Pokoli mesék (2007)
A Pokolgép zenekar a legújabb albumán sem változtatott eddigi formuláin. Kukovecz Gábor ízes gitározása, s Rudán Joe fantasztikus hangja mára a banda védjegyévé vált.

Kukó gitárszólójával indítanak, majd berobban a már hagyománynak mondható versfeldolgozás nóta, amely ezúttal Ady Endre Az én menyasszonyom című versének megzenésítése. Sorjáznak a jobbnál jobb Kukovecz szerzemények, változó szövegvilágú, s változó minőségű szövegekkel. Példa erre Nagy Dávid prozódiája a Halálos ítélet című dalban, ami ugyan zeneileg tökéletes, sőt ebben énekel a legnagyobbat Joe, de a szövegen még lehetett volna variálni. Sokan kritizálták a Sajtot oszt a róka című Péter Judit szerzeményt, de ha a szöveg mögé látunk, akkor egyből nem gáz, sőt. Kedvenceim közé tartozik a Poklon is túl, melynek refrénje örökre beivódott az agyamba, illetve az Adott szó, azzal az érdekes, megfoghatatlan lüktetéssel, de a legnagyobb nóta akkor is a Minden nap!

Czébely „Csibe” Csaba igazi bemutatkozását erre az albumra tenném, s nem a 2006-ban megjelent Oblatio-ra, hiszen ott a „Minden nap” című dalon kívül (ami ezen az albumon is szerepel, más hangszereléssel) csak átdolgozott számok voltak hallhatóak. Sosem volt bajom elődje Szilágyi Ede dobolásával, de Csibe valami egészen új lendületet adott a bandának. Imádok minden lemezt, amin ő dobol, legyen az még az első Wisdom EP, vagy bármelyik Philadelphia, illetve innentől kezdve minden Pokolgép album.

Továbblépésnek érzem a vokáltémák kidolgozottságát, amelybe a zenekar tagjain túl, Csányi „Black Out” Szabi is belefolyt, s azóta is minden akusztikus műsorban ott a helye. A borítót és a bookletet Pinyő tervezte. Remek munkát végzett.

A zenekar idén 25 éves, s a tervek között szerepel az új album mellett, egy nagyszabású „mindenkitmeghívunkakiapokolgépbenzenélt” buli, illetve egy DVD is. Már alig várom. A cd multimédiás mellékletében egy videó formájában belepillanthatunk a stúdiózás egyes pillanataiba, melynek zenei alapját az Az én menyasszonyom című nóta szolgáltatta.

Nem akarok, s nem is fogok tudni soha pontot tenni, a „régi vagy az új Pokolgép a jobb” című vitára, viszont ami elmúlt, az elmúlt, azonban most itt van egy vadonatúj, erőtől, energiától duzzadó Pokolgép, egy fantasztikus új lemezzel. A továbbiakat mindenkire rábízom…
Pokolgep_Pokoli_mesek_2007
Kiadó:
Stílus:
heavy metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Az én menyasszonyom
2.Poklon is túl
3.Sajtot oszt a róka
4.Az adott szó
5.Ordítom a nevem
6.Minden nap
7.Halálos ítélet
8.Véredből születtem
9.Az elesettekért
10.Új Biblia
Írta:
Skinner\
2008. március 10., hétfő
Facebook:
maniac 2008. március 14., péntek, 23:44
maniac
Csatlakozott:
2005. április 2.
Hozzászólások: 294
Ez egy kibaszott nagy METAL album!!! 10/10
ensomhet 2008. március 10., hétfő, 14:41
ensomhet
Csatlakozott:
2004. március 12.
Hozzászólások: 2307
A honlapon található számrészletek alapján nagyon nem tetszet, amit hallottam. Egészében hallgatva majd eldõl.
A borító nekem teljesen a régi idõket idézi :-)
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'o4etaspccvadsiso5pqupnij80','','szoveg|s:7:\"WYWCBMZ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','3.238.72.122','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1