Shrouded Divine (2008)
Ezúttal a sors úgy hozta, hogy fémforgácsos debütálásom stílszerűre sikeredett, ugyanis jelen recenzió tárgyát hasonlóképpen egy bemutatkozó album képezi, méghozzá a svéd In Mourning tolmácsolásában. Hát, talán nem árulok el nagy titkot, de akinek a gondolatai arra vetemednek, hogy a svéd származás predesztinálja a minőségi fémzenét, az ezúttal nem áll messze a valóságtól, sőt...

Néha úgy érzem nagyon nehéz ezekről a dalokról írni, vagy mondani bármit is, egyszerűen azért, mert a mai napig a hatásuk alatt vagyok. Miután először végigpörgött a nyolc szám a lejátszóban, szó szerint szótlan voltam,és megkérdeztem magamtól, hogy ébren vagyok, vagy amit hallottam csak álmodhattam? Emlékeket ébreszt miközben elmerengünk, a búskomor és melankolikus megszólalásnak köszönhetően pedig még csak ne is gondoljuk azt, hogy jó kedvre derülünk. És hát valljuk be, ami ilyen szintű katarzisélményt tud okozni,az csak a legnagyobb zenekarokra jellemző...Elképesztő ez a fajta alázat és elkötelezettség a zene iránt, amivel bő háromnegyed órában szembesülünk. Dalokat kiemelni nem biztos hogy lenne értelme, hiszen mindegyikben van valami finomság ami miatt sokszor, addiktíve érdemes őket végighallgatni, ám a fentebb említett ismérvek teljesednek ki leginkább az In The Failing Hour és a The Black Lodge c. tételekben. Utóbbi egy merengős és mélyen a lélekbe hatoló témával kezd, ami később újra és újra felsejlik az amúgy elég terebélyes hosszúságú dal során. Erre mondom én azt hogy hatásos! Később aztán el is gondolkodtam, hogy mi a francért vegetáltak ezek a srácok ilyen sokáig és miért nem hallattak magukról, mikor már nyolc éve léteznek? Pont ezzel a nyolc évvel lettünk szegényebbek, és sajnálom. Nagyon.


A tagokra egyébiránt bevallottan hatott az Anathema és az Opeth, tulajdonképpen ezt mi magunk is nagyon hamar meg fogjuk állapítani, én a magam részéről még hozzácsapnám azért az ősapa Bolt Throwert is, leginkább az ízlésesen kivitelezett dobos/basszeros alapozás miatt, persze a BT-féle málházásoknak sem leszünk híján. Nagyrészt a hörgés uralja a lemezt, ám időnként Tobias tiszta, dallamos énekre ragadtatja magát, és nem vall szégyent! A spanyolviaszt ugyan már feltalálták korábban, ám kijelenthető hogy a követők népes sorában az In Mourning bizony élmezőnyös. Az év végi elszámolásnál ott kell hogy legyen! Azt hiszem kincset találtam, és ilyenkor érzem, hogy megéri nyitott szemmel járni a világban..
In_Mourning_Shrouded_Divine_2008
Kiadó:
Stílus:
progresszív dallamos death metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Shrouded Divine
2.Amnesia
3.In The Failing Hour
4.By Others Considered
5.Grind Denial
6.The Art Of A Mourning Kind
7.The Black Lodge
8.Past October Skies
Írta:
snecy
2008. február 23., szombat
Facebook:
In Mourning - Afterglow (2016)
Kritika, Nagaarum @ 2016. augusztus 3., szerda, 08:25
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'u3dbj5d59j4i1ddacqul1hv0h4','','szoveg|s:7:\"LNQVDYV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:13:\"current93.php\";lyricsrow|i:1;','3.233.217.106','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1