NGC Prod.
6 hozzászólás - 1. oldal
Hozzászólok Lemezkritika - Katatonia-Night is the New Day
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

ensomhet 2011. március 11., péntek, 14:00
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
Nálam is 10 pontos az album.
Ford Fairlane 2011. március 11., péntek, 11:54
Ford Fairlane
Csatlakozott:
2011. március 11.
Hozzászólások: 1
Nagy Katatonia fan vagyok, de csak az újabb korszakos album, a Last Fair Deal Gone Down óta, amely a Viva Emptiness-szel és a The Great Cold Distance-szel együtt valami egészen félelmetes, a "dark metal", de egyáltalában a depresszív zenék mérföldkövei (a régebbieket is ismerem, de nem nyerték el oly mértékben a tetszésemet).

A Night is the New Day-re ugyanezt tudom elmondani, bár az elején nehezen vált kedvenccé. Erre jó példa a Forsaker, melyet előzetesen meg lehetett hallgatni, ezt gyengének tartottam korábban, ma meg az egyik kedvenc track-em.

Az alapvető változás az elektronikus effektek erőteljesebb megjelenése, ez valamivel nehezebben emészthetővé teszi a Viva Emptiness egyszerűségének behódoló közönséget, de én azt mondom, mindenki adjon neki legalább két, ha nem három hallgatást. Mert akkor rájön, hogy ez a lemez bizony egy kibaszott gyémánt.

Az összes dal, a zaklatott, riffelésekkel és pszichedelikus leállásokkal minden eddiginél jobban tördelt Night is the New Day-en egy olyan zenei világot fest le elénk, amely egy másik bandának sem sajátja. A szövegek pedig ismét tökéletesek. Amíg az Opeth harlequin forestekről és hessian peel-ekről "mesél", addig a Katatonia igazi, sokak számára átérezhető, személyes utazást garantál az érzelmek és emlékek legmélyére.

Sokan jönnek itt az Opeth-tel, meg Akerfeldt énekstílusával, de szvsz nem hasonlít igazán a kettő. Renkse fájdalmas áriái külön univerzumot képeznek.

A Katatonia a világ legjobb zenekarai között magabiztosan tartja a pozícióját. Ha Akerfeldt-tel nem is értek egyet abban, hogy ez az utóbbi tíz év metal lemeze, de a 2010-es évre ez (nálam) bizonyosan igaz.

10/10
emp 2009. november 5., csütörtök, 11:19
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
nekem kimondottan tetszik az anyag, bár iszonyatosan érződik, hogy puszipajtások az Opeth-el, hogy ne lennének egyébként... Az anyag nagy része akár az utolsó Opeth albumra is felfért volna, illetve a megállapításom visszafele is érvényes. Renske ennyire még sosem énekelt "Akkerfeldtesen" ez persze nem minősítés, csak észrevétel. Jó párszor meg fogom még hallgatni.
bjorn666 2009. november 3., kedd, 06:45
bjorn666
Csatlakozott:
2006. november 2.
Hozzászólások: 295
Ezt már más fórumokon írtam, h a Katatonia nekem mindig azokkal az anyagaival mond valamit, amikkel a legtöbb ember nem bír megbarátkozni. Nem véletlen ez, mert általában 2-3 lemezenként van valami újítás (Discouraged Ones, Viva Emptiness), a köztes lemezeken meg inkább a kialakított újításokat viszik tökélyre. Nos nekem ezek a köztesek tetszenek jobban.
Szerintem ez a lemez zseniális pölö, sőt a Great Cold Distance is az, meg a Tonight's Decision, viszont se a Brave Murder Day, se a Viva Emptiness nem jön be :-)
renato 2009. november 2., hétfő, 13:39
renato
Csatlakozott:
2008. december 4.
Hozzászólások: 125
Hát nekem csak a Brave Murder Day tetszett tőlük nagyon 9 pont, ez és az utolsó két album is csak 8 pontos...

a Last Fair Deal Gone Down meg simán 6 pont, nem tudom rávenni magam a hallgatására... :-)

ez most csalódás itt is.
Pistike66 2009. október 31., szombat, 20:19
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Nekem ez sajnos csalódás, semmi érdekeset nem találtam benne, sehol nem hallottam egy igazán emlékezetes nótát.
6 hozzászólás - 1. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.056 seconds to render