem így lenne, az meg nem érdekel.)
DE hogy ugyanezek egy "megmérettetésen" be is pontozzák azt, nos erre értettem azt, hogy ez nem fair szerintem. fair az lett volna, ha nem pontoznak és "-" ennyi...

és én aközött sem érzek túl nagy ellentmondást és bajt, hogy szeretik a zenét is, és azt is, ha jól fogy az érintett album.



Én tökéletesen értettem a kérdésedet. Ha hasonlóan tömör választ szeretnék adni, akkor azt írnám, hogy: a cél szentesíti az eszközt. :-)
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
Nagaarum 2015. április 28., kedd, 17:08
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Szerintem, akinek vállalkozása van, ami jövedelmez is, az egy idő után le kell mondjon az objektivitás luxusáról. Igen, a Hammerre gondolok.
Eljő az a pillanat, amikor képbe jönnek olyan lemezek, amire kötelező jó pontot adniuk.
Majd utána eljő az a pillanat is, amikor a saját maguk által kiadott lemez kerül be a HPra. No ilyen helyzetbe nem szeretnék kerülni. Hogy választanom kelljen a pénztárcám és az őszinteség között.
Nem mondom, hogy mindnyájuk emiatt kedvezett a Ossiannak, abban viszont biztos vagyok, hogy mindenki rádobott egy-két pontot pluszban.
5-6 pontos gyenge lemez egy menő csapattól? Sokat tettek az asztalra, így megérdemlik a 7-8-at.
9-10 pontos atomjó lemez egy kezdő csapattól? Lehet még fejlődni, de ígéretes => 7-8-at kap ez is.
Így teszi a nagy lap egy kivénhedt csapat ócska lemezét egyenlővé, egy aranykezű, aranyfülű kezdő együttesével.
Röhej (hrhr)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
kopi 2015. április 28., kedd, 17:06
kopi
Csatlakozott:
2003. december 30.
Hozzászólások: 52
nem, egy picit félreértettétek azt, amit nagyon röviden írtam.

nyilván egy kiadó emberei (optimális esetben) kedvelik-szeretik és értékelik azokat a bandákat és lemezeiket akikkel szerződnek és kiadják, ezzel semmi bajom nincs, és nem is lehet. (nem feltételezem azt, hogy ez nem így van, ha nem így lenne, az meg nem érdekel.)
DE hogy ugyanezek egy "megmérettetésen" be is pontozzák azt, nos erre értettem azt, hogy ez nem fair szerintem. fair az lett volna, ha nem pontoznak és "-" ennyi...

és én aközött sem érzek túl nagy ellentmondást és bajt, hogy szeretik a zenét is, és azt is, ha jól fogy az érintett album.
nascence 2015. április 28., kedd, 15:46
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz emp üzenetére:




Azért adják ki, mert van rá kereslet és ha már kiadják, akkor a keresletet fenn kell tartani, hát hírdetik. Ha már hírdetni kell, akkor egyszerűbb ha szeretik is. De vajon mit szeretnek? A zenét, vagy az eladhatóságot, vagy azt a folyamatot, amivel fenntartják a keresletet a saját termékük iránt?



Szóval...én minden oldalról a "legetikusabbnak" azt tartom, amit tesznek: szórják a 9-10 pontot a saját versenylovukra. Meg is lepődnék, ha nem ezt tennék. Ez se nem érzelmi...se nem objektív pontozás...tisztán csak a termék promóciója, semmi több.
emp 2015. április 28., kedd, 15:33
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
Válasz nascence üzenetére:




...és ha azért adják ki, mert tetszik nekik (bag) ? ...vagy nem (whistle) ?



Azért adják ki, mert van rá kereslet és ha már kiadják, akkor a keresletet fenn kell tartani, hát hírdetik. Ha már hírdetni kell, akkor egyszerűbb ha szeretik is. De vajon mit szeretnek? A zenét, vagy az eladhatóságot, vagy azt a folyamatot, amivel fenntartják a keresletet a saját termékük iránt?
--
Tiszta hülye, aki nem normális!
nascence 2015. április 28., kedd, 15:31
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz kopi üzenetére:

hmmmmm....az azért elég érdekes, és roppant etikus, amikor a kiadó saját ügyvezetője, tagjai (igazgatója) szórják a kiadó saját albumára a 9-10 pontokat.....



...és ha azért adják ki, mert tetszik nekik (bag) ? ...vagy rosszul gondolom (whistle) ?
kopi 2015. április 28., kedd, 14:18
kopi
Csatlakozott:
2003. december 30.
Hozzászólások: 52
hmmmmm....az azért elég érdekes, és roppant etikus, amikor a kiadó saját ügyvezetője, tagjai (igazgatója) szórják a kiadó saját albumára a 9-10 pontokat.....
nascence 2015. április 27., hétfő, 20:22
nascence
Csatlakozott:
2010. november 27.
Hozzászólások: 1008
Válasz ZolixiusRex üzenetére:

Nem volt egyszerű kör. :-)



De...pont hogy "egyszerű" kör volt
ZolixiusRex 2015. április 27., hétfő, 08:46
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Nem volt egyszerű kör. :-)
--
In Grind We Trust!
Nagaarum 2015. április 27., hétfő, 07:50
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz arallu72 üzenetére:


Hát a tavalyi. |-D

Naga: Hēn? Vagy az enyimé? ;-)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
arallu72 2015. április 26., vasárnap, 13:01
arallu72
Csatlakozott:
2012. február 27.
Hozzászólások: 524
Válasz Nagaarum üzenetére:

Arallu! Melyik Naga? (hrhr)

Hát a tavalyi. |-D
Nagaarum 2015. április 25., szombat, 10:41
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Arallu! Melyik Naga? (hrhr)
--
Nagaarum YouTube Csatorna
arallu72 2015. április 24., péntek, 17:54
arallu72
Csatlakozott:
2012. február 27.
Hozzászólások: 524
Azt szeretem a Fémforgácson,hogy igazi underground arcok vannak. Az életbe totál fingjuk nincs az itt szereplő együttesekről az embereknek.
70 hozzászólás - 1. 2. 3. 4. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.087 seconds to render