NGC Prod.
20 hozzászólás - 1. oldal
Hozzászólok Lemezkritika - Soulfly-Enslaved
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

KSamu 2012. március 22., csütörtök, 00:44
KSamu
Csatlakozott:
2006. szeptember 22.
Hozzászólások: 268
Nem értem, miért a Revengeance-t kellett volna lehagyni. Nálam az Intervention az, ami rendesen kétségbe ejtett, főleg azért, mert szinte teljesen az album elején van. Szerencsére azért utána vissza felível a minőség, és Revengeance rendben is van "befejezésnek".
conquer 2012. március 14., szerda, 19:01
conquer
Csatlakozott:
2012. március 10.
Hozzászólások: 4
Szerintem is fantasztikus lemez lett! Első nap én is húztam a szám hogy "júj hol a világzene meg blá blá..", de pár nap kell míg minden hang a helyére kerül, amit Kinkade tett hozzá a lemezhez az egyszerűen hihetetlen! Nekem egy 9-est megér a lemez, de ezzel egyedül vagyok úgy látszik:)
Irsfa 2012. március 14., szerda, 16:14
Irsfa
Csatlakozott:
2011. október 29.
Hozzászólások: 257
Eddig hallgattam folyamatosan körbe-körbe. Nem fogok nagyon nagy megfejtésekbe belekezdeni. Szerintem ez egy baromi jó kis lemez, nálam minimum 8 pötty. (úgy, hogy nem vagyok megátalkodott Max fan.)
ZolixiusRex 2012. március 11., vasárnap, 12:21
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
ÖÖÖööö... itt illik mindenkinek szapulni az albumot és előadót? - Én azért egy "lágy" nyolcast adnék a lemezre, főleg a death/ black hatások miatt. (hrhr) - Függetlenül az eddigi munkáktól .:) - Azért nem siklanék el ezen album kőkemény Sepultura Chaos A.D. hatásoktól sem. Talán ha anno a Roots előtt Cavalera bácsi ilyen albumot hoz össze, akkor ez most 10-es lenne? - Persze, ez most Soulfly és nem Sepultura, de ebből le lehet vonni a következtetést, hogy ki volt a motorja a zenekarnak. :-)
conquer 2012. március 11., vasárnap, 09:40
conquer
Csatlakozott:
2012. március 10.
Hozzászólások: 4
*Treachery
conquer 2012. március 11., vasárnap, 09:37
conquer
Csatlakozott:
2012. március 10.
Hozzászólások: 4
A bónuszólt lemezborító pont úgy fog kinézni mint az eredeti!?:O

Fájó, de sajnos egyet kell értenem Veletek..:/ Nálam az év legjobban várt lemeze (volt), nem túlzom el ha azt mondom hogy év eleje óta számoltam vissza a napokat:), s vadásztam minden apró foszlányt ami infó..majd mikor szembesültem vele, első hallgatásra nem maradt meg bennem semmi, csak egy nagy "káoszt" éreztem, én is keresve a világzenei hatásokat, vártam valami "újra".. E helyet egyből a Blunt Force Trauma ugrott be a lemez feszessége miatt..eléggé kiábrándító volt. Viszont még sem mondhatom hogy egy gyenge lemez, zeneileg nem igazán lehet bele kötni(!), és minél többet hallgatom annál jobban tetszik. Kezdenek beérni a dalok! Pl. a Theachery, American Steel, vagy a Legions mind fantasztikus nóták! Legalábbis szerintem:)
Tudom hogy sokan nem szeretik, de nekem az Omen az ami első hallgatásra telibe talált, s azóta is nagy kedvenc maradt, s ugyanezt a hatást vártam az Enslavedtől is..E miatt volt (nálam) magasra pakolva a léc.
Az hogy deathes tényleg valamennyire kompenzálja a világzene hiányosságát, és a Soulfly VIII tényleg a Revengeance helyet kéne mutatkozzon, de ha ugyanaz a borító max. a bónuszos lemezt vesszük meg:)
FoetidManse 2012. március 11., vasárnap, 07:28
FoetidManse
Csatlakozott:
2012. március 9.
Hozzászólások: 16
Hát szerintem az Omen úgy kb. egy szinten van az Enslaved-del. Ja, és azóta én is meghallgattam a bónusz számokat, hát a Soulfly VIII-t nyugodtan rakhatták volna a normál kiadás végére a Revengeance helyett, máris jobban festene az album! Talán a 6.5-7/10 értékelést is megadnám rá akkor. Úgyhogy ez rossz húzás volt Max és a haverok részéről. Miért mindig a jókat hagyják ki az albumról, hogy aztán később bónusz számok formájában találkozzunk velük egy special edition CD-n? Nem értem, pedig már sokadjára szembesülök ezzel a jelenséggel.
KSamu 2012. március 11., vasárnap, 01:57
KSamu
Csatlakozott:
2006. szeptember 22.
Hozzászólások: 268
Gondoltam, hogy megint írok valami hosszút, de inkább rövidebben fejezem ki magam: szerintem ezt az albumot az Omen miatt éri a negatív kritika, de amit egyedül jogosnak tartok, az a már említett világzenei hatások érezhető hiánya, illetve talán a szövegeket illető (szertinem tudatos) primitívség (,ami mindig is jellemző volt rá, és) amiről meg kifejtettem a véleményemet. Max szótagólásán mosolygok egyet. (Gladiator: "bruta-lity")
A death metal irány viszont szerintem rendes add hozzá pluszt is.

Egy másik személyes véleményem, hogy nem kellett volna a bónusz számokat bónusznak hagyni, vagy legalábbis nem ezt a hármat kellett volna.

Továbbra is 7.5 körülinek érzem a lemezt, bár hallgatásról hallgatásra jobban tetszik.
Redrum 2012. március 10., szombat, 17:34
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
FoetidManse: Én egyetértek a 6 ponttal. Én is ide valamint 6,5 környékére raknám, csak pont azért írtam 7-et, amit te is írtál, hogy nálam ez az ember félisten státuszba van, ezért mindig túlértékelem/felhúzom az éppen adott albumot.

"Roots albumot meg hagyjuk, az egy teljesen más tészta, az a Soulfly titkos nulladik albuma" +1 :-D Nekem is hasonló érzéseim voltak. Az az album eléggé hasonló, mint a Soulfly első 2 kiadványa mondjuk, amik nálam a mai napig kedvencek :-)
FoetidManse 2012. március 10., szombat, 15:04
FoetidManse
Csatlakozott:
2012. március 9.
Hozzászólások: 16
Egyetértünk Carrast69, szerintem is a Dark Ages volt a legjobb Soulfly album. Ott már teljesen elhagyták a nu-metal stílust, de anélkül, hogy simán csak egy másodosztályú Arise-kópiát csináltak volna belőle, és megmaradtak a világzenei, törzsi hatások is. Nem kellett volna ennyire death metalba konvertálódniuk, és otthagyni az összes egykori stílusjegyeiket. Ha már a Conquer és az Omen sem tetszett, akkor ez az album sem fog, sajnos, szóval nem hagysz ki sokat, ha nem hallgatod meg. A Dark Ages-t ez meg sem közelíti minőség tekintetében. Kár érte. Sajnos nem tudok tágítani a 6/10-ből, főleg most, hogy csináltam egy Dark Ages-revizitet.
Carrast69 2012. március 10., szombat, 12:25
Carrast69
Csatlakozott:
2010. december 28.
Hozzászólások: 128
Számomra a Dark Ages album a Soulfly legjobban sikerült műve. Az az album egyszerűen űberfasza, világzenei hatások, pont jól adagolva, mindez ilyen kicsit darkosabb fílinggel, nálam nagyon betalált, ronggyá hallgattam...

Viszont az utóbbi albumok semmi újdonságot nem hoztak, sőt el is tértek az irányvonaltól, még talán a Conquer elején volt valami, de aztán semmi, Oment már nem bírtam. Pont az a plusz hiányzott ebből a két albumból számomra, és most itt van a harmadik... jajaj

még nem hallgattam meg, de a kritika alapján már tudom, hogy mire számítsak, kár... Én ezt a világzenés vonalat folytattam volna, elég mély tenger az, s úsznak még benne nagy halak.

CC hez nem tudok mit szólni ugyanis leszarom, minek hallgassak Soulfly 2.0 át, amikor van egy működő (?) Soulfly 1.0 is?
FoetidManse 2012. március 10., szombat, 11:55
FoetidManse
Csatlakozott:
2012. március 9.
Hozzászólások: 16
Redrum: Én 2006 óta hallgatok Soulfly-t meg Sepulturát, és pont emiatt kezd már a könyökömön kijönni Max papa egykaptafára húzott melldöngetése, amelyből minden évben kiad egy-egy újabb példányt, de minek? Ha nem tud tovább lépni, foglalkozzon mással. Megértem valahol, hogy keveslitek a 6 pontot, amit adtam rá, meg hogy Max Cavalera valahol a félisten és az isten státusz között helyezkedik el a legtöbb metal rajongó szemében, és valljuk be, egy olyasvalakiről, aki anno egy Beneath The Remainst, egy Arise-ot és egy Chaos AD-t adott ki a kezei közül, nehéz elfogadni azt a tényt, hogy bizony kifogyott belőle a gőz, a spiritusz, nem tud már remekműveket alkotni, csak önmagát ismételve egy közepes, illetve közepestől valamivel jobb színvonalon egyensúlyozgatni, hátha vevő még rá valaki, de látni fogja, hogy ha a jövőben sem változtat ezen a recepten, akkor előbb-utóbb nagy gondban lesz... a Roots albumot meg hagyjuk, az egy teljesen más tészta, az a Soulfly titkos nulladik albuma |-D
Redrum 2012. március 10., szombat, 11:18
Redrum
Csatlakozott:
2012. március 5.
Hozzászólások: 453
Szerintem nem lett rossz lemez. Én annyira bírom Max papát, hogy ezredjére is meghallgatnám tőle ugyanazt. Nekem pont, hogy az első néhány Soulfly album nagyon tetszett a tradícionális brazil motívumokkal, és szvsz az utolsó kettő (Conquer, Omen) gyalázatos lett.

A Sepu részéről nálam inkább a Chaos AD és a Roots voltak nagyon meghatározóak, talán nem is hallgatnék most metált, ha azokat a lemezeket nem készítik el. Az ilyen Arise féle anyagokat is hallgattam, de annyira nem kötöttek le. A tavalyi Sepu album meg egy fabatkát sem ért, annyira semmilyen volt.

A kritika amúgy korrekt, nálam talán 7/10-re is felcsúszna, de azt hiszem inkább az érzelmi kötődés miatt.
Nagaarum 2012. március 10., szombat, 09:02
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Válasz FoetidManse üzenetére:

KSamu: Az 1989-'93 közötti Sepultura olyasmit alkotott meg, amelyhez foghatót úgysem hallunk többé senkitől, még magától Max "mestertől" sem, de ugyanez igaz a Derrick-féle új Sepura is, akik ugyan minden kiadványnál egy lépéssel közelebb jutnak hozzá, de elérni vagy akár csak megközelíteni sosem fogják tudni, én a helyükben föladnám...


Tökre nem is akarják... Ezért nincs mit feladniuk. :-)
--
Púzok a sátánra! X.
conquer 2012. március 10., szombat, 08:41
conquer
Csatlakozott:
2012. március 10.
Hozzászólások: 4
Teljes mértékben egyet értek KSamuval!
Amúgy ha reunion lenne se lenne semmi..Pl. Paulo miatt lenne jó(bb) a "lemez"?:)El kell fogadni ami van, unalmas már ezen lovagolni.. Én tudom h nagy divat szidni a Soulflyt, de azért a hatos az durva(!),főleg hogy ilyen rövid idő alatt van értékelve..
FoetidManse 2012. március 10., szombat, 06:44
FoetidManse
Csatlakozott:
2012. március 9.
Hozzászólások: 16
KSamu: ha nekem választanom kéne ebből az ötösből, amit az elmúlt négy évben tett le az asztalra Max és kompániája, akkor az első CC albumra (Inflikted) esküdnék, mert valóban az a legjobb. Ott vették föl ezt az új stílust, és nem lett volna belőle baj, ha csak egyszer követik el, vagy megmarad a CC-ben, de így már szerintem nincs értelme külön működtetni a CC-t és mellette a Soulfly-t is. Hiába akarják megközelíteni a régi Sepulturát, az sajnos nem fog menni nekik, a legtöbb, amit tehetnek, hogy kiadnak néhány korrekt, old-school stílusú thrash kreálmányt, de ez sokadszorra aligha lehet jövedelmező. Az 1989-'93 közötti Sepultura olyasmit alkotott meg, amelyhez foghatót úgysem hallunk többé senkitől, még magától Max "mestertől" sem, de ugyanez igaz a Derrick-féle új Sepura is, akik ugyan minden kiadványnál egy lépéssel közelebb jutnak hozzá, de elérni vagy akár csak megközelíteni sosem fogják tudni, én a helyükben föladnám, Cavalera-tesók nélkül a Sepultura értelmét és lényegét veszti. Ha bármelyikük is ugyanezzel fog próbálkozni a jövőben is, én esküszöm hátat fordítok nekik.
goathornedgod666 2012. március 9., péntek, 22:01
goathornedgod666
Csatlakozott:
2009. február 17.
Hozzászólások: 4417
Sepu reunion kene,a soulfly es a sepu is erolkodik.Bekuljenek ki es hozzanak ossze egy olyan lemezt amivel nem mocskoljak be a sajat multjukat.En mint os sepu fan sem a soulfly-t es az uj korszkos seput nem vagyok kepes meghalgatni,idegen szamomra.
--
HAIL SATAN MOTHEFUCKERS!!! \,,/ http://www.last.fm/user/Goathornedgod66
KSamu 2012. március 9., péntek, 20:17
KSamu
Csatlakozott:
2006. szeptember 22.
Hozzászólások: 268
Valóban jó írás lett, még ha nem is értek vele 100%-ig egyet.

Azért kemény iparos punk ez a Max, és hát ne feledjük el, hogy a hardcore-thrash-groove triumvirátus zenei palettája meglehetősen szűkre szabott! Az utóbbi pár évben az én szótáramban a metal jelentése egyébként a "fém" mellett többek között Max Cavalera nevével fonódott össze. Az ő munkái számomra azt jelentik, hogy a metal nem egy gigászi művészeti irányzat, amiben mindenféle magasztos értékeket kellene keresnünk, meg hatalmas megfejtéseket*, hanem valami más, ami ugyan ócska és koszos, mint mi magunk (vö. ne legyünk nagyképűek!), de ettől olyan eszementül jó. És lehet azt mondják majd a művelt okosok, hogy bunkó az, akinek ez örömöt okoz, de magasról tojni kell a fejükre. Hiszen én jól tudom, hogy hol állok az intelligencia szintjén, valahogy olykor mégis beáoldozom ezt, hogy alantasan ugyan, de mocskos jól érezzem magam. Eképpen tehát szándékosnak és őszintének érzem ezt az egyszerű "tirpákságot" Max és haverjai részéről, a továbbiakban ezzel a szemlélettel mondom a következőket.

Ugyan túlzás lenne állítani, hogy csukott szemmel és csontnélkül el lehet dönteni egy-egy Cavalera számról, hogy az most épp egy Soulfly albumon vagy CC-n szerepel, de azért szerintem - és főleg ezen a lemezen - jócskán érződik a "konspirációtól" való különbség, (bár valóban a hasonlóságokat könnyebb észrevenni, de ez szerintem Max sajátos stílusából adódik), sőt még az egyes Soulfly albumok sem teljesen egyformák.

A CC ugye egy elég erőteljesen punk vonal, míg a Soulfly-ban gyakorlatilag sok minden más is fel-fel üti kis mértékben a fejét. Ezúttal némi death metal irányba történő elkorcsosulást lehet leginkább megfigyelni, a Plata O Plomo-ban például engem meglepett az a deathcore-ra jellemző breakdown, amit egyébként általában ki nem állhatok, itt mégis a helyén van és érdekesen hat. És hát szerintem jobb is lett ez a korong mint a 2010-es Omen, ráadásul itt-ott azért kapunk a korai Soulfly albumokra visszautalást (nem túl sokat), és a digipackon ott van a hiányzó Soulfly VIII is (ami egyébként szerintem elég jól sikerült).

Cavalera szótagolós köpködése és a néhány szavas sorok, refrének ugyan velősek és kőkemények de néha már tényleg uncsik, bár akit ez zavar, annak szerintem akármelyik más Soulfly vagy CC lemezzel is kár próbálkoznia. Negatívumként hatnak nálam viszont a nagyobb belassulások. Lehet megvádolni azzal is, hogy sebesség mániás vagyok, de ez önmagában nem helytálló. Itt viszont a lassabb részek nekem túl vontatottak, amik egy kicsit a nehezemre esnek.

Végezetül egy picit keveslem a hatost, nálam egy 7.5 pont körüli érték az, ami kijárna az új szerzeménynek, de az is igaz, hogy szerintem elég elhamarkodott még ilyen korán itélni.
Záró gondolatként meg talán annyit, hogy valóban jót tenne a jövőbeli lemezeknek, ha egy picit pihentetné magát a mester. És persze nem csak a "bunkó" zenéket kedvelem, de ezek is hatnak rám.

*Lehet árulózni, hogy nem veszem túl komolyan a szórakoztató ipart.
Nagaarum 2012. március 9., péntek, 19:39
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Korrekt írás, gratulálok! :-)
Bár a Derrick féle Seput többre tartom, mint a Max érát. Nálam azok inkább kísérleti lemezek, mint művészkedők.
--
Púzok a sátánra! X.
FoetidManse 2012. március 9., péntek, 18:11
FoetidManse
Csatlakozott:
2012. március 9.
Hozzászólások: 16
Bocsi, van egy hiba a firkálmányomban: a Soulfly VIII-nek nem a hiánya, hanem a jelenléte különböztetné meg a lemezt egy Cavalera Conspiracy-tól. Így a helyes |-D
20 hozzászólás - 1. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.085 seconds to render