NGC Prod.
2 hozzászólás - 1. oldal
Hozzászólok Zenekari profil - B.M.V. Rockegylet Miskolc
Hozzászólás (BBCode)::-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

1973fejszevilla 2015. február 3., kedd, 12:29
1973fejszevilla
Csatlakozott:
2015. január 30.
Hozzászólások: 3
Még két apróság: a Hard rock slágerek magyarul, 1994!-ben jelent meg, a 30 éves jubileumi koncert pedig 2007 májusában volt.
1973fejszevilla 2015. február 2., hétfő, 12:19
1973fejszevilla
Csatlakozott:
2015. január 30.
Hozzászólások: 3
Engedtessék meg nekem, hogy többféle minőségemben, néhány nem elhanyagolható kiegészítést tegyek a BMV zenekar kissé egyoldalú bemutatásával kapcsolatosan.
A "Más tagok": Dr. Valkó László, Papp "Dzsozefinó" József, Bakos Zoltán, Berkes "Breki" László.
Szarvason kívül, Békéscsabán, és a Miskolc-tapolcai Anna hotel kerthelyiségében is "vendéglátózott" a csapat egy-egy nyarat, mindig változó összeállításban.
1988-tól, többszöri nekifutásra, és próbálkozásra, a polgári foglalkozásra váltó, egzisztenciájukat máshol megtaláló tagok helyére új, elhivatott emberek érkeztek, és új koncepció is született, szó sem volt "hobbizenekarról". A munkaruhás, overallos "kisedda" bélyegtől megszabadulva, a zenekarvezető Sárközi Imre, és az alapító Mészáros Tibor mellett a fiatal generáció képviseletében Wagner Gábor, Gradwohl Ernő, Spirkó Károly, valamint a legrégebbi miskolci rock generáció emblematikus személye, az énekes/fuvolista/szövegíró Völgyi "Bécó", "Buldózer" Béla Tibor létrehozta az új, a korábbiaktól megjelenésében és stílusában és markánsan eltérő BMV-t. Ez a csapat készítette el a Hard rock slágerek magyarul című kiadványt, melynek sikere évekig repítette a zenekart. 1994-97 között Győrbe költözött a banda, ahol a Yankee Pubban heti négy, később három napos etapokban szórakoztatta Dunántúl, és az Ausztriából átrándult rajongótáborát.
Ez a korszak Bécó 1999-es kilépésével végleg lezárult, ám ő és Mészáros Tibi, mint már tették előtte is, más formációkban továbbra is együtt dolgoztak, Lord korai haláig. A Rockinformban megjelent nekrológot szintén VBT írta, saját szellemi terméke,őt illeti minden továbbközlés jog, ezért érthetetlen, hogy miért "felejtődött" le neve a cikk végéről. Csak remélni merem, hogy nem akaratból, esetleges direkt félreértés, rosszabb esetben, a tények valós ismerete miatt...
2 hozzászólás - 1. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.043 seconds to render