A kezdet a vég (2008)
A banda második nagylemeze jelent meg áprilisban A kezdet a vég címmel. A debütáló album a Jégbe zárt világ még 2005 decemberében jött ki. Azóta bőven történt változás a csapat körül. Az akkori dobos Racs „Dagatt” Attila (1KillEmbrace, Cross Borns, ex-Killing Art) helyét először Takács Tamás (Ideas) vette át, majd Horváth Gábor (lásd még Depths of Desecration) lett a ritmusok felelőse, basszerosként pedig Szénási Gergely (1KillEmbrace) helyett Schlick Attila áll helyt. A frontemberi posztot Mikus Tamás (Agregator) után hosszas keresgélés után Tóth Miklós töltötte be.

A lemez felvételei 2007 nyarán folytak az Audioplanetben. Jaya Hari Das iszonyatosan brutális hangzást hozott össze a csapatnak, s még vokálozik is a dalokban.

A korong 10 számot tartalmaz közel 70 percben. A kezdet a vég az Ahogyan múlik az álom lassú doomolásával indít. Pusztító, földbedöngölő riff, s az abból kirobbanó refrén, kitűnő választás nyitányként. A Halálunk árában nagyon húz az intro, sok váltással tűzdelt, mégis folyamatos dal. Érdekes ritmusokat hoz benne Horváth Gábor. A lemez egyik slágere. Az egyik kedvencem az Új kezdet. Lassú doomolás, elszállós billentyűdallamok, szaggatott gitárok, technikás dobtémák. Minden mi a fülnek ingere. A másik sláger a Válaszok nélkül. Extra-dallamos gitárok, szintiszőnyeg, dallamos ének. Majd az album egyik legborultabb témája, az Ébredés következik. A lassan hömpölygő dal, hirtelen váltással, technikás és agresszív vadállattá válik, melyet enyhít a sorok végén elhelyezett billentyűdallam, majd visszavált a lassabb témába.

A Végső felvonásban feltűnt némi Agregator hatás a kezdő téma gitártéma miatt. A gitárnyűvők itt eleresztenek egy kisebb gitárszólót is, nem technikásat, dallamosat! Az Ösztön monumentális billentyűtémával indít, ami végigvonul az egész dalon. Jó a bólogatós váltás, így változatos élvezetes dal kerekedik belőle. A másik borult téma Az érzékelés kapuinál érkezik el. Hasonló felépítésében az Ébredéshez. Koncerten nagyon üt! A borongást felszabadítandó a Lehunyt szemmel egy könnyed dallammal, majd egy pusztító riffel indul. A refrén azonnal bevésődik az agyba. A cd utolsó száma egy instrumentális szerzemény, melyet a billentyűs hangszerek kezelője Siller Zsolt szerzett Keserű ébredés címmel, közel 20 percben. Nagyon elszállós, s hátborzongatóan szép…

Az Astrodust zenéjét csak az értheti meg, aki szán egy kis időt rá. Nem könnyen emészthető, nem egyszerű háromakkordos muzsika ez. Viszont aki egyszer megérti, s meg szereti az nem fog tudni szabadulni tőle. Amellett, hogy szépen letisztult bennük az a stílus, amelyet játszani szeretnének, nem felejtettek el jó nótákat írni, s ez nagyon sokat segíthet a zenekar jövőjén.

A tatabányai IV. Metal Campingen, illetve a nyárvégén megrendezésre kerülő V. Nagyigmándi Nyárzáró Rockfesztiválon biztosan el lehet csípni a bandát, további info a honlapon:

www.astrodust.hu
www.tze.hu - Tatabányai Zenészegylet

Astrodust_A_kezdet_a_veg_2008
Kiadó:
Stílus:
skandináv dallamos metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Ahogyan múlik az álom
2.Halálunk ára
3.Új kezdet
4.Válaszok nélkül
5.Ébredés,Végső felvonás
6.Ösztön
7.Az érzékelés kapui
8.Lehunyt szemmel
9.Keserű ébredés (instrumentális)
Írta:
Skinner\
2008. május 22., csütörtök
Facebook:
saraditamas 2008. május 24., szombat, 12:11
saraditamas
Csatlakozott:
2008. május 24.
Hozzászólások: 1
A magnókazettás idõkben azt mondanám,hogy én már rongyá hallgattam a szalagot.Nagyon jó anyag,ritkán kapni ilyet,már mindent higítanak,vegyszereznek:)de ez a cucc tiszta.Igazi tarkón vágó élmény:)Így tovább!!!!!!!!!!!!4
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'875o2s67174475a1d8n7eamci3','','szoveg|s:7:\"TVGIOUR\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.60.144','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1